Jokanova prva poruka: "Pamet u glavu"!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 27.05.2018.
11:15
Izvor: Sportske.net

Menadžer Fulama Slaviša Jokanović poslao jasnu poruku Šahidu Kanu nakon plasmana u Premijer ligu.

Beta/John Walton/PA via AP
Beta/John Walton/PA via AP

Povezane vesti

Fudbaleri Fulama bukirali su u subotu poslednju raspoloživu kartu za ulazak u englesku fudbalsku elitu.

Pobedom nad Aston Vilom (1:0) u finalu plej-ofa za plasman u Premijer ligu "Kotidžeri" su obezbedili povratak u elitni rang takmičenja posle četiri godine.

"Lično, moram da budem zadovoljan. Ovo je naš projekat, mog stručnog štaba i moj. Ovaj Fulam je moj klub. Bilo nam je potrebno dve i po godine", rekao je Jokanović nakon velikog uspeha koji je njegov tim ostvario.

Fulam je u sezoni 2016/17 eliminisan u polufinalu plej-ofa za plasman u Premijer ligu, a u minuloj je kao treći tim u ligaškom delu Čempionšipa dogurao sve do poslednjeg stepenika.

Ostvaren je ogroman uspeh, ali Slaviša Jokanović dobro zna šta njegov tim čeka u Premijer ligi i kako se treba pripremiti za najjaču ligu na svetu.

"Moramo da se adaptiramo, znamo šta nas čeka. Premijer liga je najkompetitivnija liga i moramo da budemo pametni", dodao je Jokanović.

Jasno, menadžer Fulama aludira na ulaganja u dovođenje adekvatnih pojačanja, što potvrđuju i njegove sledeće reči.

"Januarski prelazni rok je dobro odrađen i dali smo dodatnu energiju ekipi. Neophodno je da pokažemo ambiciju da želimo da budemo premijerligaški tim, da pokažemo ambiciju ulaganjem u transfere", istakao je Jokanović.

Povratnik u Premijer ligu zaradiće od plasmana u englesku elitu više od 150 miliona funti, a ukoliko Fulam ne ispadne prve sezone cifra bi mogla da naraste i preko 200 miliona funti.

"Verujem da možemo da nastavimo da igramo na ovaj način, ali moramo da znamo kakavi igrači su nam potrebni. Moramo da pokušamo da dominiramo protiv timova protiv kojih je to moguće", zaključak je menadžera Fulama.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke