Jedinstven slučaj u istoriji Barselone, ono kad ružno pobeđuješ!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 10.11.2017.
19:16
Izvor: Sportske.net

I letos smo upozoravali, bez obzira na priče, Valverde je tradicionalista, uspeo je da istera svoje i ovo je verovatno jedinstveni slučaj u istoriji kluba!

EPA-EFE/JAVIER ZORRILLA
EPA-EFE/JAVIER ZORRILLA

Povezane vesti

Čini se da smo retko kada u istoriji videli ovakvu Barselonu.

Naime, iako niko nije impresioniran Valverdeom u klubu, ali ni od navijača, mnogi priznaju jedno, ekipa igra loše, ali pobeđuje.

"Ne treba nam spektakl, ostali smo bez jednog od najboljih igrača, imamo povrede, ali nikada nismo bili kompaktniji", kaže Karlos Buskets.

O čemu se radi?

Iako se pričalo da je Valverde spreman da nastavi Barseloninu tradiciju tiki-take, odnosno varijacije na temu, pisali smo letos da je on više fudbalski tradicionalista.

I upravo je to pokazao, pa iako mnogi gunđaju, ima rezultat. Prvo, Barselona igra tvrdo, do sada su možda protiv Sevilje poluvreme, Juventusa i na još par mečeva pokazivale znake klase, ostale pobede delo su čvrste odbrane i genijalnosti Lea Mesija.

Pitanje je sada koliko Mesi može da vuče ovako ekipu na leđima?

Ali, zaboravlja se da je Suarez van forme, da je Dembele povređen i da se sada vraća, da je Barselona tim koji odavno nije delovao bolje u odbrani. Umtiti se idealno uklopio sa Pikeom, Barselona je primila četiri gola u ligi, njihova odbrana deluje najbolje u Evropi u ovom trenutku.

Valverde veruje da je jedino što mu nedostaje još jedan štoper, jer Vermalen i Maskerano nisu po njegovom ukusu, klub mu nameće dovođenje Kutinja. Od viška glava ne boli, ali on neće menjati čvrstinu veznog reda, ni kada se Dembele vrati, čak bi mogao, da ako Suarez nastavi da igra ovako slabo, gurne Mesija u špic, a da Inijestu pomeri još napred.

Odlaskom Nejmara prestale su i trzavice koje su recimo bile prisutne pošto Luis Enrike nije podnosio Brazilca, kao ni njegov pomoćnik Unzue, a Valverde ima mnogo profesionalniji odnos sa igračima i drži se na distanci. Uz to, pokazao je da je otporan na pritiske, jednostavno je precrtao Maskerana, i dalje povremeno daje šansu Gomešu, iako Mesi ima suprotno mišljenje. Istrajao je na nekim promenama, i dok bude imao rezultate, biće ovako.

Ali, kako rekosmo, ono što je činjenica je da Barselona pobeđuje igrajući loše ili prosečno, i da će pre ili kasnije još par igrača ući u formu. A onda, jasno, biće ih još teže pobediti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

20 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
M_85
Saturday, 11.11.2017
04:28

hm... rec klub je nekad oznacavala skup ljudi. Po kom osnovu se Barselona naziva klub ako je Mesi sve i svja tamo?

avatar
Realan tip
Saturday, 11.11.2017
00:20

Nece moci ovako jos dugo cini mi se, ali imaju finu zalihu u odnosu na roze Madrid.

avatar
S-I-M-K-E_
Friday, 10.11.2017
22:42

Ono sto je jako zabrinjavajuce,da nije bilo na primer Messija u nekim utakmicama,Barsa ne bi pobjedila da se igra utakmica 3 dana...Previse se oslanjaju na Messija...Covjje je genije i sve nosi na svojim ledjima,ali pitanje je do kad moze...Ja ne mogu zamisliti sta ce biti sa Barsom kada Messi ode u penziju.

avatar
P. S.
Friday, 10.11.2017
22:15

Istina je da Barsa ružno igra i pobeđuje, ali će se to svakako promeniti. Igraće još ružnije, ali će gubiti, čak i katastrofalno od najjačih evropskih timova. To je neminovan epilog Valverdeovog razaranja tima, žešćeg čak i od Enrique-ovog epskog uništavanja ekipe. Tačno je i da odbrana igra bolje i čvršće negoli ranije (zaslugom grešaka uprave pri kupovini Umtitija i Semeda), ali je tačno i da odbrana može Barsi doneti u najboljem slučaju 0:0, dok je za sve ostalo zadužen Messi (koji naravno neće sam moći celu sezonu da nosi ovu Barsu na grbači). Bilo kako bilo sve ovo što Valverde radi neće se tragično odraziti na rezultate (ali hoće na sve ostalo) dok god budu igrali protiv dovoljno loših ekipa koje to ne znaju i/ili ne mogu da iskoriste, a kada nalete na one druge... eee, onda će biti 'a šta bi Barsi danas'. :D

avatar
mladenq_
Friday, 10.11.2017
23:24

'Istina je da Barsa ružno igra i pobeđuje, ali će se to svakako promeniti. Igraće još ružnije, ali će gubiti,'

avatar
gunner11
Friday, 10.11.2017
21:25

igraj kako znas

avatar
A.Mudri
Friday, 10.11.2017
21:14
avatar
A.Mudri
Friday, 10.11.2017
21:14

Bice to sve dobro , kad tad ce se sve kockice poklopiti i svi uci u pravu formu!!! Visca el Barça!!!

