Jokanović pravi paklen tim, kako će Fulam izgledati u Premijer ligi?

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 29.07.2018.
19:35
Izvor: Sportske.net

Srpski stručnjak je napravio odličan rezultat, sada je vreme za takmičenje na najvišem nivou.

fulhamfc.com
fulhamfc.com

Povezane vesti

Slaviša Jokanović je još 2015. godine uveo jedan tim u Premijer ligu, bio je to Votford, napravio je strašan rezultat, ali nije uspeo da se dogovori sa upravom oko nastavka saradnje, te je napustio "Stršljenove", koje je u elitnom rangu nakon toga predvodio Kike Sančez Flores.

Srpskog trenera je put potom odveo u Makabi iz Tel Aviva, i sa izraelskom ekipom je napravio iznenađenje, uspeo je da se domogne grupne faze Lige šampiona.

Ipak, nije se ni u Izraelu dugo zadržao, nakon šest meseci je i pored velikog uspeha napustio kormilo Makabija, da bi ubrzo nakon toga preuzeo porsnuli Fulam.

Odmah se videlo da bi Jokanović mogao da napravi dobar rezultat sa "Kotidžerima", uprkos velikim problemima podigao je ekipu i obezbedio opstanak u Čempionšipu, sa komfornih 11 bodova više od prve ekipe koja je završila ispod crte (Čarlton).

Jokanovic Fulam

Već naredne sezone, Fulam ulazi u novu dimenziju, malo po malo, ekipa je igrala sve bolje, a nakon 46 odigranih kola, završili su na visokom šestom mestu, izboren je plej-of za plasman u elitu.

Nisu ipak uspeli Jokanovi puleni da se plasiraju u PL, zaustavio ih je Reding u polufinalu, ali je napravljen dobar temelj za narednu sezonu.

Jokanović je ukazao šansu i mladom Rajanu Sesenjonu, koji je tokom pomenute sezone napunio 17 godina, ali je na kraju uspeo da se nađe u idealnih 11 lige.

Minula sezona je turbulentno počela, bilo je tu i svađa između Slaviše Jokanovića i uprave kluba oko pojačanja, ali je ekipa vremenom igrala sve bolje i na kraju su čak bili u trci za drugo mesto na tabeli i direktan plasman u Premijer ligu.

Veliki udeo u sjajnom nizu od 23 meča bez poraza (samo pet remija), koji je Fulam ostvario od 23. decembra minule godine, do 27. aprila tekuće godine, imao je i Aleksandar Mitrović, koji je krajem januara stigao na pozajmicu iz Njukasla.

Aleksandar Mitrovic

Na kraju je Fulam sezonu završio na trećem mestu, usledila je borba za plasman u Premijer ligu kroz doigravanje.

Počelo je loše, Fulam je doživeo poraz od Derbija na strani sa 1:0, ali je na "Krejven Kotidžu" savladao "Ovnove" sa 2:0, te su "Kotidžeri" otišli u finale.

Tamo su se susreli sa Aston Vilom, golom Toma Kernija u 23. minutu susreta obezbedili su plasman u Premijer ligu.

Fulam Sesenjon Kerni

Sjajan podvig ove ekipe, koju niko nije shvatao za ozbiljno, ali Jokanović je implementirao svoj stil, igrači su ga fantastično prihvatili, a rezultat je na kraju bio zaista spektakularan.

Nakon izborenog plasmana među 20 najboljih u Engleskoj, postalo je jasno da će Fulam morati dobro da se pojača ukoliko planira da ostane u eliti.

To za sada čine jako dobro.

Prvi je stigao sjajni Žan-Mišel Seri iz Nice, koji je pre samo godinu dana bio blizu prelaska u Barselonu. Plaćen je vezista iz Obale Slonovače 30 miliona evra, a za još samo četiri miliona put "Krejven Kotidža" je sa "Alijanc Rivijere" krenuo i defanzivac Maks Le Maršan.

