Jasno je, sve oči uprte u Luku Jovića! Sad ili nikad više...

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 13.10.2020.
10:32
Izvor: Sportske.net

U Španiji pažljivo prate šta se dešava, naredni mesec ključan za srpskog napadača.

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

U Španiji su razočarani partijom Luke Jovića protiv Mađarske, nije šutnuo na gol, kao ni čitava Srbija. Jednostavno, ekipa se ispumpala, ali igrači koji su dobili šansu u meču Lige Nacija nisu je iskoristili.

"Jović i dalje daleko od gola"
, pišu španski mediji, a gledaće sutra i Srbiju protiv Turske, videćemo hoće li Tumbaković pružiti šansu napadaču Reala još jednom, očajnički su mu potrebni minuti.

Posle leta spekulacija, Jović je ostao, Borha Majoral otišao, Srbin je zamena za Benzemu, počeo je par mečeva u prvenstvu pre pauze, ali nije uspeo da se upiše.

Sada predstoji ključni period. Kako tvrdi španska javnost, raspored mečeva od subote i meča sa Kadizom je takav da će Jović dobiti dosta minuta. Ako ne iskoristi šansu i počne da postiže golove jasno je da će Zidan potražiti novo rešenje. Francuz može da igra sa Rodrigom i Vinisijusom, ali jedina klasična zamena za Benzemu je Jović.

Šta čeka Real?

Baner 5

U subotu stiže Kadiz, a zatim kreće Liga šampiona. Real je domaćin protiv Šahtjora i sigurno da bi u tom meču Srbin mogao da predvodi napad, jer četiri dana posle, "Merengesi" gostuju na "Kamp Nou", u najvećoj fudbalskoj utakmici na svetu.

Nema predaha ni u Evropi, posle Katalonije putuju u Nemačku, čeka ih Gladbah, pa dva meča kod kuće, sa Ueskom i Interom u Ligi šampiona. Na kraju ciklus završavaju na Mestalji. Dakle, sedam utakmica za dvadesetak dana, igraće svaka tri dana u proseku, svakako da Benzema ne može to više da nosi.

Zbog toga, za razliku od prošle sezone, Jović će imati solidnu minutažu. Ali, ako ne počne da daje golove, teško da će dobiti još neku šansu.

Sad ili nikad, kad je Real u pitanju...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke