Još jedan Nemac nakon Ozila napustio reprezentaciju!

Autor: Aleksa Blaćanin
nedelja 05.08.2018.
16:07
Izvor: Sportske.net

Smena generacija u nemačkoj reprezentaciji.

EPA/MARCELO SAYAO
EPA/MARCELO SAYAO

Povezane vesti

Nemačka je razočarala na ovogodišnjem Mundijalu, nisu uspeli da prođu čak ni grupnu fazu, pa su se brojni fudbaleri našli na udaru.

Mario Gomez neće nositi dres nemačke reprezentacije. Nemci će imati problem u napadu, kao što smo videli na svetskom prvenstvu.

Tridesettrogodišnji napadač je nosio dres brojnih klubova i u svakom je igrao izvanredno, trenutno nastupa za Štutgart, a doneo je odluku da se posveti samo klupskom fudbalu, a nemački navijači će se uvek rado sećati ovog napadača.

Dres reprezentacije je nosio 78 puta, a postigao je čak 31 gol. Sa nacionalnim timom je osvojio treće mesto na Mundijalu 2010. godine, a 2008. je bio vicešampion evropskog prvenstva.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
bagra
Sunday, 05.08.2018
17:33

Gomez je nemac kao i Ozil

avatar
NikiEmpeHordSvezKing
Sunday, 05.08.2018
16:10

Ako je Ozil Nemac ,ja sam Kolumbijac

avatar
Barca4ever
Sunday, 05.08.2018
16:24

Naravno da nije. On je pripadnik nemacke nacije ali ne i naroda. Turskog je porekla. Nacija i narod nisu isto. Narod je istog porekla a nacija se sastoji od jednog ili vise naroda. Americka nacija ali ne i americki narod. A ovo je nacionalni tim Nemacke a ne narodni.

avatar
Barca4ever
Wednesday, 08.08.2018
19:20

Pusti vikipediju i citaj pravnu literaturu.

avatar
Колатерална Штета
Tuesday, 07.08.2018
13:22

Па баш ти и није тачан опис. Он је немачки држављанин, турске националности. Нација (од лат. nasci, што значи бити рођен) етапа је у развоју народа, која се манифестује у стварању државе. То је друштвена заједница људи који говоре истим језиком, који су заједнички проживели политички и културни развој и који су прожети свешћу о узајамној припадности и целовитости у односу према другим нацијама. Нација има заједничку територију, тло, земљу као колевку живота и гаранцију опстанка, свој језик, националне установе (породица, традиционалне обичајне установе, типично етничке, културне установе) и државу са системом поличких институција и тела. Упркос свему, нација није друштво и не прекорачје праг политичког реда односно националне државе.

avatar
Jack Rackham
Sunday, 05.08.2018
16:36

Naravno da jeste, njihov je drzavljanin, kako bi onda za amere pricao, ovaj je irac, holandjanin, englez, svedjanin, italijan ili vec odakle su se doselili.... Ozil je nemac turskog porekla