Juve u strahu, odlaže utakmicu? Neredi u najavi, pretnje Anjeliju, Ronaldu će objasniti "kako stoje stvari"!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 17.09.2019.
11:28
Izvor: Sportske.net

Šta se sve dešavalo proteklih godina, kako je ucenjivan klub? Vođe pohapšene, ali čelnici i policija se plaše osvete. Šta se dešavalo na dočeku Ronalda?

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Raspletena je čitava priča oko hapšenja vođa navijača Juventusa, čak njih 12 iz različitih grupa je završilo iza rešetaka, zbog prodaje karata, iznuda i ucena, kao i pretnji čelnicima kluba.

Sve je počelo pre par godina kada je istorijska grupa "Drughi" vratila primat na južnu tribinu gde se nalaze Ultrasi. Oni su,l naravno, odmah shvatili da Juventusu koji ima super moderni stadion i ostvaruje ogromne prihode na račun infrastrukture ne odgovaraju nikakvi problemi.

Karte su skupe, utakmice su pretvorene u pravi spektakl, pa su pretnje Anjeliju da će svaki meč praviti probleme, skandirati rasističke parole i tako praktično dovesti do zatvaranja južne tribine, ali i posledica za klub u Evropi, bile delotvorne.

Oni su i fizički pretili predsedniku, da će ga prebiti ili mu doći na kućna vrata. Pojavili su se nepozvani na predstavljanju Ronalda ucenujući klub, a kada je Portugalac šutnuo loptu ka centralnom umesto južnoj tribini, navodno je jedan od vođa rekao: "Objasnićemo mu kako ovde stoje stvari i ko je glavni".

Prošlog proleća, "Drughi" su tražili 130 karata za gostovanje Ajaksu, dobili 50, tada su pretili smrću jednom od zaposlenih u Juventusu, a inače, karte koje su dobijali skupo su prodavali širom Italije, pa je istraga osim Torina proširena na još desetak gradova. Regionalni poverenici su takođe pod istragom zbog neovlašćene prodaje karata.

Jasno, na ruku im je išlo što je karta za mečeve Juventusa pravo blago, i na strani i kod kuće, kao i što veliki broj Italijana navija za klub i za neke od njih jedina prilika je da vide svoje idole kada gostuju na drugim stadionima. Postoji određen broj karata za gostujuće navijače i tu su vođe grupa zarađivale ogroman novac.

Od kada je napravaljen stadion, 2011. Juventus vlada italijanskim fudbalom, karte za svaki meč su rasprodate, pretplatnih je oko 35 000, a samo još tri hiljade ide u slobodnu prodaju, tačnije preko registrovanih klubova navijača. Ali, huligani koji su organizovani kao kriminalne grupe su dilovali karte za južnu tribinu na kojoj su apsolutni vladari, mada je najveća zarada bila na gostovanjima, gde obični navijači idu retko.

U svakom slučaju, sada je problem, što policija, ali i Juve strahuju da će za vikend huligani probati da izazovu nerede, pa se čak pominje da bi meč sa Veronom mogao da bude odložen.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Urossi
Tuesday, 17.09.2019
13:17

Uvek je bio mali prevarantski klub,nije ni cudo sto je sampion serie b.Mada nikad se ne zna,sad imaju Sarijaa mozda ih odvede tamo.

avatar
Amalainter
Tuesday, 17.09.2019
12:45

Nista losiji navijaci od uprave..Polako da se spakujete pa nazad u beton ligu..

avatar
Bojan Samardzic
Tuesday, 17.09.2019
11:43

Ne znam sta da mislim, s jedne strane huligani jesu zlo i sigurno da nemaju puno veze sa obicnim, iskrenim navijacima, ali kad procitam da ljude hapse zbog preprodaje karata dok se Elkani i Anjelijevi legalno bogate na racun sirotinje i pokusavaju da komercijalizuju sve bez izuzetka, ti huligani mi dodju kao Robin Hud.

avatar
Danilo Vujacic
Tuesday, 17.09.2019
13:55

Јувентус је краљевски клуб али не обичних краљева,ови су краљеви индустрије и запошљавају много,много људи. Уз то се и боре за тржиште и заступљени су у целом свету. Можда су и једна од најстабилнијих породица,стабилнији од Ротшилда,рецимо. Тај Пијемонт је ујединио Италију у државу,он је уредио,а ко је Пијемонт него универзитетски град Торино ,а тај Торино су изградили стари Ањелијеви. Ови нови имају цео свет. Какви црни хулигани,робин худови,тапкароши,они су само статистичка грешка која пева расистичке песме и пуцају једни на друге због карата.

avatar
No rules
Tuesday, 17.09.2019
18:06

Jeste.🎤"Tamo su kuce od čokolade, a prozori su od limunade..,"😂😂