Junajted ne odustaje, Mojesu 'nagrada' od 200 miliona!

 • Autor: Miloš Marković

 • 26. februar 2014.

 • 13:49

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Nasuprot lošim rezultatima i pritisku javnosti, rukovodstvo Mančester Junajteda nema nameru da odustane od Dejvida Mojesa kao nosioca nove ere i pravog naslednika Ser Aleksa Fergusona.

Junajted je protiv Olimpijakosa doživeo 'grčku tragediju', sinoćni poraz je bio možda i najveći šamar Mojesovom timu u tekućoj sezoni.

Problemi sa kojima se suočava menadžer Mančester Junajteda se nagomilavaju i prete da dobiju urušavajuće razmere. O tome je nagoveštaj dao i Robin van Persi koji je izjavom da 'ne može da igra svoju igru jer je na njegovom mestu u timu uvek neki drugi saigrač' dao prostora za spekulacije o lošoj taktičkoj pripremljenosti ekipe, kao i sve većem nezadovoljstvu u svlačionici.

Problem bi svakako mogao da eksalira činjenicom da je Vejn Runi, u jako lošem trenutku po ekipu, nagrađen bogatim ugovorom, ako kola krenu nizbrdo i ovo je aspekt oko koga bi se mogla voditi polemika.

Javnost je nepodeljena, sve su glasniji povici za Mojesu smenu, na berzi se čak pojavila informacija da je danas smenjen, ali je klub to demantovao. Sa druge strane, i kladiončari su zauzeli stav, te su kvote na Mojesovu smenu danas znatno manje.

U svakom slučaju u prilog ovakvog scenarija smene ide nekoliko argumenata.

Pre svega, Škot je u klub došao bez iskustva igranja u Evropi, bez zapaženih ostvarenja u svojoj radnoj biografiji, bez trofeja.

Dobio je izgrađan (možda i istrošen) tim, šampionsku ekipu koja je pod palicom Ser Aleksa osvojila titulu.

Uporedivši njegovu trenutku situaciju sa Fergusonovom, legendarni Ser Aleks je na Old Traford stigao kao šampionski trener, koji je preuzeo neformiranu ekipu i od nje stvorio ponos Engleske. Upravo iz tog segmenta se smatralo da će Mojes imati i lakši posao, međutim sveprisutna senka Aleksa Fergusona samo je dodatni teren na plećima Dejvida Mojesa.

Jedno je sigurno, o tome pišu mediji na ostrvu danas, Dejvid Mojes je dobio nedvojbenu podršku od strane rukovodstvo.

Jednostavno je, nagle i naprasne odluke nisu 'modus operandi' kluba sa Old Traforda, Mojes iza sebe ima podršku rukovodstva, uprkos činjenici da je njegov tim u nezavidnoj situaciji u Evroipi, ali i u domaćem prvenstvu gde ima 11 bodova manje od Liverpula, koj izauzima mesto koje naredne godine vodi u Evropu.

Pre revanša sa Olimpijakosom, Mojesov tim ie na gostovanje Albionu, 08. marta, potom i dočekuje upravo Liverpul na Old Trafordu.

Pred nama je reprezentativna pauza koja će dobro doći Mojesu da pokuša da konsoliduje svoje redove i pripremi plan aktivnosti za naredni period.

Kada je u pitanju podrška koju dobija od rukovodstva, ona se ogleda i u činjenici da će Mojes na raspolaganju za naredni prelazni rok imati čak – 200 miliona funti!

Bez obzira na zaista impresivnu cifru novca, pitanje koje se postavlja tiče se voljnog momenta samih potencijalnih pojačanja. Ukoliko Junajted ostane bez evropskog mesta, svaki eventualni dolazak u klub biće, ako ne urušen, onda otežan, skuplji. Fudbaleri svetskog kalibra koji su potrebni đavolima dva puta će razmisliti o svojim motivima za dolazak u tim čija je trenutna reputacija jako loša.

Pred Mojesom je jako težak posao, za koji mnogi smatraju da, pre svega, nema karakter!

Za razliku od energičnog Fergija, Mojes odaje smireniji utisak, ne pomažu ni njegove umerene izjave za medije i nastupi na konferencijama. Fen je ugašen, možda ga ovaj mlađi Škot uopšte ni ne koristi...


 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari