Junak iz Vilnjusa svestan težine izazova: "Za Srbiju potreban viši nivo"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 12.10.2018.
13:44
Izvor: Sportske.net

Svesni su reprezentativci Rumunije da ih u nedelju čeka daleko veći izazov od onoga koji su jedva savladali u Vilnjusu.

Epa/Toms Kalnins
Epa/Toms Kalnins

Povezane vesti

Bila je to prva pobeda Rumunije u Grupi 4 u kojoj se nalazi i reprezentacija Srbije, ostvarena upravo pred duel sa "Orlovima" u Bukureštu.

"Srećan sam zbog pobede i osvojena tri boda. Bilo je jako važno da se u Bukurešt vratimo sa tri boda u džepu i da sa dodatnom dozom samopouzdanja dočekamo utakmicu sa Srbijom", rekao je junak jučerašnjeg trijumfa reprezentacije Rumunije za "Pro TV".

Zbog kadrovskih problema koje selektor Kozmin Kontra ima pred nedeljni susret Aleksandru Maksim može da se nada da će početi utakmicu na "Nacionalnom stadionu" u Bukureštu.

"Nisu me omele kritike koje ponekad i zaslužujemo. Nisam se pribojavao da nećemo slaviti u Litvaniji, ali moram da priznam da nismo odigrali kako je trebalo. Važno je da smo zadržali fokus do poslednjeg minuta, a bilo nam je teže samim tim jer smo igrali na veštačkoj podlozi na koju nismo naviknuti", dodao je Maksim.

Kada je predstojeći duel sa Srbijom u pitanju, Aleksandru Maksim ističe da prikazano u Vilnjusu neće biti dovoljno za pozitivan rezultat u okršaju sa "Orlovima".

"Mislim da smo pokazali da možemo da se suprotstavimo svakom timu, ali neophodno je da našu igru podignemo do maksimalnog nivoa na utakmici sa Srbijom", zaključio je reprezentativac Rumunije.

Utakmica 4. kola Grupe 4 Lige C u UEFA Ligi nacija između Rumunije i Srbije zakazana je za 14. oktobar od 15 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke