Juventus protiv otpisanih, Napolijevo moranje, derbi Lanterne, Ljajina osveta? (NAJAVA)

Autor: Vladimir Stojanović
subota 07.04.2018.
12:45
Izvor: Sportske.net

Kolo otvara Juventus, mogli bi danas da odu na +7 i da stave dodatni pritisak na Napoli...

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Nakon evropskih muka, Juve se vraća pokušaju da odbrani titulu, odnosno ostvari sedmi trijumf u nizu u Seriji A. U dobroj su poziciji, imaju +4 na Napoli, a mogli bi da izvrše dodatni pritisak, danas otvaraju kolo gostovanjem kod fenjeraša Beneventa.

Poslednji tim lige igra dobro kod kuće u poslednje vreme, nemaju šta da izgube, probaće da pomognu starijem bratu iz Napulja. Đuričić će početi meč za Benevento, na drugoj strani, Alegri meša karte, Mandžukić umesto Iguaina, odmaraće Kjelinija, De Šilja, Asamou, braniće Šćešnji.

Od ostalih subotnjih mečeva, derbi je u Rimu, "Vučica" posle poraza od Barse čeka Fiorentinu, meč mnogo značajniji za domaćina koji juri Ligu šampiona, mada "Ljubičasti" mogu do sedmog mesta koje nosi rani start kvalifikacija u LE. Videćemo i Kolarova i Blekija Milenkovića u starnoj postavi.

SPAL kome gori pod nogama čeka opasnu Atalantu koja bi ponovo u Evropu, iako nema opterećenje, Everton Luiz je izborio mesto u startnoj postavi domaćina koji je u Ferari pre dva kola zaustavio čak i Juventus.

Sampdorija čeka Đenovu u "Derbiju Lanterne", Dorijani se bore za šesto ili sedmo mesto, ali i Đenova je serijom dobrih rezultata pobegla iz opasne zone. Ovo je uvek meč visokog napona, nije bitna tabela, čeka nas velika borba i tenzije.

Nedelju otvara matine, gostovanje Intera u Torinu. Macari je povratkom Ljajića probudio tim, i trener Intera, ali i srpski reprezentativac će biti itekako motivisani protiv bivšeg kluba kome su bodovi potrebni u borbi za Ligu šampiona. Inter nije imao sreće u "Madonini", videćemo hoće li Ikardi naplatiti promašaje, sa druge strane preti "Galo" Beloti, u poslednja dva meča Torino je dao osam golova, kada je Ljajić na terenu postižu pogodak na svakih 18 minuta.


Krotoneu su u Kalabriji bodovi mnogo potrebniji nego Bolonji, Verona hvata jedan od poslednjih vozova protiv Kaljarija, Jagoš Vuković je u starnoj postavi "Skaljera".

Napoli u popodnevnom terminu u nedelju ima imperativ protiv Kjeva koji se bori za goli život, u prvom delu prvenstva nisu dobili u Veroni. Ivan Radovanović će biti u timu "Letećih Magaraca" koji su pet bodova iznad zone ispadanja, iako je u jednom trenutku izgledalo da neće brinuti oko opstanka. Ipak, manja je presija na njima, ako Napoli ne pobedi, čini se da je sve gotovo i da bacaju peškir u trci sa Juventusom.

Lacio mora da dobije u Udinama, domaćin je siguran, ima problema sa povredama, na drugoj strani, SMS u timu od početka, Basta na klupi. Ako Rimljani odnesu bodove, a Inter ne dobije u Torinu, "Orlovi" se vraćaju u top 4. Sada smo u poslednjoj četvrtini sezone, praktično svaki bod je dragocen.

Milan dočekuje Sasuolo sa kojim tradicionalno imaju problema, ali njihova noćna mora Berardi je povređen. Gatuzo će izvesti gotovo isti tim kao u "Madonini", vraća se Bilja, male su šanse da "Rosoneri" ponovo budu u trci za top 4, ali se ne predaju.

Subota:

Benevento - Juventus 15:00
Roma - Fiorentina 18:00
SPAL - Atalanta
Sampdorija - Đenova 20:45

Nedelja:

Torino - Inter 12:45
Napoli - Kjevo 15:00
Krotone - Bolonja
Verona - Kaljari
Udineze - Lacio 18:00
Milan - Sasuolo 20:45

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
R BRANI (A.) MADRID
Saturday, 07.04.2018
14:31

Prolece je stiglo, Ljaja i Krstaja:-D Speaking of Berardi, Kako prenose #Tuttosport i #IlRoma, Napoli je spreman da plati otkupnu klauzulu od €38m za Susa i on ce tamo najverovatnije preci ukoliko Milan ne izbori Ligu Sampiona (a nece je izboriti, primedba moje malenkosti)- Milan ce kao zamenu gledati da dovede Domenica Berardia.