Jokan sa proverenim snagama, zna se ko je u centru pažnje!

Autor: Nikola Miloradović
subota 26.05.2018.
17:45
Izvor: Sportske.net

Objavljeni su i sastavi za spektakl na "Vembliju", a engleski mediji pred početak utakmice u prvi plan stavljaju napadača ekipe Fulama, Aleksandra Mitrovića.

fulhamfc.com
fulhamfc.com

Povezane vesti

Od 18h počinje duel na "Vembliju" između Fulama i Aston Vile, ekipe iz Londona i Birmingema će se boriti za poslednje mesto u Premijer ligi za narednu sezonu.

Ulog je ogroman, pored plasmana u elitu pobednika očekuje i velika finansijska dobit, a objavljeno je i za koje sastave su se odlučili Slaviša Jokanović i Stiv Brus.

Srpski trener je izveo proverenih 11, u samom špicu napada je naravno i reprezentativac Srbije Aleksandar Mitrović.

Fulam:

Betineli
Frederiks, Odoi, Rim, Target
Kerni, MekDonald, Johansen
Kamara, Mitrović, Sesenjon

Aston Vila:

Džonston
Elmohamadi, Čester, Teri, Haton
Jedinak
Snodgras, Hurihejn, Griliš, Adoma
Graban


Engleski "Skaj Sports" pred početak duela najveću pažnju posvećuje upravo Mitroviću i njegovom golgeterskom učinku. Ističu dva podatka, prvi da je bivši napadač Partizana postigao najviše golova u Čempionšipu od trećeg februara, kada je i debitovao za klub sa "Krejven Kotidža".

Mitrović je od tada do danas postigao 12 ligaških golova, prate ga Nuiu iz Šefilda i Bamford iz Midlsbroa sa po 10 golova, devet je od početka drugog meseca 2018. godine dao MekBurni iz Barnslija, dok je osam postigao Luis Graban, upravo iz redpva današnjeg Fulamovog protivnika, Aston Vile.

"Skaj" ističe i da Mitrović pravi najmanji razmak između postizanja golova, preciznije rečeno, srpski napadač na svakih 115 minuta daje gol u Čempionšipu, dok je iza njega Luis Graban, koji postiže gol na svakih 126 minuta u proseku ove sezone.

Ovaj ugledni engleski list dodaje i da je Mitrović devet od svojih 12 golova postigao protiv timova iz gornjeg dela tabele.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke