Još jedna promena protiv Kumanove volje, a po ukusu navijača

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 23.11.2020.
11:13
Izvor: Sportske.net

Ronald Kuman primoran na promene...

EPA-EFE/JUANJO MARTIN
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Barselona prolazi kroz pakleni period, jedan od najtežih u ovom veku, o čemu smo već pisali ranije danas.

Sada se pojavila informacija da su povrede uticale na dodatne promene, a to je formacija.

Kuman od svog dolaska forsira 4-2-3-1 i neretko je na udaru kritičara zbog toga, jer nema adekvatne igrače da bi igrao sa dva zadnja vezna, jer nema ni udarna krila i pravu "devetku".

Katalonski mediji učestalo pritiskaju Kumana da se vrati na tradicionalnu 4-3-3, što u ovom trenutku deluje kao najlogičnije rešenje i to već u Kijevu protiv Dinama u utorak.

Jer, Serhio Buskets još nije spreman, kao ni Ronald Arauho, oni se vraćaju za vikend protiv Osasune, pa će Frenki de Jong morati pored Lenglea u srce odbrane.

Miralem Pjanić ostaje kao jedini zadnji vezni, uz njega, Kuman na raspolaganju ima još samo Rikija Puđa i Karlesa Alenju, koji se mnogo bolje snalaze u formaciji 4-3-3.

Javnost u Kataloniji već nedeljama unazad navija da Kuman vrati formaciju 4-3-3, da Busketsa preseli na klupu i da se ispred De Jonga rotiraju Pjanić, Kutinjo, Pedri i Puđ, na dve centralne pozicije.

Ipak, ostaje da vidimo šta će odlučiti tvrdoglavi Kuman, koji teško odstupa od svojih ideja...

Za početak sigurno je da će ili Riki Puđ koga navijači obožavaju i non stop priželjkuju ove sezone, ili Karles Alenja, početi meč u Kijevu u utorak od 21.00.

baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke