Još jednom, Siti je šampion, ali sledi drama ko će u LŠ (PREGLED)

Autor: Pavle Knežević
ponedeljak 12.02.2018.
23:20
Izvor: Sportske.net

Siti povećao prednost na čelu tabele posle poraza Junajteda. Gužva za Ligu šampiona, gužva na dnu. Šampion se trgnuo protiv "fenjeraša"

EPA-EFE/NIGEL RODDIS
EPA-EFE/NIGEL RODDIS

Povezane vesti

Posle 27. kola nekoliko stvari postalo je jasnije. Na vrhu tabele - da je voda mokra, odnosno, da je Mančester siti novi šampion, ali i da se odvojila grupa od četiri tima koja će se boriti za preostala tri mesta u Ligi šampiona. Na dnu tabele je Vest Brom istakao kandidaturu za prvog favorita za selidbu u Čempionšip.

Posle pobede Sitija i poraza Mančester junajteda, prednost "građana" na vrhu tabele je 16 bodova. Istina, igra se još 11 kola, što znači da Sitiju treba još šest pobeda da bi i matematički obezbedio titulu. Siti ima težak raspored, kao i Junajted, a zanimljivo je da se za manje od mesec dana igra gradski derbi i da bi "građani" mogli u njemu da "overe" titulu ako pre toga budu vezivali pobede.

No, krenimo redom. Totenhem je u Derbiju severnog Londona pobedio Arsenal 1:0 i stekao sedam bodova prednosti u odnosu na njega na petom mestu tabele. "Pevci" sada imaju bod manje od četvrtoplasiranog šampiona Čelsija, koji je bio siguran protiv "fenjeraša" VBA. "Plavci" su tako pobedili 3:0 posle dva vezana poraza u kojima su primili sedam golova i dali samo jedan. VBA posle ovog poraza ima pet bodova manje od pretposlednjeg Stouka, a ovo mu je bio treći vezani poraz.

Mančester siti nije ostavio nikakve dileme protiv Lestera, koga je ispratio "petardom" u kojoj je Aguero imao ulov od četiri gola. "Građani" su tako popravili prosek golova po meču na 2,92, što dovoljno govori o njihovoj dominaciji. Lester je sačuvao "zlatnu sredinu" - ostao je osmi na tabeli, bez realne šanse da izbori Evropu, ali i sa ogromnom zalihom u odnosu na opasnu zonu, tako da relativno mirno čeka finiš sezone.

Aguero Mancester Siti VBA

Liverpul je sačuvao treće mesto pobedom nad Sautemptonom u gostima od 2:0. "Crveni" posle ovog kola imaju samo dva boda manje od Junajteda i jedan više od Čelsija, tako da će borba za Ligu šampiona biti stvarno uzbudljiva.

"Đavoli" su na Sent Džejms parku imali i posed i više šansi, ali je na kraju Njukasl pobedio 1:0. Heroj "svraka" bio je golman Martin Dubravka, i to na svom prvom nastupu u klubu. Njegova ekipa popela se na 13. mesto, ali to bolje zvuči nego što je u praksi, jer je razlika između Njukasla i pretposlednjeg Stouka samo tri boda.

Hadersfild je posle pet vezanih poraza pobedio Bornmut 4:1 i izmilio je iz opasne zone, u koju je upao Sautempton nakon poraza od Liverpula. Bornmut je pre ovoga bio u seriji od sedam mečeva bez poraza, ali je sada tačno na sredini tabele. Doduše sa samo pet bodova više od opasne zone, ali to je  taj nered zvani donji deo tabele Premijer lige.

Everton je pobedio Kristal palas 3:1 i tako prišao na bod zaostatka Lesteru. To je "karamelama" bila druga pobeda u poslednje tri utakmice, a čast "orlova" ovde je spasao Luka Milivojević sa penala. Palas je 15. na tabeli, ali to u praksi znači da ima bod više od Sautemptona, tako da borba za opstanak tek predstoji.

Svonsi je nastavio preporod pobedom nad Barnlijem 1:0, posle koje se popeo na 16. mesto. Ovo je "labudovima" bila treća pobeda u poslednjih pet mečeva (uz dva remija), na šta treba dodati i prolazak u osminu finala FA Kupa da bi se videlo da je velški tim u dobroj poziciji. Barnliju je ovo bio 10. meč bez pobede, ali je ipak ostao sedmi na tabeli zahvaljujući sjajnom prvom delu sezone.

Rezultati 27. kola Premijer lige:

Totenhem – Arsenal 1:0
Everton – Kristal palas 3:1
Stouk – Brajton 1:1
Svonsi – Barnli 1:0
Vest Hem – Votford 2:0
Mančester siti – Lester 5:1
Hadersfild – Bornmut 4:1
Njukasl – Mančester junajted 1:0
Sautempton – Liverpul 0:2
Čelsi – VBA 3:0



Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Kibox
Tuesday, 13.02.2018
10:29

Grehota što je Siti toliko pobegao svima, bilo bi neverovatno uzbudljiva završnica lige. I ovako je predobro jer 5 ekipa bori za tri mesta... Iako sumnjam da će Arsenal stići tu razliku. Junajted i Čelsi i ne igraju toliko dobro, Liverpul je solidan, dok sam primezio da je Totenhem u sjajnoj formi.

avatar
Bojan Samardzic
Tuesday, 13.02.2018
10:20

Totenhem je imao onu svoju crnu seriju u decembru cini mi se, ali su mozda i najkonstantniji i tesko mi je da ih vidim van top 4. Po mom misljenju, Celzi nece izdrzati trku, osim ako se ne pokaze da Liverpul nije u stanju da pobjedjuje u seriji bez Kutinja ili MU ne pukne zbog povreda ili nekih Murinjovih ludorija, mada je to tesko zamisliti.

avatar
MalaSkoljkica
Tuesday, 13.02.2018
10:09

#JoseOut, #KloppIn

avatar
MalaSkoljkica
Tuesday, 13.02.2018
10:08

Jedini razlog zasto je Siti tolko ispred Junajteda je Žouze Smorinjo koji ne zna o fudbalu, sve i da mu das na ruke 5 triliona da kupuje igrace.

avatar
MalaSkoljkica
Tuesday, 13.02.2018
10:07

Siti je fabrika plastike.

avatar
JC\'90
Tuesday, 13.02.2018
10:00

Voleo bi Liverpul,Totinhem i UTD

avatar
ZVEZDA PRVAK PONOVO
Tuesday, 13.02.2018
09:13

Arsenalu jedina sansa preko lige Evrope a Celsi, Liverpul i Totenhem se bore za dva mesta, posto su Siti i Junajted prva dva

avatar
Gorčilo
Tuesday, 13.02.2018
02:27

Mislim da će se borba za LS voditi do poslednjeg kola. Po mom sudu, Arsenal je ispao iz te trke. Junajted, Liverpul, Čelzi i Totenhem će se boriti za te tri pozicije. Čini mi se da Čelzi ima najteži raspored do kraja ako se ne varam. Liverpul nema nešto preterano težak raspored. Na primer sledeće dve igra na Enfildu sa Vest Hemom i Njukaslom, a Čelzi dva gostovanja u Mančesteru. Liverpul ima jednu malu prednost u odnosu na konkurente a to je da neće igrati FA kup dok ostali konkurenti hoće i to sad za vikend ( Liverpul će imati lep odmor od 10 dana,) a i velika je verovatnoća da će svi oni proći dalje jer imaju lagane protivnike u narednoj fazi.

avatar
Tuesday, 13.02.2018
02:02

stvarno sramota za ostalih top 5, da ih siti ovako rasturi...jos kako je pojedine derbije odigrao strasno...protiv celzija, tot i liv rasturio ih. Junajted ako zavrsi u top 4 puna kapa, mada dok je murinjo tu nista uradit nece u ligi, tot i liverpul su takodje tu...ali tot ako izgubi od juve onda sledi pad, kompleksi ima da rade. Ars ne vidim u top 4 jer ima dosta derbija da odigra, a vec kaska dosta bodova. Nadam se da ce englezi svi otici u narednu rundu u LS, ali celzi, pa i MU kako igra nemaju neke izglede, jer sevilja uopste nije los tim.

avatar
rosen.manutd
Tuesday, 13.02.2018
01:20

Mislim da ce na kraju Totenhem ostati bez lige sampiona. uz duzno postovanje navijacima pevaca.