Juventus - Para nikad više, potvrda, 300 miliona za novu veliku zvezdu!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 24.10.2019.
13:11
Izvor: Sportske.net

Klub vrlo jasan, dokapitalizacija i novi ugovori sa "Džipom" i "Adidasom" otvoriće novu eru, Juventus juri vodeća četiri kluba po prihodima i spreman je sve da učini da zaradi još novca.

EFE/SALVATORE DI NOLFI
EFE/SALVATORE DI NOLFI

Povezane vesti

Juventus je održao skupštinu deoničara, iznesen je plan koji će omogućiti dodatno podizanje kapitala za 300 miliona evra, a Anjeli je imao i dosta dobrih vesti za manje deoničare.

Naime, Juventus je potpisao novi sporazum sa "Džipom" koji je vlasništvo Elkana, odnosno EXOR grupe, umesto dosadašnjih 17 miliona, plaćaće 42. Jasno, rezultati kluba, odnosno uspesi u ovoj deceniji su doveli do produžetka saradnje, a počeli su pregovori da 2021. bude potpisan i novi ugovor.

Juventus je prešao dug put, trenutno su peti na svetu po prihodima, prošle godine su fakturisali oko 650 miliona.

"Počeli smo od 170 miliona prihoda, za osam godina prihodi su drastično porasli. Imamo i mnogo veće troškove, nekada je u Juventusu radilo 85 ljudi, sada je u klubu zaposleno 285 ljudi, blizu 1000 zavisi od Juventusa. Prihodi su odlični, ali i dalje kasnimo stotinak miliona za Špancima, Junajtedom", kaže prvi čovek kluba.

On želi da pretekne Bajern, a veruje se da će angažovanje nove zvezde posle Ronalda omogućiti da prihodi odu u nebo. Pominje se povratak Pogbe, ili dovođenje Mbapea, u igri je još prošlog leta bio Nejmar. "Bjankoneri" drže na oku i Sanča, i još nekoliko mladih igrača.

Jedan od akcionara je tražio da se oduzme zvezda na stadionu Antoniju Konteu zbog odlaska u Inter, ali to nije razmatrano.

Fabio Paratići, sportski direktor se obratio deoničarima, rekao da je stvorena ekipa do 23 godine, da je mnogo igrača u proteklih osam godina došlo kao slobodni agenti i da su svi veoma doprineli titulama. Dodao je da je teško mladim igračima da se probiju u prvi tim jer je konkurencija žestoka, ali da se pnosi time što je Juventus stvorio veliki broj profesionalaca i što su ti fudbaleri dobili priliku u drugim, manjim klubovima.

Juventus dobija i novi ugovor sa Adidasom, koji će biti 51 milion godišnje, odnosno ukupno 400 miliona bez premija. Marko Re, finansijski direktor je napomenuo da je jasno da bi i veći stadion bio rasprodat, prošlu sezonu Juventus je praktično prodao sve ulaznice za sve mečeve, ima preko 30 000 pretplatnika, malo je karata u prodaji, one se razgrabe preko klubova navijača.

U svakom slučaju, ostaju daleko ispred ostalih italijanskih klubova, ali kako kaže Anjeli, cilj Juventusa je mnogo veći, oni gledaju ka Špancima i Junajtedu...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikkiCFC
Thursday, 24.10.2019
17:13

Ne moze Juve da privuce top igrace vise jedino u slucaju kada beze od vrhunskog fudbala (Ronaldo).

avatar
Oldboy
Thursday, 24.10.2019
14:05