Jojić za Sportske: "Pobede prijaju, ali još ništa nismo uradili"

Autor: Pavle Knežević
ponedeljak 22.01.2018.
20:57
Izvor: Sportske.net

Keln igra kao preporođen, u poslednja tri kola vezao je tri pobede, jedine u sezoni. Sada je borba za opstanak mnogo realnija. Naš internacionalac posebno blista u tim trijumfima, sa četiri asistencije u poslednja četiri meča, ali mu je opstanak u ligi va

Epa/Sascha Steinbach
Epa/Sascha Steinbach

Povezane vesti

Keln je dugo bio "topovsko meso" u Bundesligi, a i u Evropi se nije proslavio. U prvih 16 kola u elitnom nemačkom rangu takmičenja osvojio je samo tri boda. Svi su već tada otpisali klub, ali su "jarčevi" vezali tri pobede, približili se konkurentima u borbi za opstanak i podigli temperaturu u gradu koji živi za fudbal.

Ceo tim je počeo da igra bolje, pogođena su sjajna pojačanja, a naš Miloš Jojić je pobedama doprineo sa četiri asistencije u poslednje četiri utakmice. Dovoljan razlog da pozovemo "Zeku", čestitamo na pobedama i vidimo šta se dešava u "efceu".

"Hvala na čestitkama. U prvom delu sezone smo igrali jako slabo i nismo slučajno bili poslednji. I dalje smo, ali smo se sa ove tri vezane pobede vratili u igru i sada imamo realne šanse da se borimo za opstanak. Pre mesec i po dana nije bilo tako, zaostajali smo po 10-12 bodova za mestom van opasne zone. Tada su nas svi već otpisali, svi su nas već videli u drugoj ligi, ali evo - zahvaljujući našem karakteru smo uzeli devet bodova, priključili se ekipama koje su bile dosta iznad nas i sada su šanse dosta realnije", kaže Jojić za Sportske.

Šta se to desilo pa ste zaigrali? Promena trenera, pojačanja…?

"Vratili su se neki igrači koji su bili povređeni, stiglo je pojačanje iz Štutgarta, napadač koji je već na početku, u prve dve utakmice, skrenuo pažnju na sebe. Mnogo mi je drago zbog toga. To nam je nedostajalo u prvom delu sezone, ta efikasnost. Imali smo neke dobre utakmice, ali nam je falila završnica, ali smo sada dobili to sa Simonom Teroedom.

Promena trenera je dosta doprinela poboljšanju. Sada radimo intenzivnije, više se analiziraju protivnici, više se analizira naša igra. Ima mnogo priče u odnosu trener-igrač. Mislim da je to jako bitno i to nam je samo donelo još više samopouzdanja. Sa ove tri pobede pokazujemo karakter
", objašnjava Jojić.

Milos Jojic

Keln sad ima 12 bodova, Hamburg 15, a Verder 16. Prvi van opasne zone su Volfsburg, Štutgart i Majnc, koji imaju po 20 bodova. Iako su navijači Kelna vrlo odani i strastveni, a igre i rezultati su odlični, ofanzivni vezni "jarčeva" čvrsto stoji na zemlji.

"Moram da napomenem da mi još ništa nismo uradili. Ovo je tek mali, mali početak. Priključili smo se samo našim konkurentima bodovno. Neće biti ni malo lako, ima još 15 utakmica, trebalo bi nam još sigurno bar osam pobeda da bismo bili sigurni. Mi verujemo da možemo da napravimo čudo i da ostavimo ekipu u ligi, pogotovo posle ovih pobeda", rekao je Jojić.

Kako navijači sada reaguju? Kakva je atmosfera u klubu i gradu?

"Svakako da se podigla euforija posle ovih pobeda, što je i normalno. U prvom delu sezone smo za 16 utakmica osvojili samo tri boda, a sada u poslednje tri već devet. A naši navijači nikada nisu odustajali od nas, nikada nam nisu zviždali, uvek su nam bili podrška i vetar u leđa. Mnogo mi je drago što im sada vraćamo to na terenu i verujem da ćemo na kraju sezone da se radujemo i da ćemo jednostavno ostvariti cilj, a to je opstanak u ligi", rekao je Jojić.

On je pojasnio da se tim na minijaturnim pripremama od sedam dana pripremio na to da je početak drugog dela Bundeslige ključan za tim.

"Pripremili smo se da će nam drugi deo sezone biti presudan i znali smo da u prva tri četiri kola može mnogo toga da se odluči. Da nismo pobedili ove dve utakmice, protivnici bi se verovatno 'odlepili' i bodovna razlika bi bila veća. Samim tim bi se naše sampouzdanje srušilo i mislim da bi tu bio kraj za nas, iako se mi, naravno, ne bismo predavali", rekao je Jojić.

Poslednje kolo "hinrunde" donelo je trijumf nad Volfsburgom 1:0, ali je "rikrunda" počela velikim derbijem sa Borusijom Menhengladbah. Oni se bore za Ligu šampiona, Keln je na dnu tabele, ali derbi je uvek derbi. Taj trijumf vam je sigurno doneo mnogo samopouzdanja?

"Odlično smo počeli drugi deo, nije moglo bolje, pobedom u derbiju protiv Gladbaha. To je derbi. Znate i sami kako to funkcioniše u Srbiji, a isto je i ovde. Tada smo dobili još više samopouzdanja i otišli na utakmicu sa Hamburgom po pobedu", rekao je Jojić.

U prošlom kolu ste pobedili 2:0 u gostima protiv direktnog rivala Hamburga, pretposlednjeg tima na tabeli i osvojili velika tri boda.

"Mada, ta utakmica se nije igrala za tri boda, nego za šest, jer je direktan konkurent. Jako značajna utakmica. Znali smo od prvog minuta šta želimo, dobro smo se pripremili. Oni su pretili u prvih petnaestak minuta, imali su dve lepe šanse, ali je naš golman je bio koncentrisan i zaustavio te udarce. Posle toga smo dali gol iz prekida i u drugom poluvremenu smo igrali jako dobro. Mogli smo još i neki gol da damo. Ne bih se ja žalio i da je ostalo 1:0, ali 'ajde, 2:0 - još bolje. Zasluženo smo se sa tri vratili u Keln", rekao je Jojić.

Novajlija Simon Terode je pun pogodak. U prve dve utakmice od kada je došao dao je tri gola. A i vi se dobro razumete, jer mu "pakuješ" golove.

"Mnogi su osporavali njegov dolazak, jer je u drugoj ligi dao 25 golova, a u prvoj se nije proslavio. Komentarisali su ljudi da je to drugoligaški igrač i da ga je Keln doveo za drugu ligu. Sve to je demantovao u prve dve utakmice. Postigao je tri jako važna gola za nas. On i ja se jako dobro razumemo, to se već videlo na treningu, a na utakmicama smo samo to prosledili. Drago mi je da sam mu namestio dva gola i verujem da ćemo u nastaviti u tom ritmu i da ćemo zadržati taj kontinuitet i, što da ne, da dobrim igrama izborimo i poziv selektora i predstavljamo naše zemlje na Svetskom prvenstvu", rekao je bivši prvotimac Partizana.

Milos Jojic

Znamo da ne voliš da pričaš o sebi, ali, opet, i ti si deo ovog uspeha.

"Istina je da ne volim da pričam o sebi i svom učinku, kao i verovatno mojih kolega. Pogotovo što se nalazimo u situaciji u kojoj se nalazimo i stvarno nije bitno ko će da postigne gol ili ko će da namesti gol. Najvažnije je da mi skupljamo bodove i pobeđujemo utakmice i ja bih sve dao da mi sakupimo što više bodova da ostanemo u ligi po cenu da ne dam nijedan gol do kraja sezone", kaže Jojić.

Ali, sada "pakuješ" golove iz meča u meč, već u seriji i sa tendencijom da se tako nešto nastavi.

"Ja sam mlad momak, željan dokazivanja, naravno da na svakoj utakmici dajem maksimum. U poslednje četiri utakmice namestio sam četiri gola. Naravno da mi je drago zbog toga i da sam srećan zbog toga. To mi je dodatna motivacija da nastavim da radim i da verujem u ciljeve koje smo zacrtali i da na kraju izađemo iz ove bitke kao pobednici i da sačuvamo 'efce' u ligi. Mislim da mu je tu mesto. Bila bi velika šteta da ovakav klub, sa takvom tradicijom i takav grad da igra drugu ligu Nemačke. Keln to ne zaslužuje, a mi ćemo učiniti sve da ga ostavimo u Bundesligi", zaključio je Miloš Jojić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke