Juventus - Ronaldovi "siročići"

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 29.11.2020.
11:22
Izvor: Sportske.net

Zaista ništa drugo ne može da se zaključi iz ove sezone...

EPA-EFE/MARIO TADDEO
EPA-EFE/MARIO TADDEO

Povezane vesti

Svakako da je imati Kristijana Ronalda privilegija i to nije sporno, u pitanju je jedan od najboljih igrača svih vremena. Međutim, da tim, pogotovo tim kakav je Juventus zavisi toliko od jednog fudbalera, zaista je nestvarno.

I čini se da u istoriji Juve nije bio u ovakvoj situaciji, da samo jedan igrač može da dovede prevagu.

Jasno, mnogi će prebirati po razlozima, ali sve pada pred jednom činjenicom, ove sezone je Juventus pobedio jedino slabi Dinamo iz Kijeva bez Portugalca. U svim ostalim mečevima, protiv Krotonea, Beneventa, Verone, dakle timova koje bi trebalo da dobiju i bez najboljeg igrača uzeli su samo bod. Pa čak i u Ćezeni, na "Manuciju" protiv Specije, dok nije ušao bilo je 1:1, bilo mu je potrebno dva minuta da pogura šampiona do pobede.

baner

Očekivale su se teškoće kada je Pirlo preuzeo tim, jer je Sari otišao pošto su u klubu procenili da je titula osvojena zahvaljujući slabostima drugih, a ne dobrim igrama. Donekle su bili u pravu, Juventus je većinu utakmica prošle sezone odigrao ispod očekivanja. Ali je pobeđivao. Sada i ne igra dobro, ali i ne pobeđuje, bez Ronalda.

Ako je ovo stvaranje novog tima, onda je problem još veći, Ronaldo ima još godinu i po dana ugovora, ok, on ima telo i energiju 25-godišnjaka, ali gotovo da nema nikoga ko može da preuzme deo njegovog tereta.

Pirlo i dalje kaže da nema uzbune, da je tim igrao dobro prvo poluvreme, da su posle naivnog gola u 45. minutu ušli u nervozu. On je branio odluku da ne povede Ronalda na jug Italije.

baner

"Imao je problem već u Ligi šampiona, moram da ga odmorim, ali nije on uzrok. Ima problema sa umorom jer je bio povređen i bolestan, a znate kakve nas utakmice čekaju", kaže trener Juventusa.

On je dodao da mu nisu potrebna pojačanja, iako tim teško daje golove bez Kristijana, on je postigao gotovo polovinu golova tima, ostalo je uglavnom delo Morate koji je isključen i propustiće Torino narednog vikenda.

Mediji insistiraju da klub mora da uloži novac na zimu kako bi se dodatno pojačao, i dalje nije ništa izgubljeno, Juventus može da uđe u seriju, pokazali su to već, i retko ko je u Italiji u ovoj deceniji to uspevao da prati. Pominje se De Pol, ali i Auar koji je ušao u sukob sa Lionom, ali i Kutinjo koji je  nemoguća misija, čak i ako bi Barselona pristala na neku trampu. Razlog je visoka plata Brazilca.

baner

Ima jedna dobra vest za kraj, Juventus od 2001. nije imao pet remija u devet mečeva u šampionatu. Ali su te sezone posle drame i poraza Intera u Rimu u poslednjem kolu osvojili titulu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Badr Hari
Sunday, 29.11.2020
21:25

Kada Juve sa izlizanim odigra nerešeno protiv Rome, Lazia itd. onda ih je on spasao od poraza, a kada Juve odigra nerešeno bez izlizanog onda je katastrofa, ništa ne mogu bez njega, on im je ceo tim, nikoga ne mogu da pobede bez njega itd. :D Njegov marketing je zaista neverovatan i kako je izlizani stariji i smešniji tako oni uvek nalaze načine da podignu letvicu marketinških besmislica na još viši nivo. :D

avatar
Zoran Krstin
Monday, 30.11.2020
13:41

Šta ti lupaš čoveče. Protiv Rome je Ronaldo izjednačio, dok je Juventus igrao sa deset igrača, protiv Lazia je već bio na klupi, kad je Juventus glupo primio gol doslovno u zadnjoj sekundi. Ne radi s tu o nikakvom marketingu, nego on sada stvarno nosi Juventus kad igra, a kad ga nema stara dama izgleda puno lošije.

avatar
Badr Hari
Tuesday, 01.12.2020
02:44

Ne da se radi o marketingu nego se radi o neviđenom marketingu. Davao je golove Sampdoriji, Romi, Speciji, Laziju, Cagliariju i Ferencvarošu (ukupno 9). Da vidimo:

Juve-Sampdorija 3:0 - dao treći gol, potpuno nebitan za pobedu,
Juve-Roma 2:2 - postigao oba gola i spasao im 1 bod,
Juve-Specija 4:1 - dao 2. i 4. gol bez kojih bi Juve pobedio sa 2:1,
Juve-Lazio 1:1 - dao jedini gol i spasao im 1 bod,
Juve-Cagliari 2:0 - dao oba gola i spasao im 2 boda,
Juve-Ferencvaroš 2:1 - dao 1 gol i spasao im 1 bod.

Uzmimo za primer nekog levog igrača, recimo Moratu. Davao je golove Crotoneu, Dinamu, Speciji, Ferencvarošu i Benventou (ukupno 8). Da vidimo:

Juve-Crotone 1:1 - dao jedini gol i spasao im 1 bod,
Juve-Dinamo Kijev 2:0 - dao oba gola i spasao im 2 boda,
Juve-Specija 4:1 - dao prvi gol za vođstvo Juvea,
Juve-Ferencvaroš 4:1 - dao 2 gola,
Juve-Ferencvaroš 2:1 - dao 2. gol i spasao im 2 boda,
Juve-Benevento 1:1 - dao jedini gol i spasao im 1 bod.

I kada to saberemo 'najveći', 'najbolji', 'jedini zaslužan' i čovek bez koga Juve 'ne može nikoga da pobedi niti na šta liči' je postigao ukupno 9 golova, spasivši pri tome Juveu 5 bodova u svim takmičenjima. A fudbaler koga jedva iko i pominje, potpuno nebitan (kao i svi ostali osim izlizanog) je postigao samo gol manje, spasivši pri tome Juveu 6 bodova (jedan više od 'najvećeg ikada'). Ako ovo nije više nego očigledna dominacija nenormalnog marketinga, a ne fudbalera, ja onda ne znam šta je.

avatar
Badr Hari
Sunday, 29.11.2020
18:22

Siročići nikako ne bi uspeli da savladaju fudbalske velesile poput Specije i Kaljarija bez najvećeg ikada u univerzumu i šire, čoveka koji sam pobeđuje protivnike svojih timova i sam osvaja sve trofeje namenjene klubovima i reprezentacijama. :D

avatar
The_Matrix
Sunday, 29.11.2020
15:05

Uskocice sudije po potrebi, ne brinemo se mi za njih. Sramota je da ekipa koja daje vise za platu jednog igraca nego sto je vrednost Beneventa celo drugo poluvreme kuka i vristi za penal. Bar 10 padanja i simuliranja gde ni jednom nisu opomenuti za to. Pritom Benevento ostecen za cist penal...

avatar
jv
Sunday, 29.11.2020
14:29

Treba im još jedan Ronaldo da nešto osvoje? Puni su igrača sa velikim imenom i velikom platom, da li je do trenera ili sportskog sektora?

avatar
Mak-Juventino
Sunday, 29.11.2020
14:01

Da , Ronaldovi , sigurno ! Kielini , Bonuci , Demiral , Alex Sandro , Kvadrat desni bek , ko ?! Paratici jedina konkurencija Vudvorda ... tu je i legendarni presednik Barce , bivsi

avatar
damjan89
Sunday, 29.11.2020
13:47

Trebaju da prodaju Ronalda dok jos mogu da dobiju neke pare, jeste on daleko najbolji ali ima 35 godina, kao zamenu mogu da kupe Halanda i vrate Pogbu i napravili bi pobednicku ekipu...

avatar
Bádr Hari
Sunday, 29.11.2020
12:35

sad ja kao treba da poverujem u to da Juventus ne moze da pobedi bez nebeskog skakaca?ja cu sa svojih 50 profila da vas ubedim u suprotno. :D