Junajtedova grčka tragedija!

  • Autor: Boris Jovanović

  • 26. februar 2014.

  • 09:25

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Mediji na ostrvu šokirani, ne samo porazom već time kako je izgledao engleski šampion sinoć u Atini. Mojes nema kapacitet da iznese post Fergusonovu eru?

Junajtedova grčka tragedija!
Bespomoćni, bezidejni, spori, uplašeni, to su samo neki od prideva kojim se opisuje igra Mančester Junajteda protiv Olimpijakosa.

Poraz od 2:0 je novi udarac za Mojesa, ovako kako je igrao u Atini, Junajted nema nikakvu šansu da nadoknadi prednost Grka na "Old Trafordu".

"Olimpijakosu je poklonjena pobeda. Mančester Junajted je bio uplašen, bez plana, greške igrača su se nadovezale na pogrešne Mojesove izbore. Grci su imali sav prostor ovog sveta i kada sagledate utakmicu, poraz je logičan, iako neočekivan", piše "Dejli Telegraf".

"Nema nikakvog opravdanja, ovo je najgori poraz Mojesove ere. Liga šampiona je bila kišobran za menadžera, posle nekih dobrih partija jesenas, kao na primer one u Leverkuzenu. Sada nije ostalo ništa, Junajted je izgubio od tima koji u ovom takmičenju nema nikakvu šansu i koji je potpuni autsajder. Šta bi se desilo da je sa druge strane bio Mesi, ili Gvardiolin Bajern"
, pita "Dejli Mejl".

"Ovde se postavlja pitanje ko će sprovesti proces tranzicije. Nisu u pitanju pojačanja, koliko je potrebno Mojesu novca, 100 ili 200 miliona? Problem je što on ne zna šta bi sa tim. Ovoj ekipi nedostaje sve, nemaju kvalitet, samopouzdanje, kao da se sažaljevaju. Strašno je videti ovakav Junajted"
, oštar je "Tajms".

"Mančester Junajted je na putu da ispadne iz bitke za četvrti trofej. Ako Siti i Arsenal imaju opravdanje u igraču manje i jakim rivalima, šta će nam ponuditi Junajted? Oni su izgubili od prosečnog tima, čak i da dobiju sa tri razlike revanš i uđu u četvrtfinale, tamo nemaju šta da traže protiv nekog ozbiljnog. Rezultat je dobar, kako su igrali",
piše između ostalog komentator "Dejli Mirora".

"Nisu bili ni blizu da daju gol, a igrali su protiv šampiona lige u kojoj postoji samo jedan tim, Olimpijakos. Ovo je bio najlakši žreb za Junajted, slabiji tim ne postoji"
, podseća "Independent".

"Nema opravdanja za Mojesa. On je pogrešan čovek na ovom mestu i pitanje je koliko će gornji ešaloni na Old Trafordu imati strpljenja. Ne može se ni večno sakrivati iza činjenice da je ovaj tim prošao Zenit. Za Olimpijakos bi ovi igrači morali da budu dovoljni. Posao menadžera je da omogući kvalitetnim fudbalerima uslove da se iskažu, Runi i Van Persi to nisu imali", zaključuje "Gardijan".

Mojes je preuzeo odgovornost za poraz, ali to ne znači ništa. Sigurno da klub neće do kraja sezone preduzimati nikakve nervozne poteze i da je menadžer siguran.

Poslednji put je Junajted stigao 2:0, pre tri decenije, protiv Barselone u KPK. Ali, i da prođu Olimpijakos, "Đavoli" jednostavno nisu dovoljno dobri za neki ozbiljniji tim, ne treba revanš da se to zaključi...
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari