Jokan i Mitar u paklu Etihada, derbi se igra u Londonu (NAJAVA)

Autor: Pavle Knežević
subota 15.09.2018.
09:45
Izvor: Sportske.net

Šta nas čeka u petom kolu Premijer lige

EPA/TIM KEETON
EPA/TIM KEETON

Povezane vesti

Prošle su dve najduže nedelje u životu svakog ljubitelja fudbala, a već od ranog popodneva danas nas čeka najuzbudljivija liga na svetu (iako ima onih koji bi to osporili).

Peto kolo premijeršipa donosi nam jedan veliki derbi i još nekoliko zanimljivih mečeva.

Totenhem dočekuje Liverpul u pravom testu za "crvene", ali i za "pevce". Tim iz Londona izgubio je u prošlom kolu od Votforda 2:1, dok je Liverpul pobedio svakog ko je bio ispred njih do sada.

Totenhem je pre poraza imao sjajnu pobedu od 3:0 na Old Trafordu, ali će danas biti bez Uga Lorisa i Dele Alija. Liverpul će imati motiv više jer je prošle sezone ostao bez trijumfa nad "pevcima" - bilo je 2:2 u Liverpulu i 4:1 u Londonu.

Oba tima dakle imaju dodatni motiv i pobeda bi im sjajno legla, ali verujemo da niko ne bi bio nezadovoljan i remijem, iako bi to prekinulo seriju nepobedivosti Liverpula.

Verujemo da će dobar deo Srbije od 16 sati pratiti meč Mančester sitija i Fulama. Šampion Engleske je apsolutni, nedvosmisleni favorit, ali svi se nadamo da će Jokanović i Mitrović možda uspeti da naprave čudo, iako je to potpuno nerealno.

U ostalim današnjim mečevima, Čelsi bi trebalo da ostvari i peti trijumf, pošto dočekuje novajliju Kardif, koji nema nijednu pobedu u sezoni.

Trebalo bi da bude i zanimljiv duel na Vikaridžu. Votford je jedan od tri tima sa svim pobedama do sada i sigurno želi da nastavi tu seriju, ali sada dočekuje veliki Mančester junajted.

"Stršljenovi" su u svakom meču do sada izvodili istu postavu, dok je Žoze Murinjo priznao da ne zna koja mu je najbolja defanzivna četvorka. "Đavoli" su u prošlom kolu pobedili u gostima Barnli 2:0 i tradicionalno su veliki favoriti i sada, ali...koji navijač Junajteda se oseća spokojno pred ovo gostovanje?

U ostalim današnjim duelima, Hadersfild se nada prvoj pobedi u sezoni u meču protiv Kristal palasa, koji opet hoće da prekine seriju od tri poraza. Bornmut dočekuje Lester, dok Arsenal traži novu pobedu u duelu sa Njukaslom, koji ima samo jedan bod do sada.

U nedelju nas čekaju dva duela. Vulverhempton traži pobedu nad Barnlijem, koji ima samo jedan bod, dok neporaženi Everton traži tri nova boda u duelu sa "fenjerašem" Vest Hemom.

Kolo u ponedeljak zatvaraju Sautempton i Brajton.

Parovi petog kola Premijer lige (utakmice počinju u 16, osim ako nije naglašeno):

Totenhem - Liverpul (13.30)
Bornmut - Lester
Čelsi - Kardif
Hadersfild - Kristal palas
Mančester siti - Fulam
Njukasl - Arsenal
Votford - Mančester junajted (18.30)

Nedelja:

Vulverhempton - Barnli (14.30)
Everton - Vest Hem (17.00)

Ponedeljak:

Sautempton - Brajton

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke