Još jedan Brazilac u reprezentaciji Italije, ovoga puta iz Londona!

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 07.10.2019.
22:52
Izvor: Sportske.net

Ove sezone je eksplodirao u dresu kluba iz Premijer lige, Italijani ga žele u svojim redovima.

EPA-EFE/GIORGIO BENVENUTI
EPA-EFE/GIORGIO BENVENUTI

Povezane vesti

Brojni brazilski fudbaleri su dobili priliku u nacionalnom timu Italije, trenutno su deo reprezentacije "Azura" vezista Žoržinjo i levi bek Emerson Palmijeri.

Izgleda da se FS Italije dopada trend naturalizovanjna brazilskih igrača, pa bi sa njim mogli uskoro da nastave.

Naime, Italijani žele od napadača Arsenala Gabrijela Martinelija da brani boje njihovog tima.

Mladi fudbaler je letos stigao u Arsenal iz domovine, a već je ostavio sjajan utisak kada god je dobijao šansu u prvoj postavi.

U prvih 11 našao se u Liga kupu protiv Notingema, kada je u pobedi od 5:0 bio dvostruki strelac, dok je dva pogotka postigao i u Ligi Evrope protiv Standard Liježa.

FS Italije je uspostavio kontakte se njegovim predstavnicima, nadaju se da će odbiti da nastupa za zemlju u kojoj je rođen i da će odabrati dres "Azura", koji ima pravo da nosi, kako zbog oca ima italijanski pasoš.

Martineli još nije upisao nijedan nastup u reprezentaciji Brazila, bio je sa selekcijom pred početak Kopa Amerika, ali nije bio uvršten na spisak putnika za kontinentalnu smotru.

martineli

Konkurencija u napadu "Selesaa" je velika, pa bi mladi Brazilac zaista mogao da se odluči za reprezentaciju Italije.

Manćini je upućen u čitavu situaciju, selektor Italije traži strpljenje, ali i veruje da nema žurbe, kako "Azuri" u napadu imaju odlične igrače poput Belotija i Imobilea, mada je jasno da imaju daleko manje kvalitetnih napadača od Brazila, što bi moglo da bude primamljivo mladom Martineliju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke