Jirgen Klop - Kratko je u klubu, a dobija status legende?

Autor: Stevan Milovanović
ponedeljak 09.05.2016.
21:12
Izvor: Sportske.net

Ono što je već sada sigurno je to da je Jirgen Klop preporodio Liverpul, a mediji u Engleskoj su nakon plasmana u finale Lige Evrope imali samo reči hvale za nemačkog stručnjaka.

BETA/AP Photo/Scott Heppell
BETA/AP Photo/Scott Heppell

Povezane vesti

Objektivno svaki navijač Liverpula mora biti prezadovoljan sezonom tima sa "Enfilda". Pogotovo ako se osvoji Liga Evrope.

Tačno je da ekipa "ne stoji dobro" u prvenstvu, ali sve to može da se nadoknadi osvajanjem Lige Evrope i plasmanom u Ligu šampiona.

Sud o radu Jirgena Klopa trebalo bi dati sledeće sezone. Nemac je u klub stigao u oktobru, nije proveo pripreme sa ekipom, a na zimu nije želeo da rizikuje sa pojačanjima i troši novac.

Zato je uspeh u Ligi Evrope još sjajniji, jer je iz postojećeg igračkog kadra uspeo da izvuče maksimum.

Engleski mediji su se, nakon plasmana u finale LE, bavili učinkom Klopa u dosadašnjem delu sezone.

"Indenpendent" hvali Klopa jer je pobedom nad Votfordom (2:0) dokazao da nije odustao od Premijer lige i da ne želi da bude trener koji je sa Liverpulom zabeležio najlošiji premijerligaški plasman.

"Miror" navodi da pod Klopom Liverpul ima niz od 12 utakmica bez poraza kod kuće i da je Nemac za kratko vreme uspeo da ispuni obećanje da će Enfild ponovo biti neosvojiva tvrđava.

"Dejli Star" piše da bi Klop osvajanjem Lige Evrope već u prvoj sezoni stekao legendarni status.

"Klop je vratio Liverpul na staze stare slave.
Svi navijači i klub su mislima okrenuti ka finalu protiv Sevilje za 9 dana"
,slažu se skoro svi engleski mediji.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Đorđe Dangubić
Monday, 09.05.2016
23:59

Sve zavisi od finala ako osvoje u vetrine ide novi veliki trofej i igra se liga šampiona. Ako izgube sezona je katastrofa jer nema trofeja ni Evropskog takmičenja.

avatar
äxwell
Monday, 09.05.2016
23:17

Ja sam uvjeren da cemo u roku 2 godine gledati Liverpul i u finalu LŠ.. Necu reci da cemo ga osvojiti..Kada gledam njegove utakmice u Evropi sa Liverpulom i kada se sjetim Rodzersa i njegove neslavne kampanje u LŠ,ili bilo koje utakmice u LE, tu se vidi velika razlika.

avatar
NIKE
Monday, 09.05.2016
22:50

Šta bi on uradio sa onim Liverpulom od prije dvije sezone (Suarez-Staridž-Sterling-Kutinjo-Džerard...), iskreno po meni je prvi favorit za trofej iduće sezone, tko god preuzme City, Chelsea, United i ostale.

avatar
Realan tip
Monday, 09.05.2016
22:43

Da je napravio napredak sa ocajnim rosterom, jeste sigurno. Sada da li je sezona uspjesna, ne bih bas rekao, u ligi su bili toplo hladno i sa njim, a ako ostanu bez LE, sezona je blize katastrofi nego uspjehu, za tim velicine Liverpoola.

avatar
HHadzimontagic
Monday, 09.05.2016
22:39

Imamo dvije fudbalske prevare 21vijeka, Ronaldo i Murinja. Nemoj te izmisljati novu prevaru Klop. Zar neko pokusava da uvelica Liverpul, Lester osvaja Ligu, a nekim pada napamet da uvelicavaju Klopa, sramota kako mogu neki da uvelicaju Klopa. Liga je mjerilo za svakog trenera.

avatar
MANUTD
Tuesday, 10.05.2016
01:44

Ma kakva liga, njima je odjednom LE vaznija i od lige i od LS.

avatar
Danijel Sturridge
Thursday, 12.05.2016
15:25

tebi je bitno da junajted da 40 golova za sezonu i da se brani u mecu od kojeg mu zavisi lš , bolje da ste ispali od mitilanda porazom u cetvrtfinalu ste nam samo dali krila za dortmund

avatar
Volem Vosu
Tuesday, 10.05.2016
13:51
avatar
Kralj Stiven
Monday, 09.05.2016
21:51

Preuzeo je ekipu punu igraca bez samopouzdanja,nije potrosio ni funtu na pojacanja,iste te igrace bez samopouzdanja je podigao na visi nivo,dao omladincima sansu u prvom timu,za pola sezone koliko je u klubu ima 2 finala i osvajanje LE bi bila kruna njegovog rada i dokaz zasto ga mnogi smatraju jednim od najboljih menadzera na svetu.

avatar
Mister No 11
Monday, 09.05.2016
21:16

Pre otprilike 6 meseci sam rekao da cemo osvojiti ligu evrope. Jos samo jedna utakmica ....YNWA

avatar
äxwell
Monday, 09.05.2016
23:05

Meni nekako nema smisla da Sevilja osvoji 3. put za redom, kao sto niko ne moze 2 puta za redom LŠ osvojiti..Al ajd dobro necu nista da prognoziram, lopta je okrugla, sve je moguce..Al znam ako njih Klop zestoko namotivise kao protiv Viljareala oni su sposobni svakog dobiti i nadigrati.