Jednostavno, LJUDINA! Klop kritikovao PL, namerava da načini potez koji će naterati svet da mu se pokloni!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 04.07.2020.
09:06
Izvor: Sportske.net

I sasvim je u pravu, ali fudbalska birokratija ništa ne razume...

EPA-EFE/Peter Powell/NMC/Pool
EPA-EFE/Peter Powell/NMC/Pool

Povezane vesti

Jirgen Klop je kažu "poludeo" kada je čuo za pravila PL koja se tiču dodele medalja za osvajanje lige. Naime, Liverpul je vratio titulu posle 30 godina, Nemac je pobesneo kada je saznao da samo igrači koji su skupili pet nastupa u šampionatu dobijaju medalju za trijumf.

"Kakva glupost, ne znam kome to pada na pamet. Ako ste odigrali i minut treba da dobijete medalju, jednostavno ako ljudi ne shvataju da je ovo timska igra i da ekipa osvaja prvenstvo, ja ne mogu da im pomognem", kaže Klop.

"Vi ste drugi golman i ne branite često, ali kako da ne dobijete medalju. Trenirali ste milion puta godišnje i to na najvišem nivou kako biste bili spremni. I sad mi neko kaže da takav igrač neće dobiti medalju. Pa to je van svake logike
", čudi se Klop.

Inače po pravilima timu ide 40 medalja, ali ne samo igračima već stručnom štabu, sportskom delu uprave, lekarima, o tome odlučuje klub. Nema dovoljno za sve.

Ali, Klop kaže da neće na ovome ostati.

baner


Klinci kao Nemo Vilijams, Kertis Džons i Harvi Eliot su imali po dva nastupa, treći i četvrti golmana Endi Lonergan, odnosno Kaomhin Keleher će takođe ostati bez medalje.

Klop tvrdi da se to neće desiti.

"Svi ovi klinci će da dobiju medalju, to je sigurno, na ovaj ili onaj način. Ja ću im dati moju, ako zafali napraviću još. Ali, najdraže od svega bi mi bilo da PL promeni ovo pravilo, neka razmisle ponovo", poručio je Klop.

Jedno rešenje je da u poslednjih sedam kola pušta klince, makar u finišu kako bi dobili medalje, jer je titula rešena.

baner


Ali, on smatra da to nije korektno ni prema rivalima, ni prema sopstvenom timu.

"Moramo da pobeđujemo, klinci su super, imaju budućnost ovde, ali ne dobija se šansa kao slatkiš, niti poklon za Božić. Igraće, ali izvodiću najbolji tim, nema utakmica u PL zbog zabave, ni to ne bi bilo sportski. Ali, zaslužuju medalju i dobiće je, ako ne od PL, onda od mene", ponovio je Klop, čiji tim je slavio pa je izgubio ubedljivo od Sitija, ali Nemac kaže da će protiv Aston Vile novi engleski šampion pokazati da nema nameru da se opušta, iako je sve gotovo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
jack wilshere
Sunday, 05.07.2020
00:24

Ova patetika stvarno postaje bljutava.. Liku sve zivo smeta i sve on bolje zna.. Englezi koji drze do tradicije vise nego iko, i bas zbog toga svega i imaju toliki smek, pored novca i marketinga, i sad bi oni svasta nesto trebali mijenjati, jer je eto Klopu krivo sto njegov osmi golman nece dobiti medalju..

avatar
soru
Saturday, 04.07.2020
12:18
avatar
Crveni Lucifer
Saturday, 04.07.2020
11:12

Hahaha kakva patetika, kakav jadan populizam, cim ga neko nalupa krece uvlacenje i podilazenje javnosti, kao i posle atletika, bas kao i posle celsija. Nego 5 godina je u engleskoj kako to da se tek sad setio da prica o ovoj temi, licemerje? Hmmmm

avatar
Reds8c
Saturday, 04.07.2020
10:50

Veliki gospodin.

avatar
Perun Slaven
Saturday, 04.07.2020
09:18

ne no tetkama i babama obezbjedi po koju... a tornjato

avatar
Südkurve München
Saturday, 04.07.2020
09:12

Ljudina, genije