"Juda" Murinjo se vraća na mesto zločina, "ne okreći se sine"

Autor: Vladimir Stojanović
subota 20.10.2018.
10:06
Izvor: Sportske.net

Simpatije je davno izgubio, nije da ga je briga, ali problem je u nečem drugom, hoće li se simbolično danas sve završiti tamo gde je počelo?

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Derbi vikenda je danas na "Stamford Bridžu", ranjeni Junajted stiže na noge Čelsiju, za Murinja to je povratak na mesto gde su ga obožavali, danas ga preziru, iako je ispisao slavne stranice istorije "Plavaca" u ovom veku.

Taj odnos nije lako objasniti, kada je stigao sa Junajtedom na prvo gostovanje, čuli su se povici "Judo", na šta je odgovorio sa tri prsta, pokazujući koliko je titula osvojio sa Čelsijem.

Na terenu je primio četiri komada, posvađao se sa Konteom jer je "palio" publiku kada je rezultat bio već visok, a meč rešen, nakon toga njih dvojica su prešla sve granice pristojnosti tokom protekle dve sezone.

Murinjo možda meč od koga mu zavisi posao igra na mestu gde ne pobeđuje, otkada je otišao, naime, osim tih 0:4, on je izgubio i u FA kupu u martu 2017. kao i prošle godine u ligi, oba puta nije dao gol. Na to se nadovezao poraz od Kontea na Vembliju u finalu kupa, u sva četiri pomenuta susreta njegov tim nije dao gol.

U stvari, on je jedino pobedi Anćelotijev Čelsi, kao trener Intera u onoj slavnoj godini triplete, tada je na "Stamford Bridžu" njegov tim nokautirao engleskog šampiona.

Svaki put inače, doček je bio sve gori, prvo respekt, pa ravnodušnost, nakon toga zvižduci i uvrede, danas ga, ako izgubi čeka ruganje. Igrači, za koje se priča da su ga minirali pre dve godine sada tvrde, poput Azara, da bi ponovo radili sa njim, a i Sari je zamolio publiku da ga ne vređa i podsetio da je Murinjo svuda pobeđivao i osvajao trofeje.

No, u fudbalu često vrediš kao poslednji utisci, ovi Murinjovi nisu impresivni, danas bi mogao da se suoči sa uvredama, što bi bilo manje strašno od poraza. Jer, to bi mu dodatno zaljuljalo klupu pred dolazak strašnog Juventusa na "Old Traford" u utorak uveče.

Derbi engleskog šampionata, ne zaboravite, igra se u ranom terminu, od 13:30 u Londonu, pa budite tu, da podelimo utiske.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ceks_FC_Chelsea
Saturday, 20.10.2018
12:04
avatar
Sveznalac-NoviProfil
Saturday, 20.10.2018
10:59

Murinjo je za mene kralj! Ali da naglasim onaj Murinjo do Reala. Nakon svega toga i dalje ga ne mrzim ali mislim da je malo odlepeo i da treba da se skulira. Nije on los trener, naprotiv on je za mene od aktivni trenera najbolji jedino tera inat i forsira bunker zato sto ga zbog toga svi mrze a on to onda jos vise radi. Pre je taj covek igrao veoma efikasno. Pa bre njegovi timovi su imali brdo golova, igrala se 4-3-3 formacija, fudbaleri su ginuli za njega pa jedan Eto‘o odigra onog famoznog levog beka kao da je R.Karlos, itd... Ne moze me niko ubediti da je on to zaboravio ali mora se skulirati i biti ce opet najbolji mada za to mu treba barem godina odmora bez medija i fudbala, nesto kao sto je sada uradio Zidan.

avatar
Ser Keba
Sunday, 21.10.2018
19:25

Evo ne verujem, jedan navijac Celsija koji se seca kako ste dominirali u prvom Murinjovom mandatu i kakav ste fudbal igrali. Bravo.

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Sunday, 21.10.2018
23:48

Pa vecina ovde drugih Celsijevi navijaca ovde su bili suvise mladi da to upamte. I naravno ne samo Plavaca nego i ostali navijaca.

avatar
Saturday, 20.10.2018
10:54

Samo da ga ne izda srce ako utrpamo 5.komada to me strah,da nam ne vrisne na Bridzu jos.

avatar
Mak-Juventino
Saturday, 20.10.2018
10:39

Eventualni poraz i mozda bude oteran ...