Jorgan nad Barselonom

Autor: Boban Filipović
četvrtak 01.03.2018.
16:32
Izvor: Sportske.net

Atletiko Madrid je u strašnoj formi. Može li ga ugrozi Barsu u šampionskoj trci?

EPA/KIKO HUESCA
EPA/KIKO HUESCA

Povezane vesti

Febraur iz snova za ekipu Dijega Simeonea.

Od sedam odigranih utakmica, "kolćonjerosi" su dobili svih sedam.

Pet u domaćem šampionatu i dve protiv Kopenhagena u 1/16 finala Lige Evrope.

Ono što je najviše bode oči je to što je Ćolov tim u mesecu koji je za nama beležio neke totalno atipične trijumfe.

Kopenhagenu je u gostima spakovano četri komada (1:4), Sevilji na 'Pishuanu' pet (2:5), sinoć Leganesu na 'Metropolutanu' četiri (4:0).

"Jorgandžije" su prišle Barsi na četiri boda zaostatka, mada Katalonci imaju utakmicu manje, oni svoj meč 26. kola igraju večeras na Kanarskim ostrvima protiv davljenika Las Palmasa.

Činilo se na polusezoni da će se Barselona prošetati do titule, ali su dva, uslovno rečeno, kiksa, tj. dva remija protiv Espanjola i Hetafea, vratila u trku zahutali Atletiko Madrid.

Stiče se utisak da su 'kolćonjerosi' prodisali punim plućima kada su Dijego Košta i Vitolo stekli pravo nastupa, od tada ekipa kao da se prestrojila sa tzv. "sigurice" i "minimalaca" na "mlevenje" rivala. Antoan Grizman se razgoropadio, dao je sedam golova na poslednja dva meča.

Grizman Kosta

Sa šest Atletikovih prvenstveih pobeda u nizu pritisak na Barselonu nesumnjivo raste, do kraja sezone ostalo je mnogo, a adut koji je na strani Atletika je to što u Evropi igra u slabijem takmičenju.

No, pre no što se dve najbolje plasirane ekipe u španskoj Primeri vrate na evroscenu očekuje ih direktan okršaj na 'Nou Kampu' u nedelju, posle koga bi neke stvari mogle da budu jasnije kada je šampionska trka u pitanju. Podsetimo da jesenas u Madridu nije bilo pobednika u duelu Atletika i Barse, bilo je 1:1.

Sa koliko bodova prednosti će Barselona dočekati utakmicu protiv najbližeg pratioca, saznaćemo večeras po završetku meča između lidera i 'kanarinaca' Paka Hemeza.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikkiCFC
Thursday, 01.03.2018
21:30

Idemo Atletiko!

avatar
P. S.
Thursday, 01.03.2018
18:19

Atletiko je u strašnoj formi, Grizman pogotovo. Ne samo da su efikasni već igraju lepo i ofanzivno, što znači da će biti sjajan meč na Camp Nou. E pa na žalost ne znači, jer se i ranijh godina dešavalo da pred gostovanje na Camp Nou Atletiko uleti u seriju odličnih utakmica, ofanzivnih i čistih mečeva te ubedljivih pobeda, a onda... sledi bunkerčina, krljanje, incidenti, protesti, prljavi i grubi faulovi, haos na terenu i po max. gol na obe strane uz mučnu predstavu za gledanje, nezavisno od toga ko je pobedio. Voleo bih da ovaj put igraju kao na poslednjim utakmicama, pa ako mogu neka pobede i sa 5:0, samo da ne gledamo ona mučenja i prljavštine karakteristične za njihove utakmice protiv Barse.

avatar
Logika i argumenti
Thursday, 01.03.2018
19:05

Nazalost ovaj gori scenario je verovatniji...

avatar
Logika i argumenti
Thursday, 01.03.2018
18:10

Dve najace ekipe u Spaniji,bice dobar derbi...

avatar
Thursday, 01.03.2018
19:19

3 najjace ekipe u spaniji. Real, Atletiko, Real sa 10 igraca protiv Barse, Barselona posle 3,4 utakmica gde je imala igraca vise i gubila pritom bila sacuvana od glavnog arbitra nekim penalom da rezultat ne bude drastican konacno je decembra prosle godine i pobedila Real sa 10 igraca :D https://www.sportske.net/vest/medjunarodni-fudbal/real-madrid-opet-nadigrao-barsu-petarda-za-superkup-spanije-310774.html

avatar
fadsasdfads
Friday, 02.03.2018
00:29

Oni u SPaniji Real na svetu