Junajted od Aleksisa Sančeza ne mogu da spase ni sve "nudle" ovog sveta!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 02.04.2020.
11:09
Izvor: Sportske.net

Neverovatan nesklad između sportskog i finansijskog sektora. Mašina za pravljenje novca koja razbacuje taj isti novac...

EPA-EFE/Rui Vieira
EPA-EFE/Rui Vieira

Povezane vesti

Analiza rezultata Junajteda proteklih osam godina je u direktnoj suprotnosti sa uspehom van terena. Jer, Edu Vudvardu se svašta može zameriti, ali sposobnosti da zaključuje neverovatne marketinške ugovore nikako.

Samo na osnovu sponzorskih ugovora koji ne uključuju novac od TV prava, Junajted generiše oko 200 miliona evra godišnje, pomenimo samo faraonski ugovor sa Ševroletom, ali i niz manjih. Jedan je vezan za azijske nudle, pa ih Englezi podsmešljivo nazivaju kao ceo paket "nudle sponzorstva", ali Vudvordu to ne smeta.

Jer, njegov ekonomski plan radi i pored toga što ekipa trpi šamare od najvećeg rivala Liverpula i bučnih komšija, Sitija. Jer i ovakav Junajted prema "Dilojtu" zarađuje 60 miliona više od Sitija i 100 miliona više od Liverpula. Ekonomski partneri Junajteda će trpeti gubitke usred korone, ali to se neće odraziti na prihode kluba jer su u pitanju višegodišnji ugovori i stabilni prihodi.

Junajted za razliku od drugih ne razmišlja o otpuštanju i smanjivanju plata, ako sezona ne bude nastavljena, iako će izgubiti deo novca od TV prava. Imaju oko 900 zaposlenih, više od milion funti su već izdvojili da pokriju troškove radnika na povremenim poslovima koje sada ne obavljaju, a obeštetili su i navijače koji su kupili karte za gostovanje u Lincu na kraju igrano pred praznim tribinama. Donirali su banke hrane onima najugroženijima posle izbijanja epidemije.

To je ekonomija, ali sve nudle sveta ne mogu da pokriju poteze kakav je onaj sa Aleksisom Sančezom. Jer, ove brojeve morate da pročitate više puta.

Jer, Junajted je na Čileanca potrošio 80 miliona evra. Kada se sve zbroji od januara 2018. to je cena za dve godine, i sada mu plaćaju oko 20 miliona, Inter gde je na pozajmici pokriva ostalih pet.

Ima još, pošto je "lojalan" klubu, odnosno ostaje u Junajtedu jer Inter neće otkupiti njegov ugovor, "Čudesni dečak" će kada se posle 1. juna vrati na "Old Traford" dobiti i bonus od milion i po evra.

Kada je stigao imao je 30 godina, Junajted mu je ponudio ono što Siti nije mogao, osim neverovatne plate, dobio je odmah osam miliona na ruke, marketinška prava, da je ispunio sve bonuse, imao bi platu oko 31 milion evra godišnje. Jasno to bi podrazumevalo osvajanje Lige šampiona i slipne stvari, ovako se zaustavio na skromnih 25.

Prošle godine, pre odlaska u Inter, odigrao je 27 mečeva i dao 2 gola. Ukupno je postigao tri u 32 meča u prvenstvu i dva u FA kupu.

Kazino baner


Ni Inter nije bolje prošao, Sančez se povredio, odigrao ukupno oko 600 minuta, za svaki minut proveden na terenu platili su ga oko
10 000 evra.

Pazite sada, ima ugovor do 2023. što znači da Junajted, računajući i poreze mora da mu isplati oko 100 miliona u naredne dve godine. Opcija da ga neko otkupi je nemoguća jer niko nije spreman da mu da ni četvrtinu plate koju sada ima. Inter je već obavestio "Đavole" da neće otkupiti Sančeza za 20 miliona evra, iako je Čileanac bio spreman da prima duplo manju platu. Ali, da ga neko plaća 12.5 miliona po sezoni u ovoj formi i godinama, to je nemoguće očekivati.

Ali, Solskjer je optimista, kaže da će se Čileanac vratiti na "Old Traford" i svima pokazati kakav je igrač.

Malo ko mu veruje...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Jagger86
Friday, 03.04.2020
07:44

Alexis tom njegovom menadžeru (mislim da je onaj Izraelac) koji mu je izdejstvovao tu bolesnu platu treba da podigne bistu veličine Kipa Slobode, je l mu je i čukun unučiće finansijski obezbedio.

