Junajted izabrao trenera, i to neće biti Žoze Murinjo!?

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 14.04.2016.
10:25
Izvor: Sportske.net

Izgleda da su stvari razrešene i to na najgori način po Portugalca. Koje su mu opcije ostale?

BETA/AP Photo/Tim Ireland
BETA/AP Photo/Tim Ireland

Povezane vesti

Italijanski i engleski mediji pišu da je Murinjo ipak otpao, jaka struja u klubu koju predvode Bobi Čarlton i Ser Aleks se izborila da šansa bude pružena Gigsu.

Naime, izvesno je da će Van Gal otići, ali legende "Đavola" su skeptične prema Murinju pre svega jer ne veruju da će nastaviti putem promocije mladih igrača što je Holanđanin započeo.

Već duže vreme se priča da je Portugalac nervozan, da je tražio pismene garancije, da je njegov agent Mendeš razgovarao sa Edom Vudvordom, ali su obećanja bila usmena i neodređena.

Postoji naravno šansa i da Van Gal ostane, ako osvoji kup i izbori četvrto mesto, ali u klubu preovlađuje mišljenje da je Rajan Gigs spreman za šansu karijere.

Ako je ovo istina, Murinjo mora da se okrene drugim klubovima, u obzir dolaze samo dva, Real Madrid i Pari Sen Žermen.

U Madridu bi mogli da ga dočekaju raširenih ruku, dok su pozicije Lorana Blana uzdrmane, pre svega zbog eliminacije iz Lige šampiona i sukoba sa Ibrahimovićem. Ako Ibra produži ugovor to bi mogla da bude pozivnica za Murinja koji svakako želi klub u kome će imati sredstva da napravi tim po svom ukusu.

Inter, kako piše "Gazeta" nije u konkurenciji, jer jednostavno nemaju novac, ni za trenera, ni za pojačanja.

Ta varijanta bi bila aktuelna u slučaju da Kinezi kupe klub, uz pomoć Moratija, ali to trenutno nije u fazi realizacije.

Murinjo je pre neki dan rekao da bi voleo da ostane u Engleskoj, ali tamo su sve klupe zauzete, pa je sve manje opcija.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

25 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Milosch
Thursday, 14.04.2016
20:52

Murinjo nije trener za MUFC i to je jasno, LvG mora da ode i ostaje pitanje ko za trenera? Gigs koga sam obozavao kao igraca mi iskreno ne uliva poverenja niti deluje da ima menadzerskog materijala, kao sto verujem da ga ima kod G.Nevila, Skolsa i Bata. Posto je svakom normalnom bilo jasno jos dacembra kako ce se ovo sa LvG zavrsiti mozda je Gigsu trebalo dati sansu jos tada i pustiti ga do kraja sezone pa videti kako to ide. Ne verujem da bi rezultatski bio losiji od LvG a i prilicno je svejdno da li si peti ili osmi. Najbolje resenje bi bio naravno Poketino ali to je prilicno nerealno. Uglavnom, sve ovo deluje haoticno. Uprava brine o parama (i to radi odlicno) ali izlgeda da je fudbal u drugom planu.

avatar
NE LJUTI SE COVECE
Thursday, 14.04.2016
18:18

Zaista nisam za žozea. Problem je što nema dostupnih proverenih trenera. Svi su ili vec kaparisani ili nema šanse da će napustiti matični klub kao što je Alegri. Meni se lično svideo Flip Koku kako igrao sa PSV - om, barem ono što sam gledao u LŠ. Pored toga što je izbacio MU koga nije ruku na srce ni bilo teško, namučio je i te kako A.Madrid koji je sad u polufinalu. Mauricio Sari dobro radi posao, koji gubi bitku protiv Juventusa za skudeto, al realno i nema tako jak tim kao Juve, za kojeg glavu dajem da bi bio u vrhu tabele bilo koje lige tako da ...nStrašno loše radi uprava i sad je došla u situaciji tu gde jeste. da izvuku nekog ko ima jednu, dve dobre sezone iza sebe ili Giksa u vatru koji mi je nekako anemičan. Svakako treba konačno da prelome sa njim jer će čovek dočekati penziju pekući zanat ovim ritmom. A privlačenje velikih imena je posebna priča, no dobar skauting i jače ponude mogu to da nadomeste. Lester klasičan primernSamo da Van Gal ode i neko postavi igrače na pravim pozicijama i MU će biti mnogo bolji.

avatar
Don Silvio
Thursday, 14.04.2016
15:52

Sto dalje od madrida

avatar
Go Hard or Go Home
Thursday, 14.04.2016
14:55

U Madridu da ga docekaju rasirenih ruku? Posle Zidana? NE. ;)

avatar
The KING(guapo)
Thursday, 14.04.2016
14:51

Svako ko je normalan analizira dublje od povrsnih navijaca koji se nose strascu,jasno iz vec ucinjeng u Celziju da se Junajtedu pod njim sprema katastrofa,za Murinja je najbolji PSG da odrzava laznu sliku da je i dalje najbolji trener a nije vise ni u TOP 5.

avatar
Torr
Thursday, 14.04.2016
14:38

Unitedu i dalje slede godine patnje i ponižavanja, neiskusni Gigs proti Gvardiole, Klopa, Kontea, Vengera...

avatar
El Matador PFC-FCB
Thursday, 14.04.2016
15:02

Za Vengera ti ne treba baš neko iskustvo svakako ih bije ko stigne :-)

avatar
ATLEICO-CHELSEA LIFE
Thursday, 14.04.2016
15:19
avatar
Dača
Thursday, 14.04.2016
14:32

Saga oko Murinja i Junajteda trajaće duže i od male neveste.

avatar
bobar84c
Thursday, 14.04.2016
15:19
avatar
Thursday, 14.04.2016
14:19

Raspade se klub totalno onda

avatar
Rockstar
Thursday, 14.04.2016
13:51

Vest sutra:Murinjo kupio crvene carape,dokaz da preuzima Utd

avatar
Unsullied
Thursday, 14.04.2016
12:15

Nema nikakve logike , vise bi imalo logike da ste napisali da ostaje ovaj , ako ce gigs da ga zameni van gal bi dobio vec sada otkaz

avatar
mrancic
Thursday, 14.04.2016
12:15

Gigs ako je istina, nece privuci bar nekoliko kvalitetnij igraca. Da njim na celu tesko progiv Gvardiole, Klopa Kontea, Poketina....

avatar
Bojan Samardzic
Thursday, 14.04.2016
11:50

Jedini klub koji bi profitirao dolaskom Murinja u ovom trenutku je PSG. Imaju pare i veoma kvalitetne igrace, sa Murinjom bi za 2-3 godine sigurno napravili iskorak u LS, a to je ono sto se trazi. Tada bi mogli da se okrenu omladinskoj skoli i odrzavaju nivoa, a sada je vrijeme za 'pumpanje misica'.

avatar
cholic
Thursday, 14.04.2016
13:25

Cuvena murinhova druga sezona kada osvaja trofeje

avatar
Bojan Samardzic
Thursday, 14.04.2016
14:53

I treca kad nastupa rasulo, treba racunati i na nekog trenera tipa Anceloti da to poslije pokrpi :)

avatar
Стефан Б.
Thursday, 14.04.2016
11:15

Kuku nama, a đe Gigs, ne djeluje mi kao da ima inteligenciju za fudbalskog trenera...

avatar
The KING(guapo)
Thursday, 14.04.2016
14:27

hahahahaha u centar.

avatar
Аполо
Thursday, 14.04.2016
11:06

Van Gal je pruzio sansu omladincima ZATO sto nije imao koga drugog da ubaci, pa je bio primoran. Zar stvarno mislite da bi Rasford, bortwick i ostali dobijali sansu da nisu bili povredjeni napadaci i defanzivci. S druge strane, zasto struja sa Fergije na celu ne pominje da je Junajted poceo da igra defanzivno otkako je dosao Van Gal, da svaku utakmicu imamo veliki posed lopte a ne znamo da sutnemo u okvir gola, zasto Junajtedu celu sezonu zadnji vezni igrac igra na poziciji stopera jer izgleda VAn Gal smatra da nam stoper nije potreban... Zasto su Di Maria i Ernandez procvetali nakon sto su otisli iz kluba a nama navodno nisu bili dobri?

avatar
MANUTD
Thursday, 14.04.2016
11:32

Zasto onda ovi koji su protiv Van Gala, poput tebe, ne spominju taj veliki broj povreda? Pa i kod Fergusona su O'Shea i Fil Dzons igrali vezne igrace svojevremeno, kakve to veze ima? Blind je univerzalac, koliko je imao losih, toliko je imao i odlicnih partija. Zasto je Forlan otisao od Fergusona, a kasnije je bio najbolji napadac SP-a?

avatar
Аполо
Thursday, 14.04.2016
13:04

Fergi je znao kako da pravi rotacije, VAn Gal desnog beka stavi na levi, pa Younga stavi na desnog beka, ili kako vec. Gubimo od Liverpoola u LE a on menja defanzivca, kao da nema nameru da napadne rezultat, wtf? Rooney totalno neprepoznatljiv otkako je stigao Van Gal, Di Maria najskuplje pojacanje sedi na klupi, depay decko kidao u PSV, kod Van Gala sedi na klupi. Nemam ja nista protiv Blinda, on je odlican igrac ali ako mu je trebao stoper onda je trebao de facto kupiti stopera, a ne da koristi univerzalca. Pogledaj samo Vidica i Ferdidanda kako su gradjeni i kako su izlazili na kraj sa napadacima, ne moze Blind da bude na njihovom nivou nego se dovede stoper. Forlan je otisao ali je dosao neko novi, koji je opet davao golove, zar ne? Rooney, Nistelroy, CIcarity, pa cak i Welbeck koji inace nije bio nesto Ferbi je uspeo da izvuce nesto iz njega. Vidis i sam, dobijemo jednu utakmicu, jednu ili dve izgubimo, pa nereseno, pa opet pobedimo... Nemam kontinuitet vec duze vreme, da ne kazem celu sezonu.