Zan Misel Seri

Nakon pomenutog dvojca, angažovan je osvajač Svetskog prvenstva iz 2014. godine, nemački reprezentativac Andre Širle, koji je stigao iz Borusije Dortmund na dvogodišnju pozajmicu. Još jedno sjajno pojačanje.

Sirle Fulam

Stigao je i golman Fabi iz Bešiktaša, a naredna dva pojačanja će izvesno biti Aleksandar Mitrović i Alfi Moson.

Srpski reprezentativac nije bio u planovima Rafe Beniteza na "Sent Džejms Parku", Njukasl je ipak tražio veliki novac, a na kraju su ga i dobili. Fulam će za njegove usluge platiti sve skupa oko 30 miliona evra.

Što se tiče Alfija Mosona, nije poznato koliko će se "Kotidžeri" potrošiti, ali kako "Skaj Sports" javlja, transfer je veoma blizu.

Nakon njih dvojice, ekipu bi mogao da pojača i snažni francuski vezista Džošua Gilavogi.

Joshua Guilavogui Dzosua Gilavogi Dahud

Ovaj 27-godišnji fudbaler nastupa za Volfsburg od 2016. godine, a u redove "Vukova" stigao je iz madridskog Atletika. Upisao je i sedam nastupa za reprezentaciju Francuske, nema sumnje da bi predstavljao veliko pojačanje za Slavišu Jokanovića.

Stidljivo se pominje i Ektor Erera iz Porta, ali za njega "Zmajevi" traže 40 miliona evra, dok je za Meksikanca zainteresovan i Olimpik Lion.

Na sve to treba dodati da su ugovore produžili i bitni igrači poput supertalentovanog Sesenjona, zatim jedan od ključnih igrača Tom Kerni, kao i iskusni vezista Skot MekDonald.

Kada sve ovo uzmemo u ozbir, ovako bi Fulam mogao da izgleda u nastupajućoj sezoni u Premijer ligi:

Fulam


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
3x3
Sunday, 29.07.2018
23:10

Borice se za opstanak sa ovom ekipom, ali svakako da imaju dobre sanse da ostanu u ligi.

avatar
Bookmaker81
Sunday, 29.07.2018
22:18

Jako zanimljiva ekipa. Tu je i Kamara,koji je veliki ofanzivni potencijal,ali kao i mnoge Kamare pre njega treba malo da se "doradi " u glavi. Ovaj njihov Kerni je ekstra igrac, od one vrste plejmejkera koja je u izumiranju . Sesenjon,Seri,Mitar,Odoi,... veoma interesantna druzina. U svakom slucaju ocekujem lep fudbal od njih i relativno lagan opstanak.

avatar
NE LJUTI SE COVECE
Sunday, 29.07.2018
22:11

Srećno Jokane, da se pokažeš da imaš kvalitet za Premijer ligu i sa Fulamom obezbediš siguran opstanak, sredina tabele, što nebi bilo nedohvatljivo. Fina je ovo ekipa.

avatar
_mladen_
Sunday, 29.07.2018
21:45

Bice dosta solidnih ekipa.

avatar
bagra
Sunday, 29.07.2018
21:22

Zanimljiva ekipica. Bice dobra i na Fifi

avatar
Burazer
Sunday, 29.07.2018
20:55

Slavisa polako postaje ozbiljan trener.

avatar
Malo veliki covek
Sunday, 29.07.2018
20:55

Znam da su sanse Fulhama manje nego sanse Lestera pre par sezone, ali ja verujem u Jokana i tim koji pravi! Ako nista drugo, napadni mesto koje vodi u Evropu Jokane!

avatar
El Matador PFC-FCB
Sunday, 29.07.2018
20:46

Borba za LE sasvim realna za prvu sezonu.

avatar
Don Vosa
Sunday, 29.07.2018
20:02

Ekipa sa dosta napadackog potencijala.

avatar
NikkiCFC
Sunday, 29.07.2018
19:57

Jos bekove da dovedu i bice paklen tim. Poslednje dve sezone su pozajmili od nas Piazona i Kalasa koji su i dalje kod nas a jasno je da nema mesta u Celsiju za njih naredne sezone tako da im ostaje i ta opcija.