Još jedan pokazatelj zašto se Evropa otima oko bisera iz Rena!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 02.04.2020.
12:36
Izvor: Sportske.net

Malo je ovakvih igrača.

AP Photo/Daniel Cole
AP Photo/Daniel Cole

Povezane vesti

Uglavnom među mladim igračima u prvi plan iskaču napadači i hitronoga krila, a da bi se kao zadnji vezni izdvojio iz konkurencije sa samo 17 godina, moraš zaista da budeš poseban.

To je definitivno slučaj sa mladom nadom Rena Eduardom Kamavingom.

Momak rođen 10. novembra 2002. godine je u Renu od svoje 11. godine, sa 16 godina i mesec dana starosti postao je najmlađi profesionalac u istoriji kluba sa "Roažon parka".

Debitovao je u aprilu prošle godine za prvi tim, bio je to meč Lige 1 protiv Anžea, imao je samo 16 godina i četiri meseca.

Momak rođen u Angoli je ubrzo dobio i francusko državljanstvo, kako bi mogao da zaigra za U21 selekciju "Trikolora", preskočio je dakle par koraka, ne bi čudilo da uskoro debituje i za seniore.

Pokazuje neverovatnu zrelost i smirenost u igri za tako mladog fudbalera, a ovaj podatak posebno pokazuje koliki potencijal Kamavinga poseduje.

Kazino baner

Naime, on je drugi igrač u "ligama petice" prema broju uspešnih startova. Zabeležio je 107 startova, 12 manje od desnog beka Lestera Rikarda Pereire, što znači i da je najbolji prema tom parametru među vezistima u pet najjačih evropskih liga.

Recimo da Idrisa Gej iz PSŽ i Ngolo Kante iz Čelsija imaju zajedno 103 starta ove sezone.

Pokazao je i protiv Pari sen Žermena od čega je, protiv najtežeg protivnika u Francuskoj odigrao je neverovatan meč, sa izuzetnom smirenošću, taktički perfektno na poziciji na kojoj igrač nema pravo na grešku i to sa samo 16 godina.

Mladi Kamavinga je velika želja madridskog Reala, ali ga prate gotovo svi evropski velikani.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke