Juventus proklinje Koronu, ulazi u finansijski problem?

Autor: Ivan Cvetković
subota 14.03.2020.
16:56
Izvor: Sportske.net

"Bjankoneri" će zabeležiti ogromne gubitke.

EPA-EFE/FABIO FRUSTACI
EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Povezane vesti

Juventus je jedan od prvih fudbalskih klubova koji su direktno osetili posledice pandemije Korona virusa.

Zaraženi Danijele Rugani trenutno je u dobrom stanju, nadamo se da će sve biti u redu sa njim, ali nema sumnje da će "bjankoneri" pretrpeti i ogromne gubitke zbog suspenzije sezone.

Italijani su izračunali - Juve će izgubiti čak 110 miliona evra do kraja sezone.

Na ime TV prava na Seriju A i Ligu šampiona čak 45 miliona evra, još 40 miliona od sponzora, kao i 20 miliona evra na ime prodatih karata kojih neće biti do daljnjeg.

Kada se na to doda već postojeći gubitak od 50,3 miliona u dosadašnjem toku takmičarske 2019-20, dolazimo do cifre od 110 miliona evra za jednu sezonu.

Naravno, u ovom trenutku svima je na prvom mestu zdravlje, ali u Torinu će morati da smisle način da reše veliki problem.

Ali, nisu ni jedini...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Oldboy
Saturday, 14.03.2020
19:03

A ostali, manje bitni, timovi?

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Sunday, 15.03.2020
09:05

Pa manje bitni timovi ce zasigurno manje i izgubiti Pogotovo ovi koji ne mogu uzeti nikakav trofej deset godina a i grupnu fazu LP ne mogu proci !

avatar
Oldboy
Monday, 16.03.2020
23:31

evo, vracen nik na staro

avatar
Mirjevac
Saturday, 14.03.2020
18:59

Vi ovde skoro svako dnevno pisete, da Juve ima pare, te da ce da kupi ovog igraca od 150 miliona, te ce da kupi onog igraca od 111 miliona, te ce juve ono te ce juve oovo, te da je juve zaradio sa kupovinom Ronalda, sad ga nece niko i njega moraju da cuvaju do kraja ugovora, nemogu da ga prodaju posto je on skup igrac a i star i zato ga nece niko! Tako da ste vi sa vasim pisanjem o Juvetu napravili pravi lom, i evo sad ce on skorod da bukvalno bankrotira, zato predlazem da vise nikog od klubova ne hfalite kako oni omaju pare!

avatar
Danilo Vujacic
Saturday, 14.03.2020
22:48

Ти си дечко јако необавештен. Имаш гугл и можеш да провериш кад год хоћеш,шта год хоћеш,а овде пишеш као да никад ниси чуо за интернет. Куцај Јувентус на гугл и видећеш ко су им газде,па после причај дал имају или немају.

avatar
Danilo Vujacic
Sunday, 15.03.2020
07:35

И опет испадаш смешан. Погледаш ко је спонзор Јувентуса па погледаш ко је газда тог спонзора. Џип,Ферари,Џенерал моторс,Балоко,Фијат,Опел...
Друже Ањелијеви су јаки исто као ти што си ти набројао,само што су 10 пута паметнији и организованији. Није фазон само прочитати,повежи мало тачкице и видећеш како они функционишу. Роналда су као платили спонзори,а газде тих спонзора су Ањелијеви и Џон Елкан,Ексор или Exor група,прогулај мало.

avatar
Mirjevac
Saturday, 14.03.2020
23:08

A ti decko, stavrno neznas da mnogi drugi klubovi imaju bogatije gazde od Juventusovog! Dali su cuo za klub PSZ i koje njemu gazda, dali si cuo za M Citi i koje njemu gazda, dali si cuo da je na primer barcin gazda njegovi navijaci i mnogi gradjani barce i tako dalje? Dali si cuo da se samo moze trositi novac koji je zaradjen od fudbala i sponzora, prodajeigraca i sve sto ima veze sa fudbalom, a ne koliko gazda ima novca, taj novac od gazde se nesme trosi! Eno M. Citi sad ima problema i bice izbacen iz PL i bice suspendovan da dve godine ne igra, zato sto mu je gazda davo pare a da M. Citi te pare nije zaradio! Tako da prvo treba da znas pravila a ne koje ciji gazda! Posto su seici gazde od PSZ i od M. Citija i jos nekih klubova, oni nesmeju da daju pare u klubove, vec klubovi moraju da zarade!

avatar
Saturday, 14.03.2020
18:10

105 plus 50 je 155, ne 110. Jedino ako do sada nisu izgubili samo 5 miliona. I nije Perejra nego Pereira.