Jokan ih doveo u PL, ove sezone se vraćaju u niži rang?

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 18.06.2020.
18:59
Izvor: Sportske.net

Problemi se gomilaju.

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Uspeo je Najdžel Pirson da podigne ekipu Votforda na maestralan način ove sezone, ali izgleda da pauza nije mogla da dođe u gorem trenutku po "Stršljenove".

Nakon 29 odigranih kola oni su prvi iznad crte sa istim brojem bodova kao Bornmut, koji je zbog nešto slabije gol razlike odmah ispod.

Ipak, problemi se gomilaju i Votfordu se daju sve manje šanse za opstanak u eliti.

Kako je Pirson potvrdio na konferenciji za medije, Đerar Deulofeu i Deril Janmat se neće vraćati na teren ove sezone.

Oni imaju problema sa povredama i za njih je sezona gotova.

Da stvar bude još gora, rupturu Ahilove tetive doživeo je i Ajzak Sakses, pa je jasno da i on neće moći da pomogne ekipi u borbi za opstanak.

Tokom pauze zbog pandemije koronavirusa je i kapiten ekipe Troj Dini bio jedan od najglasnijih kada je u pitanju povratak na teren, iskusni napadač je isticao da je isuviše opasno vraćati se fudbalu dok ljudi u zemlji umiru, pa je pitanje i u kakvom je stanju stameni napadač pred nastavak sezone.

Baner 3

Ekipa sa "Vikaridža" u subotu nastavlja sezonu, dolazi im u goste Lester, potom gostuju Barnliju, dočekuju Sautempton, pa gostuju na "Stamford Bridžu".

Slede dva duela kod kuće protiv Noriča i Njukasla, potom gostovanje u Londonu protiv Vest Hema, a u poslednja dva kola ih čeka pakleno težak zadatak, najpre dočekuju Mančester siti, da bi za kraj gostovali ekipi Arsenala.

Jasno je da su "Stršljenovi" u problemu, videćemo da li imaju snage da izbore opstanak.

U Premijer ligi su od sezone 2015/16, Slaviša Jokanović ih je uveo u elitni rang, ali je zbog neslaganja sa upravom napustio ekipu, nasledio ga je Kike Sančez Flores.

Votford su potom predvodili Valter Macari, Marko Silva, Havi Grasija i ponovo Sančez Flores, da bi Pirson u decembru došao u klub da "gasi požar", videćemo da li će uspeti da ugasi novi.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke