Juventus - Očekivano, problem je Dibala!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 01.09.2018.
09:41
Izvor: Sportske.net

Nije da nisu upozoravali pre sezone, a razmere se vide, iako Alegri pokušava da minimizira problem...

Epa/Alessandro Di Marco
Epa/Alessandro Di Marco

Povezane vesti

Paulo Dibala će teško izboriti startnu poziciju u Juventusu. Počeo je protiv Kjeva, nije pokazao ništa, odmah je preseljen na klupu, jasno Mario Mandžukić je čovek bez koga se ne može, kada on igra u špicu, Ronaldo je na jednom boku, na drugom se bore Bernadeski i Daglas Košta, Italijan za sada igra bolje i ima prednost.

Osnovno problem sa Dibalom je što se ne uklapa u 4-3-3 koju forsira Alegri, prosto, nije mu mesto na boku, kako rekosmo konkurencija je stravična.

Uz to, italijanski trener ne odustaje od trojke Pjanić - Matuidi - Kedira, a na kritike da bi Džan trebalo da igra ispred zemljaka, odgovorio je juče na konferenciji za medije, da taj ko misli da Kedira nije ključ u veznom redu baš ne zna fudbal.

Danas u Parmi ima dilemu jedino na desnom beku, da li da napadne sa Kvadradom što bi značilo totalnu ofanzivu Juventusa, ili da igra opreznije sa Kanselom koji je imao dobrih, ali i loših trenutaka, pogotovo u defanzivi.

Jasno, Juve je apsolutni favorit, tokom nedelje, Alegri je probao da nekako sa 4-2-3-1 ugura Dibalu kao polušpica iza Mandžukića, ali ne želi izgleda da eksperimentiše, pred pauzu je najvažnije uzeti tri boda na krcatom "Tardiniju", jer kako kaže trener Juventusa, prvenstvo počinje tek nakon reprezentativne pauze.

Upitan da li je nezadovoljan partijama Juventusa koji je pobedio bez neke impresivne igre, Alegri je odbrusio po ko zna koji put novinarima.

"Ne shvatam to što me pitate godinama. Šta to znači lepa igra, lepo je kad se pobedi"
, dodao je na kraju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stevan Mikša
Saturday, 01.09.2018
12:10

Kedira je najpotcenjeniji igrac od svih veznjaka koji su igrali u top klubovima u poslednjih 10 godina. Ako neko vec nmz da uvidi njegove kvalitete, nego se samo zapita kako je bio starter i kod Murinja u Realu, i kod Leva u reprezentaciji i kod Alegrija u Juveu.

avatar
Mak-Juventino
Saturday, 01.09.2018
11:10

Dibala ne moze da bude problem , Max moze ....

avatar
Big Bastard
Saturday, 01.09.2018
10:46

Odigrana su tek 2 kola od kojih je Dybala odigrao jedno. Duga je sezona, uopće ne sumnjam da će igrati važnu ulogu u prvenstvu i Ligi prvaka. Ako imamo alternativu za svakog igrača onda to znači da imamo prilično dobru momčad. Allegri želi stvoriti atmosferu gdje nitko nije nedodirljiv i gdje se na treningu treba izboriti za poziciju u momčadi.... I to je sjajno..

avatar
Misosesic
Saturday, 01.09.2018
10:00

Šteta da ovakav igrač sedi na klupi.Ako ne dobije dovoljnu minutažu mislim da ode sledeceg ljeta možda cak i u januaru.

avatar
Malo veliki covek
Saturday, 01.09.2018
10:41

Pozajmica je idealno resenja i za Dibalu i za njega, jer sledece sezone dolazi Zidane, sto znaci promena taktike i mozda se i ugura tu Dibala.

avatar
Misosesic
Sunday, 02.09.2018
00:03

Dosta ce zavisiti i od Murinjove polu sezone.A mislim da Dibala kao već izgradjen igrač ne bi pristao na pozajmice + ko bi pristao da placa njegovu Platu za pozajmicu.

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Saturday, 01.09.2018
09:58

Haha ljepo je kad se pobjedi i uzme scudeto Tako je trebao zavrsiti