Još jedan Filip je zablistao danas - Kostić pokrenuo Hamburg!

Autor: Darko Mitrović
subota 04.11.2017.
17:26
Izvor: Sportske.net

Serija poraza ekipe Hamburga konačno prekinuta ovog popodneva, a velike zasluge za to idu na adresu našeg reprezentativca.

EPA/CLEMENS BILAN
EPA/CLEMENS BILAN

Povezane vesti

Posle tri uzastopna poraza i pada pri samo začelje tabele, Hamburg je danas najavio bolje dane.

Na svom terenu ovaj tim je slavio sa 3:1 protiv Štutgarta, a jedanm od ključnih igrača u pobedničkoj ekipi bio je i reprezentativac Srbije Filip Kostić.

Posao domaćima znatno je olakšan činjenicom da je Denis Burnić isključen u ekipi Štutgarta već posle 12 minuta igre, a osam minuta kasnije Hant je doveo Hamburg u vođstvo.

Ali, na startu drugog poluvremena problemi za domaće, ''Švabe'' su iznudile jedanaesterac, a realizovao ga je Ginček u 55. minutu.

Neizvesnost je trajala narednih deset minuta, a onda je Dikmajer odlično centrirao sa desne strane, Filip Kostić je sačekao tu loptu na drugoj stativi i glavom je iz neposredne blizine smestio u mrežu - 2:1.
-
-
Sve dileme je samo četiri minuta kasnije otklonio mladi nemački reprezentativac Arp, na još jednu asistenciju Dikmajera.

Mogao je Kostić do kraja da se bar još jednom upiše u strelce, imao je sjajnu šansu u 76. minutu, kada je izbio sam ispred protivničkog golmana, ali nije uspeo da ga savlada.

Za to vreme, Šalke je golom Kaluđurija u 62. minutu kao gost savladao ekipu Frajburga sa 1:0, što je jedina pobeda gostiju ovog popodneva.

U Augsburgu i Menhengladbahu nije bilo pobednika, oba meča završena su rezultatom 1:1,  a Lajpcig je u finišu meča došao do pobede nad odličnom ekipom Hanovera sa 2:1.

Izgledalo je da će biti potpuno drugačije, Žonatas je u 56. minutu doveo Hanover u vođstvo, ali do kraja sledi preokret u režiji Poulsena i Vernera, koji su svojim golovima u 70, odnosno 85. minutu doneli Lajpcigu vredne bodove za ostanak u samom vrhu tabele.

Događaj dana u Bundesligi počinje u 18:30h, kada se sastaju Dortmund i Bajern.

Bundesliga, 11 kolo

Subota:
Augsburg - Leverkuzen 1:1
Menhengladbah - Majnc 1:1
Frajburg - Šalke 0:1
Hamburg - Štutgart 3:1
Lajpcig - Hanover 2:1
18:30h Dortmund - Bajern


-
- -

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke