Juventus i Barsa bez milosti, ovo su ultimatumi trenerima, oba klupa jure istog kandidata?!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 03.08.2020.
12:46
Izvor: Sportske.net

Treneri na tankoj žici, šta će se desiti posle Lige šampiona?

EPA-EFE/ALBERTO ESTEV
EPA-EFE/ALBERTO ESTEV

Povezane vesti

U Barseloni je situacija više nego jasna. Naime, Kike Setijen je preživeo gubitak titule, ali to je podrška na određeno vreme. Naime, trener Barselone je pred ultimatumom, ako ne osvoji Ligu šampiona, dobiće otkaz.

Ovo je manje-više očekivano, čak je Kantabrijac očekivao da odmah posle prvenstva izgubi posao, ali je, zbog nedostatka alternative ipak ostao.

Ali, posle Lige šampiona Barsa će imati dovoljno vremena, Setijena bi mogao ipak da zameni Maurisio Poketino. On se pokajao zbog izjava da ne bi nikada trenirao Barselonu zbog prošlosti sa Espanjolom, pa bi na kraju ipak mogao da prihvati ponudu.

To je jasno još sve u domenu govorkanja, Poketino je meta i Juventusa koji bi mogao da smeni Sarija već narednog vikenda.

Pogađate, ako Juventus ne prođe Lion u petak i ne plasira se za završni turnir u Lisabonu ostanak trenera je upitan, u najmanju ruku.

Paratići je rekao da jedna utakmica ne može da poništi sve urađeno, ali mnogi se pitaju šta je odrađeno, deveta titula se podrazumevala, Juve je mnogo jači od rivala, ali rezultatski, po broju bodova, primljenih golova ovo je najgora od svih godina Juventusove dominacije. I nije samo to problem, Juventus nema nameru da dovodi igrače po Sarijevoj želji, ako nisu sigurni da bi on mogao da ostane još dve godine.

Baner

Sve to je problem i ako ne bude karte za Lisabon, Anjeli koji je bio protiv odlaska Alegrija, ali su ga ubedili da je Sari rešenje bi mogao da posegne za promenom i dovede Poketina. Navijači čekaju Pirla, ali je prerano, Juve će ga svakako spremati za neku od narednih sezona.

Priča se o povratku Kontea, ali čini se da Anjeli i dalje nije prešao preko način na koji je bivši kapiten i trostruki prvak na klupi, otišao na početku priprema za 2014. Postoji i varijanta da se vrati Alegri, čime bi Juve priznao grešku, Nedved i Paratići su da Sari ostane u svakom slučaju, ali odluka je na Anjeliju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Marchisio8
Monday, 03.08.2020
14:42

Алегри се сигурно неће вратити,да је он опција,вратили би га док је још под уговором био,а Покетино.. Сматрам да је Алегри још у главама играча и да Сари треба добити шансу да настави.

avatar
P. S.
Monday, 03.08.2020
14:08

Veca verovatnoca je da Poketino zameni Sarija nakon sto Juve prodje Lion negoli da zameni Setijena nakon sto Barsa ispadne od Napolija. Setijen sigurno nije dobio nikakav ultimatum, jer niko normalan ni u sali ne pomislja kako bi Barsa mogla da osvoji LS. Stavise i najvecim optimistima je jasno da bi protiv Bayerna svaki poraz sa manje od 4 razlike bio veliki uspeh, dok oni realni ne veruju da ce uopste doci do tog meca.

Bilo kako bilo status Setijena sigurno ne zavisi od (ne)uspeha Barse u LS, jer bi vec bio smenjen, nego od mogucnosti Bartomeua da pronadje odgovarajucu zamenu koja ce se uklopiti u njegov sistem (poput Enriquea, Valverdea i Setijena).

avatar
BlueBoy84
Monday, 03.08.2020
14:36

Neće u barselonu ozbiljan trener gde se Mesi pita, a ne trener.

avatar
Jasminn
Tuesday, 04.08.2020
10:22

Prije bi rekao da Barcelona nece trenera koji igra bilo kakav drukciji stil igre osim onaj koji igraju zadnjih 15 godina. A onda nece ni trener u tu ekipu gdje su mogucnosti kaktike toliko "velike".
Evo npr mozes li uopste zamisliti Barcelonu da igra 3-5-2, ili igru po boku pa nabaci u 16erac, ili neku defanzivu. Nee samo ih mozed zamisliti da igraju kako vec igraju. Zato i mnogi igraci ne uspiju tamo. Cim ti nepase sistem nastrado si.

avatar
Mirjevac
Monday, 03.08.2020
16:13

Poketino nije hteo u Barci, zato sto je igrao za Espanjol iz Barcelone, posto se to tretira kao lokalni protivnici, a ne zbog Mesija! I da je zbog Mesija a nije, zar bi bilo pogresno, Mesije toliko toga osvojio da Poketino to nebi osvojio i da igra deset fudbalske karijere! Ko zna sve je moguce, moze da se desi da Setien istsne do sledeceg leta, posto ce tada biti izbori za predsednika kluba i da ce verovatno tada da smene Bartomea i sa njegovom smenom doci ce novi ljudi i novi trener, tako dotle ce Setien da odtane!