avatar
Rise up
Friday, 10.11.2017
21:05

Osim sto je kljuc svega naravno Mesi od kojeg sve zavisi veoma bitan faktor ovih pobeda je igrac vise u veznom redu odlaskom Nejmara.Barselona je najcesce igrala 4-4-2 kada se brani.Taj igrac iako ne daje veliki doprinos u napadu pomaze odbrani.Nekad je to Delofeu,nekad Gomes,nekad Vidal.Poslednju utakmicu je to bio Pako.A takodje Ter Stegen odlicno brani i velike zasluge ima za malo primljenih golova kao i Umtiti koji je zid,ne mozes da ga prodjes bas me odusevio covek.Valverde dok ne bude stavio S.Roberta u veznom redu ja cu ga smatrati neozbiljnim.Nije jos ni trecina sezone proslo jos je rano ali Barselona ima dobar rezultat sto se tice Primere.A Liga Sampiona tu im ne dajem neke sanse.U svakom slucaju kad imas Mesija sve je lakse i sve je moguce.

avatar
Don Andres
Friday, 10.11.2017
20:49

odbrana jeste cvrsca i to je njegova zasluga ali imao bi makar 10ak bodova manje da nije bilo messija da daje golove. dzaba najjaca odbrana ako se ne daju golovi. jedna zanimljivost vezana za iniestu, najboljeg covjeka medju fudbalerima. santi kazorla kaze da mu je iniesta prakticno svaki dan slao poruke u periodu kada je imao probleme sa povredom. nevjerovatan covjek. steta je sto je sve manje takvih ljudi u fudbalu

avatar
A.Mudri
Friday, 10.11.2017
20:44

Bice sve to dobro. Kada se sve lepo slozi na svoje mesto! Per Sempre Barça!!!

avatar
A.Mudri
Friday, 10.11.2017
20:43

Bice to sve dobro, samo polako treba vremena da se sve kockice posloze!!! Per Sempre Barça🔵🔴

avatar
A.Mudri
Friday, 10.11.2017
20:37

Bice i lepe igre, tiki-take i ostale lepote i magije u Barsinoj igri, samo polako... Kada se Suárez vrati u staru formu, oporavi Dembélé, kada Roberto u sredini i Semedo na desnom beku konacno budu bili startna postava i polako se uigraju bice to super, sigurno!!! Força Barça 🔵🔴

avatar
A.Mudri
Friday, 10.11.2017
20:35

Kad tad ce Barsa proraditi i u segmentu lepote igre i odmah ce to izgledati bolje sigurno! Kad se vrati Suárez u formu, vrati Dembélé i kada konacno Roberto u sredini umesto Rakitica i Semedo na desnom beku budu igrali startnu postavu bice to to!!! Força Barça 🔵🔴

avatar
A.Mudri
Friday, 10.11.2017
20:35

Bice i lepe igre, tiki-take i sve ostale magije Barse ali polako treba vremena... Kad se vrati Suárez u formu, oporavi Dembélé, kada Roberto umesto Rakitica na sredini i Semedo na desnom beku budu bili u startnoj postavi svaku utakmicu. Força Barça 🔵🔴

avatar
Barca4ever
Friday, 10.11.2017
20:32

I nemaju srece. Cak 15 puta su pogodili precku i stativu.

avatar
Crveno boja ljubavi
Friday, 10.11.2017
20:30

Nece par igraca uci u formu,nego ce izgubiti 2 vezane i onda ide rasulo,nece se sastaviti,Real ce im pobeci na kraju 10 bodova,a do polusezone ce smanjiti na 1do3 boda.

avatar
Mr Tixma
Sunday, 12.11.2017
13:36

Sta ce biti sa tobom ako to slucajno ne bude tako kako si rekao, odnosno prizeljkujes? :D

avatar
Crveno boja ljubavi
Sunday, 12.11.2017
13:50

Nista,verovao ti meni ili ne,nastavicu zivot kao da se nista nije promenilo :)

avatar
Che Wolfasin
Friday, 10.11.2017
20:27

Moćmiji su nego što se očekivalo. Mesi je fudbalski genije, a ostatak tima radi svoj deo posla dobro.