Junak "redsa" i Istanbula - "Hteo sam da udarim Rafu u lice!"

Autor: Stefan Matić
četvrtak 04.06.2020.
23:37
Izvor: Sportske.net

Golman bio nezadovoljan odlukama španskog trenera.

BETA/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza
BETA/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza

Povezane vesti

Sezona iz 2005. godine i preokret u finalu Lige šampiona na "Ataturk" stadionu u Istanbulu je definitvno jedno od najboljih sećanja za navijače "redsa". Posebno se izdvajaju 'vragolije' Jeržija Dudeka u penal završnici kada je doneo "klempavka" Liverpulu.

Ipak sezona posle toga nije bila za pamćenje ako pitate Poljaka.

Na leto dolazi Pepe Reina iz Viljareala, Španac preuzima ulogu prvog čuvara mreže dok Dudek pada u zaborav, makar kod Rafe Beniteza.

"Rekao sam Benitezu da se bliži Svetsko prvenstvo 2006. godine i da želim da igram. Reina je bio sjajan tip, ali Rafa je doveo golmana kada sam bio na vrhuncu. Keln me je tada tražio i zvali su me sa pitanjem 'Zašto Rafa ne želi da priča sa nama?'. Bio sam iznenađen, mislio sam da je sve izmišljotina. "

Dudek

"Narednog dana otišao sam kod njega u kancelariji i pitao. Odgovorio mi je:'Ponudili su samo pozajmicu a ti si važan nama. Platili bi 900 hiljada evra, ali šta ako se Reina povredi? Ne mogu staviti 900 hiljada evra u kofer i onda ispred gola". Tada mi je došla lude ideja da ga udarim u lice. Taj šaput đavola u mojoj glavi mi je rekao kako će me to odvesti u Keln", izjavio je Dudek za engleske medije.

Dudek je na kraju imao sekundardnu rolu te godine, odigrao je tek 12 utakmica u naredne dve sezone da bi potom prešao u Real Madrid.

Baner 2

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke