Jednoruki golman ispunio san, iako je primio devet komada protiv voljene Steaue!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 26.11.2017.
19:04
Izvor: Sportske.net

Čudesna priča stiže iz Rumunije.

twitter
twitter

Povezane vesti

Pisali smo svojevremeno o Tudorelu Mihailesku, čoveku koji je golman iako ima samo jednu ruku, odnosno invalid je, ali ga to nije sprečilo da ostvari snove. Brani u nižerazrednim ligama, ima 51 godinu, a juče je dobio priliku da čuva mrežu ekipe Romprim protiv voljene Steaue.

Naime, zbog sukoba sa vojskom, odnosno problema sa Điđijem Bekalijem, Steaua je morala da promeni ime i taj klub igra u prvoj ligi.

Ali, "prava Steua", nekadašnji vojni klub i šampion Evrope je počela od četvrte lige, za nju navijaju oni najvatreniji koji su godinama u ratu sa Bekalijem.

Jasno, novi klub je prejak za rivale u amaterima, ima u svojim redovima nekoliko profesionalaca i sa Akademijom Rapid, naslednikom nekadašnjeg Rapida, boriće se za ulazak u treću ligu.

Juče su Romprimu dali devet golova, ali im Mihailesku njihov verni navijač koji je stajao na golu autsajdera nije zamerio. Ostvario je snove, branio protiv kluba za koji navija.


Inače, da nije bilo Tudorela, njegova ekipa bi primila verovatno još desetak golova, za njega kažu, da iako ima samo jednu ruku decenijama je najbolji golman u nižim ligama. Specijalnost mu je da baci kontru praktično do protivničkog gola jer je napornim vežbanjem razvio desnu, zdravu ruku koja je mnogo jača nego kod velike većine ljudi.

Jednom rečju, heroj!


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke