Junajted u slobodnom padu, komšije znale kako da unovče!

Autor: Stefan Matić
utorak 19.11.2019.
10:02
Izvor: Sportske.net

Siti po prvi put od dolaska bogatih vlasnika na ravni sa "crvenim đavolima".

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Mančester Junajted je godinama unazad važio za mašinu koja pravi novac, klub porodice Glejzer se uvek takmičio sa Real Madridom po pitanju najvrednijih klubova sveta, ali su vezani neuspesi doneli finansijski pad.

Junajted je prošle sezone imao rekordni profit od 627.1 miliona funti, a onda je usledila neuspešna sezona u kojoj Solskjerovi puleni nisu uspeli da se kvalifikuju za evropska takmičenja što donosi veliki gubitak klubu sa "Old Traforda".

Profit za ovu sezonu se procenjuje između 560 i 580 miliona funti što je definitivno neuspeh kada gledamo prethodnu godinu.

Sa druge strane Mančester Siti je po prvi put od dolaska šeika Mansura izjednačen sa komšijama, dosta novca u ovom uspehu donosi novi desetogodišnji sporazumom sa Pumom gde im po sezoni pripada neverovatnih 65 miliona funti te se predviđa godišnja zarada u visini od 560 miliona funti.

Ovo je neverovatno posebno kada pogledamo 2007/08 sezonu kada je ta cifra bila "svega" 104 miliona funti a onda "građane" preuzima Abu Dabi Junajted grupa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke