'Jorgandžije' stigle Barselonu!

Autor: Boban Filipović
nedelja 13.12.2015.
20:11
Izvor: Sportske.net

Atletiko "okrenuo" Bilbao na svojoj 'Tvrđavi' i nakon 15. odigranih kola nalazi se na deobi liderske pozicije sa aktuelnim šampionom Španije i Evrope.

BETA/AP Photo/Francisco Seco
BETA/AP Photo/Francisco Seco

Povezane vesti

Atletik Bilbao je izašao 'muški na megdan 'Kolćonjerosima' na 'Visente Kalderonu' i takav pristup Baskima je urodio plodom nakon nepunih pola sata igre.

Jan Oblak je sjajnom intervencijom spačio siguran gol nakon šuta Arica Adurica, lopta je otišla u korne nakon koga su domaćini kapitulirali.

Ajmerik Laporte je bio najviši u skoku, 0:1, Oblak je savladan u Primeri prvi put nakon 400 minuta.

Ipak, do dolaska na odmor Ateltiko uspeva da dođe do izjednačenja, Saul Nigez je pogodio mrežu Gorke Izaizoza na asistenciju Kokea.

Gosti su bolji i konkretniji rival početkom drugog dela igre, Jan Oblak je spašavao svoj tim nakon pokušaja Bovede i Adurica.

Nešto pre isteka sata igre Dijego Simeone uvodi u igru Angela Koreu umesto Karaska, to se pokazalo kao pravi potez, upravo je ovaj rezervista nepunih deset minuta kasnije asistirao sjajnom Antoanu Grizmanu za preokret - 1:2.

Kada su preokrenule rezultat 'Jorgandžije' su ostatak utakmice odigrale na svoj način, zatvorile prilaze svom golu i slavili osmu prvenstvenu pobedu u nizu koja ih vodi na deobu liderske pozicije sa Barselonom, koja je juče kiksnula na 'Nou Kampu' dozvolivši Derortivu iz La Korunje da sa 0:2 stigne na 2:2.

Atletik Bilbao ostaje praznih šaka uprkos vrlo dobroj partiji na 'Visente Kalderonu', nakon 15 odigranih kola se nalazi na devetom mestu na tabeli sa 14 bodova zaostatka u odnosu na vodeći duo.


Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Liquid Swords
Monday, 21.12.2015
12:44

A gde je dzekson martinez sjajni golgeter ? Jel prvi strelac lige ?

avatar
Zlatna_Nozdrva_04
Monday, 14.12.2015
02:00

Grizman 6 utakmica odlucio svaka cast!nOcekujem igru protiv Malage dobru.nMadridiste jel toplo oko srca mozda?nSad ce jos malo pocetak drugog dijela sezone vrijeme da se napuni Atletiko, opasno su se priblizili.

avatar
AdrovicEsad
Sunday, 13.12.2015
23:35

Neka se navijaci Barse zamisle kad se plase Reala, Atletiko je najbolja ekipa iz Madrida to su dokazali zadnjih godina. A Real je zamajavanje navijaca sa Ronaldovim golovima i guranje Ronalda da upali da stigne do ZL.

avatar
Javier FRAN YESTE 10
Sunday, 13.12.2015
22:43

Retko ko igra ovako šugavo ko ovaj Atletiko i Simeone... Ubio ih Bilbao i oni na sreću pobede... Neodoljivo me podsećaju na Čelsi i Murinja, ista šugava igra...

avatar
AtleticoDeMadrid
Monday, 14.12.2015
00:48

Decko koju ste sansu imali sem Aduricovog zicera?! Nemoj da mi pricas bajke, mi smo ekipa, nismo pojedinac, sto znaci da smo takticki besprekorni, a Simeone medju 3 trenera trenutno na svetu, tako da pre nego sto pocnes da pljujes po nekome razmisli sta ces reci. AUPAAA ATLETI!

avatar
AtleticoDeMadrid
Wednesday, 16.12.2015
01:10

Pa dobro reci te vase sanse, posto ocigledno nismo gledali istu utakmicu.

avatar
Javier FRAN YESTE 10
Tuesday, 15.12.2015
19:50

Bili smo mnogo bolja ekipa, ne znam šta si ti gledao... Vidim i poklič ste ukrali, niste samo klub hahahaha... Aupa Athletic!

avatar
S-I-M-K-E_
Sunday, 13.12.2015
21:28

Ove godine ce Barsi najveci rival za titulu biti Atl.Madird,konstantni su i koriste kiks koji Barsa napravi,sto Real ne radi,najvise ispastaju zbog ego manijaka koji popunjava svoju statistku,tako da dok je on tu,ne brinem se da ce biti sampioni.