Jokan ostaje u Engleskoj?

Autor: Nikola Miloradović
utorak 11.12.2018.
13:42
Izvor: Sportske.net

Po svemu sudeći, srpski stručnjak neće morati daleko da se seli.

Beta/AP Photo/Rui Vieira, FILE
Beta/AP Photo/Rui Vieira, FILE

Povezane vesti

Preneli smo nedavno da je Slaviša Jokanović jedan od kandidata za klupu posrnulog turskog velikana Fenerbahčea.

On je navodno jedna od želja uprave, konkurenciju ima i iskusnom francuskom stručnjaku Arsenu Vengeru, koji je bez posla od kako je minulog leta napustio Arsenal posle 22 godine.

Ipak, nije to jedina ponuda koju sjajni srpski stručnjak ima na stolu.

Naime, za bivšeg trenera Votforda i Fulama zainteresovana je još jedna ekipa iz Čempionšipa, Reding!

"Rojalsi" su katastrofalno otvorili sezonu, nalaze se na 22. mestu Čempionšipa, u zoni ispadanja. Ceh je platio Pol Klement, bivši asistent Karla Anćelotija u brojnim evropskim velikanima i nekadašnji trener Svonsija i Derbi Kauntija.

Prva želja uprave bio je trener Vitorije Gimaraeš Luis Kastro, ali je Portugalac odbio Reding, pa su tako sada glavni kandidati za upražnjeno mesto na klupi ovog engleskog kluba Slaviša Jokanović i legenda kluba Fil Parkinson.

Jokanović je tokom svoje trenerske karijere dve ekipe iz Čempionšipa uveo u Premijer ligu, najpre Votford, pa potom i Fulam, sa "Stršljenovima" nije dobio priliku da zaigra u elitnom rangu zbog neslavanja sa upravom, dok je u Fulamu nedavno dobio otkaz nakon serije slabih rezultata u PL.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Tuesday, 11.12.2018
17:30

Neće Jokanoviću biti teško da dobije novi posao u Engleskoj, ali u Čempionšipu. Nadam se da će umeti da zaštiti svoj interes prilikom ugovaranja (da mu se ne bi desilo isto što i s Votfordom, odnosno da za to bude predviđena velika novčana nadoknada, ako uspe, pa onda ako hoće da ga otpuste; klub koji iz CS pređe u PL, dobije blizu 100 mil.funti. Pristojno je ugovoriti dobar honorar, pa i u vidu procenta. Nadam se i da će ovog puta - mudrije praviti koncept za PL. Njegov Fulam je bio - gubitnički, to se odmah videlo. Sa vlasnikom kluba zato mora biti unapred dogovorena strategija i to sa svim predviđenim alternativama.