Junajted prežalio pare, Murinju zahvalnica od 30 miliona, poznat "čuvar klupe"?

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 18.12.2018.
09:59
Izvor: Sportske.net

Božićno ludilo koje počinje narednog vikenda bi trebalo da bude kraj za Žozea Murinja koji je ostao sam protiv svih, a klub je sračunao troškove.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Izgleda da je Junajted odlučio, poslednja šansa za Murinja su praznici, tačnije "Božićno ludilo". Prema informacijama insajdera, svlačionica se nada da će otići, nema više saveznika, a klub je prežalio novac, ukoliko ga smene pre nego što ispadne iz Lige šampiona, moraće da mu plate blizu 30 miliona evra.

Tokom prazničnog perioda, Junajted ima prilično lak raspored, Kardif, Hadersfild, Bornmaut, Njukasl, ali za Portugalca bi novi neuspesi značili kraj. Ovo je najgori start Junajteda u ligi u poslednjih 28 godina.

I dalje se pominju Zidan i Poketino, ali nerealno ih je očekivati na klupi do leta, verovatno će, kako stvari stoje, ako Portugalac bude smenjen do kraja sezone ekipu voditi njegov pomoćnik i klupska legenda Majkl Karik.

Svlačionica je očajna, jedva čekaju da Murinjo napusti Junajted, a klub veruje da bi njegov odlazak olakšao pregovore da De Heom i Marsijalom. Oba igrača su slobodna na leto 2020. i spekuliše se, da pošto je Junajted jednostrano aktivirao klauzule iz ugovora, ako do leta ne potpišu novi ugovor moraju da budu prodati, kako ne bi za 18 meseci odšetali kao slobodni igrači.

Sa druge strane, pominje se da Marsijal ne želi da ostane u klubu sa Murinjom, ali je njegov agent to demantovao i rekao da je pitanje novca, da ponuda "Đavola" nije ni blizu onakve kakvoj su se nadali.

Junajted može da uštedi desetak miliona ako sačeka da Murinjo ispadne iz Lige šampiona, igraju protiv PSŽ i šanse nisu velike da prođu, ali sa druge strane, situacija će biti još gora, ne nameravaju da kupuju igrače u januaru ako Murinjo ostane, a svejedno je hoće li igrati LE ili neće. Jednostavno, ni sa pojačanjima niko ne veruje da Junajted može da se domogne četvrtog mesta, u ovom trenutku oni zaostaju za Čelsijem 11 bodova, a ispred je i Arsenal na +8.

Koliko je realno sa ovim timom očekivati da dva rivala tako padnu da se "Đavoli" vrate u trku za četvrtu poziciju?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
CZYNWA
Tuesday, 18.12.2018
13:10

De Gea - Dalo, Lindelof, Dzons, So - Matic, Pogba - Sancez, Mata, Marsijal - Lukaku. Golman suva klasa, vezni red odlican, napad fenomenalan i gdje je problem ? Problem je bio u treneru.

avatar
Stretford END 1878
Tuesday, 18.12.2018
18:12
avatar
mrancic
Tuesday, 18.12.2018
13:04

Da Kerikom teško bolje.Čovek nema iskustva.Čak I Big Sem bi bio bolji za sledećih 6 meseci.

avatar
GoranB
Tuesday, 18.12.2018
12:34

To je trebalo ranije da se desi..
Kerik bi mogao da iznese sezonu i cinimi se da bi mogao cak i da nastavi na klupi..a ujedno verujem da bi samo tako i prosli PSZ..ako igraci dobiju volju!

avatar
stevan_vasic90
Tuesday, 18.12.2018
11:48

Da je u Unitedu makar jedan igrac ove ekipe postao bolji nego sto je bio pre rada sa Mourinhom, ja bih danas bio na njegovoj strani. Ali ljudi, kod njega su svi nazadovali i postali bar za 20% losiji igraci otkad rade sa njim. Pa evo vam najsvezijeg primera- Dejli Blind, covek prozivljava drugu mladost, razbija otkad je napustio United(citaj:Mourinha), igra kao zver, kako u Ajaksu, tako i u reprezentaciji Holandije, kako u domacem prvenstvu, tako i u Ligi Sampiona. To je samo jedan od mnogoh pokazatelja da ova ekipa i ovi igraci Uniteda i te kako imaju kvalitet za velike rezultate, ali se zbog ocajne taktike trenera i njegovog smisla da ubije pozitivnu atmosferu u svlacionici, stekao utisak i privid da su svi oni losi, da ne poveziju fudbal i da ekipi treba remont.

avatar
mrancic
Tuesday, 18.12.2018
19:15

Blind igra kao zver protiv Viljema,Vitesea..,....

avatar
stevan_vasic90
Wednesday, 19.12.2018
00:33

mrancic@ I u reprezentaciji Holandije ciji je standardni clan i u kojoj razbija. Takodje, i u Ligi Sampiona protiv Bayerna, Benfice i sl. Dakle, ne budi trol i kad vec govoris o necemu, onda govori do kraja, a ne delimicno i samo ono sto ide u prilog tvojoj prici.

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Tuesday, 18.12.2018
11:21

Oni trebaju dati odma mu otkaz i to danas ako je moguce. Dovesti Zardima bivseg trenera Monaca i da se covek malo „uigra“ u ovim malim utakmicama i imat ce masinu od tima. Ja garantujem ako bi preferiro isti stil kao u Monaku da onda bi Junajted u 99% usao u TOP4!

avatar
Stevan Mikša
Tuesday, 18.12.2018
11:17

A Kerik ce da napravi bolje rezultate? Dovedite coveku pojacanja i stanjite na njegovu stranu. I mada nikad nisam navijao za Junajted, navijacu da izbace PSZ samo tako. Pa da vidim sta ce posle da kazu za coveka koji je tolike trofeje do sada osvojio u karijeri.