Još jedan velikan sa Ostrva se seli?

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 09.05.2019.
13:28
Izvor: Sportske.net

Premijerligaš promenio planove.

Epa/Andy Rain
Epa/Andy Rain

Povezane vesti

Brojni klubovi u engleskoj Premijer ligi su u bliskoj prošlosti promenili stadion, nakon Arsenala na isti potez su se odlučili Vest Hem i Totenhem.

Sada je na red došao još jedan londonski klub, Čelsi ozbiljno razmatra mogućnost izgradnje novog stadiona.

Prvobitno je bilo zamišljeno da se kapacitet Stamford Bridža poveća na 60 hiljada sedećih mesta, a renoviranje kompletnog stadiona bi koštala čak milijardu funti.

Arhitekte su proračunale da bi izgradnja kompletno novog objekta koštala upola manje.

Čelsi je od svog osnivanja 1905. godine na Stamford Bridžu koji ima kapacitet od 41 hiljadu mesta.
 
Rekonstrukcija je trebalo da počne još pre tri godine kako bi se ekipa vratila da igra na svom terenu avgusta 2020. godine, ali sada postoji mogućnost da Čelsi dobije kompletno novi stadion.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Naka TZ (CFC)
Thursday, 09.05.2019
16:14

Em sto je jeftinije em sto je bolje kada se izgradi novi stadion ja bi da bude i veci od 60 000 jer taj kapacitet ima i West ham Arsenal i Tottenham koji sigurno nemaju vise fanova od Celzija u Londonu i svijetu.Ja bi volio da se gradi novi stadion na novoj lokaciji jer onaj plan oko prosirenja Bridza je skup i dosta mi nekako nakaradno i zbijeno izgleda stadion koji se siri kroz mjesta gdje je tesko cestu prosirit a kamoli stadion.Novi stadion veliki na novoj lokaciji.Tradicija je bila i kod Arsenala pa su stadion sagradili na drugom mjestu sto se tice stadiona .Kamo srece da bude novi stadion na novoj lokaciji jer projekat gradnje novog stadiona na mjestu Bridza je nemoguc ili ako bi bilo moguce tribine i teren bi izgledalo zbijeno kao sada na Bridzu.