Juventusova "crna beštija", Bufon ne voli da ga vidi, tri puta im umakao, hoće li opet utišati "Alijanc"?

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 06.12.2018.
18:34
Izvor: Sportske.net

Juve je njegova omiljena žrtva, Bufona više nema, pre par dana je rekao da je srećan što ga više ne gleda na terenu. Juventus je probao sve da dovede svog dželata...

EPA/JULIO MUNOZ
EPA/JULIO MUNOZ

Povezane vesti

Postoji samo jedna stvar zbog koje je Điđi Bufon srećan što u petak uveče neće biti akter najvećeg italijanskog derbija, kada Juventus dočekuje Inter.

"Bogu hvala, voleo bih da ga nikada više ne vidim na terenu sa druge strane", iskren je Bufon.

Od kada se prvi put sreo sa Mauritom Ikardijem imao je problem. Sampdorija je u prazničnim danima 2013. pre gotovo pet godina šokirala Juve na "Alijancu", Maurito je dao oba gola za Đenovljane.

Tada su "Bjankoneri" prvi put probali da ga dovedu, odmah su ponudili desetak miliona evra Đenovljanima kako bi ga kupili, odnosno rezervisali na leto, ali je ponuda odbijena.

Inter je reagovao, ponudio 15 plus bonuse u februaru i Argentinac se našao u dresu "crno-plavih". Prvi gol koji je dao za Inter, bio je protiv Juventusa.

Dve godine kasnije Juventus je probao ponovo, Inter je u jednom trenutku želeo da proda Ikardija, pominjana je suma od 70 miliona, za Juventus je to bilo previše. Probali su paket za Brozovića i Argentinca, i umesto toga uložili 90 u dovođenje Iguaina.

I onda na kraju, prošlog leta, ponovo je Juventus probao, pre nego što je završen posao sa Ronaldom. Maurito je imao klauzulu u prvoj polovini jula, ali ona je bila 120 miliona i važila za inostranstvo. Na kraju, jasno Kristijano je postao legitimna meta, a Vanda Nara je priznala da je razgovarala pre toga sa Juventusom.

Za navijače Inter odlazak Ikardija u Juve bi bio veliki udarac, ali to se nije dogodilo. Argentinac je u dva meča za Samp protiv Juventusa dao tri gola i imao jednu asistencije. Posle toga je sledeće sezone kako rekosmo postigao prvenac protiv za Inter, da bi u oba meča u sezoni 2014-15 vdao po gol Bufonu.

Zatim je sledeće godine 2016-17 u pobedi Intera od 2:1, imao gol i asistenciju.

I prošle godine, kada je Juventus nakon preokreta dobio Inter na "Meaci", Ikardi je postigao jedan gol za svoj tim u šampionatu u kome je bio najbolji strelac.

Dakle, 8 golova u 11 mečeva protiv najvećeg rivaka, Ikardi je u karijeri u Seriji A najviše pogodaka dao baš Juventusu.

Ali u poslednje tri sezone nije nijednom pogodio mrežu "Bjankonera" u Torinu, njegov tim je u ta tri meča uzeo bod, bilo je 0:0 prošle sezone, ali nijednom u pomenutom periodu nisu pogodili mrežu rivala na ovom gostovanju.

Da li je vreme da "crna beštija" Juventusa prekine post i učini prvenstvo zanimljivijim?

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bidza i Tridza
Friday, 07.12.2018
00:46

Covece,povedi malo racuna kad pises. Sitne greske al bodu oci jer ih ima puno.

avatar
INTERnacionalist
Friday, 07.12.2018
00:44

..postigao bi Maurito gol prosle sezone u Torinu da Benatia nije odradio vrhunsku paradu i rukom u petercu sprijecio da lopta udje u mrezu...

avatar
neme
Thursday, 06.12.2018
23:28

Koji Maurito raznece ih CR i Mandzukic razlika je suvise velika.Oni nisu mogli da izdrze pritisak Rome bez pola tima deset minuta.

avatar
INTERnacionalist
Friday, 07.12.2018
00:42

..koji pritisak Rome izgubili zbog glupog penala Brozovica posle kornera!? Inter je 90 min bio bolji rival..

avatar
neme
Friday, 07.12.2018
23:44

Lepo sam ti rekao ubice in Mario😊

avatar
Luka Toni
Thursday, 06.12.2018
21:13

Kad se igra derbi sve je moguce, iako to deluje nemoguce.

avatar
The_Matrix
Thursday, 06.12.2018
19:59

Inter je pre tog meca sa Juventusov vec kaparisao Ikardija i kasnije je kupljen za 11 miliona. Drugo, 70 miliona je Napoli nudio dok je Juventus nudio 90 koje je kasnije ulozio u Iguaina. Vise ponuda nije bilo

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 06.12.2018
19:39

Neka prica ko sta hoce, ali, i Milan-Inter i Milan-juventus su veci mecevi od ovog.

avatar
Колатерална Штета
Friday, 07.12.2018
00:36

Ok je to sto volis Milan, ali da kazes da je Milan - Juve veci meč od Inter - Juve, to je malo nebuloza

avatar
Колатерална Штета
Friday, 07.12.2018
19:36

Ne volim Juventus, više volim Inter, kao klinac sam ih zgotivio zbog Ronalda, a kada je Ronaldo otišao u RM, od tada sam navijač Reala :)

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Friday, 07.12.2018
18:42

OK je sto volis juventus, ali, sto volis i juventus i real, to nema smisla Hahaha A to da je Milan-juve veci mec sam po sebi od ovog drugog, valjda ne treba ni dokazivati, ja ne pisem o naboju.