avatar
Mirjevac
Thursday, 02.04.2020
15:44

Koje nebuloze ovi pisu, sad kad je kriza sve klubove i sve njihove igrace napadate, da kao niko od njih nije vredan onoliko koliko zaradjuju i da ce njihovi klubovi da bankrotiraju! I da skoro svi klubovi su u krizu i svi ce da bankrotiraju i nists nije tacno sto ste pisali! Naravno da mali klibivi su u krizi i mnogi id tih malih klubiva otici u bankrot, posto skiro i da nemaju sponzore, nema TV prenisa i nema publike, a i nemaju neke rezerve, zato ce otici u bankrot! Ako Junajted toliko ima para kao sto pisete a vrlo je miguce, jak klib ima dibre sponzore i sigurno ima i rezervu! Tako da oni Sanceza nece ni da osete a kamili da ih on otera u krizu, sta je za Junajted jos 100 miliona da isplata u roku tri godine? Jest da to nije malo ali za jedan klub ko junajted nije nista! Sad pisete kad je kriza kako i ko koliko kosta, a kad se igra fudbal i kad dolaze velike pare ne pisete ko o koliko kosta!

avatar
BlagoMeniOpetJA
Friday, 03.04.2020
16:08

nije problem u tome "sta je on za junajted i njegova plata" vec koliko uzima mjesto i odvlaci beskorisno te pare na sebe umjesto na nekoga ko bi unaprijedio igru. zamisli da daju te pare mbapeu? i da umjesto 32godisnjeg lezilebovica koji je odusto od fudbala imas napaljenog klinca koji ce godinama biti samo bolji i bolji? ili druga opcija rasporediti njegovih 25 miliona po sezoni na 3 druga odlicna fudbalera koji ce da pokrpaju gdje je suplje u timu. slicna situacija ko sa ozilom....

avatar
The Red Army
Saturday, 04.04.2020
16:32

Sta bre za inat konkurencije sta pricas druze? Pa sancez je bio ubedljivo najbolji u PL kad su ga doveli, svaki klub bi ga pozeleo tada to niko nije mogao da zna da ce decko da propadne svetlosnom brzinom 🤷‍♂️ a mancester je jedna mašinerija, izracunali su oni to dobro ne boj se ti za njih, kad i bez lige sampiona prave vece pare od svih sta ce biti kad ss vrate u sam vrh fudbala a to je i vise nego blizu, 3 igraca im trebaju da budu konkurenti za titulu zivi bili pa videli

avatar
The Red Army
Saturday, 04.04.2020
16:30

Niko na svetu nije mogao da zna da ce tako ispasti sa sancezom, bio je ubedljivo najbolji igrac u PL kad su ga doveli i treci najbolji na svetu

avatar
Mirjevac
Friday, 03.04.2020
23:35

Postoji ugovor, koji je podpisan sa obadve strane i on se mora ispostuje, a ne da se kupuju igraci zainat konkurencije i da se ne pita za njihovu cenu i za njihovu igru, vec samo zainat konkurencije! Koliko su sa takvom inadzijskom kupovinom upropasceni dobri igraci i mladi igraci? Zato neka placaju klubovi imaju pare, ako nemaju klubovi imaju njihove gazde, zato samo napred Snacez i uzivaj u toj tvojoj plati! Kako su radili sa Sncezom, da tako rade i sa Mbapeom i njega bi upropstili!

avatar
RedDevilSRB
Thursday, 02.04.2020
15:13

Strašno na šta je spao Ninjo Maravilja. Kakav je igrač bio a sad ga bacaju unaokolo kao ubuđali sir. Mislim da ako se uozbilji može da odigra još koju sezonu na vrhunskom nivou jer je strašan atleta ali je problem u glavi.

avatar
MaNcHesTeR_ed
Thursday, 02.04.2020
15:07

Najskuplji dogsiter na svetu.

avatar
soru
Thursday, 02.04.2020
13:13

portugalska neznalica je jedini krivac za to. namerno upropastava svaki klub da bi dobio otkaz i naplatio debele pare od ugovora. totenhem poslednja zrtva u nizu.

avatar
Thursday, 02.04.2020
11:29

Gospoda faraoni.

avatar
Medison
Thursday, 02.04.2020
11:27

Ovim je "veliki"Murinjo dokazao svima kakav je znalac ove igre

avatar
The Red Army
Saturday, 04.04.2020
16:33

Izvini molim te ti si tad sigurno znao da je sancez krs igrac? Decko kidao, bio najbolji u PL, sam resavao utakmice i ubedjen sam da bi ga svaki klub pozeleo tada a ti pricaj sta hoces

avatar
The Red Army
Tuesday, 07.04.2020
14:29

Molio sam Boga ne dovede perisica, ja sam samo za sanceza rekao... I slazem se da murinjo nije vise onaj stari murinjo i isto tako sam jedva cekao da ga otpuste jer nije trener za junajted

avatar
Medison
Monday, 06.04.2020
16:55

Ja mislim da je vec poceo padati i pre nego sto je stigao u Junajted al ajde i nek je kako ti kazes, kako bi onda objasnio sto je toliko insistirao na dovodjenje Perisica, jel i on kidao, jel to klasa za Junajted, brate Murinjo nije igrao fudbal i zato ne moze biti trenjer kako sto su Gvardiola, Klop pa ni Solskjer on moze da kupuje samo velika imena al ne moze da ih uklopi u tim.