Jedan od najvećih svetskih trenera tvrdi da su "Galaktikosi" bili dosadni, evo i zbog čega!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 15.10.2018.
19:50
Izvor: Sportske.net

Da li je u pravu?

EPA PHOTO ANSA/CLAUDIO ONORATI
EPA PHOTO ANSA/CLAUDIO ONORATI

Povezane vesti

Florentino Perez je čovek odgovoran za "Galaktikose".

Takav skup zvezdi na jednom mestu teško da ćemo ponovo videti, ali ipak po mišljenju mnogih tadašnji tim Reala sa Figom, Ovenom, Bekamom, Ronaldom i Zidanom mogao je i morao više.

Ovo mišljenje deli i Saki, jedan od najuspešnijih trenera Milana (1987-1991) kada su "Rosoneri" vladali svetskim fudbalom.

"Tim koji igra dobro i pobedi nije samo pobednik, već mu to daje i neku obavezu da nastavi sa dobrim igrama. Dobar fudbal se zasniva na idejama, ne na dobrim igračima."

"Video sam prosečne timove koji igraju odlično, dok su Madriđani imali Ronalda, Zidana, Bekama i Figa, a opet Di Stefano ih nikada nije odgledao do kraja, bili su mu dosadni", izjavio je Arigo Saki.

Odlični igrači svakako ne čine automatski odličan tim, da li se i vi slažete sa Sakijem?

PIŠE: Stefan Matić

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
dock
Monday, 15.10.2018
22:27

Potpuno tacno. Secam se da smo tada pricali: Ovi mogu da drze loptu dva dana", ali konkretnog fudbala nije bilo toliko. Cekao sam utakmice i utakmice na bozanski potez Zidana, Figa, Ronalda... Ko je gledao u to vreme (ne mislim na pogled deteta od 6-7 godina), kapira o cemu pricam.

avatar
Forza RoSs0neri
Monday, 15.10.2018
21:47

Igraci igraju kako ih postavi trener...tako da je vise do trenera nego do igraca.

avatar
conecorleoneRM
Monday, 15.10.2018
19:54

Ta ekipa je trebala da veze 3 lige sampiona kao od sale jer su bili jaci na papiru nego recimo danas Real ili Barselona 2009 ali opet nije sve tako dobro stimalo,tako da je hemija kod samih igraca bitnija nego kvalitet.