Juve: "Hvala ti striče Pat"

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 26.01.2017.
11:08
Izvor: Sportske.net

Bio je obožavan u svlačionici, primer za profesionalizam i uzor za mlađe igrače. Juče je otišao, "Stric" je na kraju ipak rekao svoje u Italiji!

AP Photo/Claude Paris, FILE
AP Photo/Claude Paris, FILE

Povezane vesti

Sećate se verovatno, ili ste čuli, onu neverovatnu priču o Patrisu Evri. Kao klinac je probao u Italiji, iz sicilijanske Marsale otišao je u drugoligašku Moncu, nije mogao da igra i na kraju se vratio u domovinu.

A samo par godina kasnije, sa Monakom je stigao do finala Lige šampiona, posle se preselio u Junajted, ostalo je istorija.

Pre dve i po godine je Patris Evra napustio "Old Traford", mnogi su poverovali da je to klasična priča isluženog fudbalera, ali on je jedan od retkih igrača iz PL koji je u Seriji A blistao.

Osvojio je dve duple krune sa Juventusom, sada se vraća kući, posle dve i po godine u Torinu, odlazi u Marsej. Trag u klubu kakav je Juventus ostao je neizbrisiv.

"Ostavio si trag ovde, nije samo u pitanju teren, već i svlačionica. Imali smo u tebi lidera, šoumena koji je uvek bio ozbiljan kada je bilo najpotrebnije", piše u saopštenju Juventusa.

"Sa 'Stricem Patrikom', kako smo ga zvali, sve je bilo lakše. Tvoj humor, imitacija saigrača, su uvek izazivali pozitivno osećanje. Ali, bio si i prvi koji je upozoravao da je pobeda sve. Ti si bio naš rođeni pobednik sa brojem 33. I želimo ti da nastaviš tako"
, poručio je Juve Francuzu, koga su navijači obožavali.

Ko bi rekao posle obeshrabrujućeg starta po trećeligaškim zabitima Italije, da će imati divnu karijeru i da će se u Italiju vratiti i napustiti je kao pobednik...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke