Japanci i nakon Mundijala ne prestaju da oduševljavaju!

Autor: Aleksa Blaćanin
utorak 16.10.2018.
16:09
Izvor: Sportske.net

Japan ne prestaje da oduševljava fudbalski svet, sada su uspeli i reprezentaciju Urugvaja da pobede u prijateljskom meču.

EPA-EFE/ROMAN PILIPEY
EPA-EFE/ROMAN PILIPEY

Povezane vesti

Nakon Mundijala, Japan je zabeležio tri pobede u prijateljskim utakmicama. Prošlog meseca su savladali Kostariku, pre nekoliko dana Panamu, a sada i Urugvaj. Rezultat na kraju utakmice je bio neverovatnih 4:3 (2:1).

Poznato je već kolika je senzacija na ovogodišnjem Mundijalu bila reprezentacija Japana, jedna od najvećih iznenađenja. Bili su fantastični, kako na terenu, tako i van terena (svi se sećaju onih poruka u svlačionicama, ostavljanje čistih svlačionica čak i nakon bolnog poraza, navijači su čistili tribine). Japan je prošao grupu na izuzetan način, izbacili su Poljsku i Senegal, i to zbog fer pleja. Nakon toga su nesrećno ispali od Belgije u osmini finala iako su vodili sa 2:0, ali Japanci su ceo svet oduševili samim pristupom.

Sada, u ovim prijateljskim mečevima oni pokazuju da to što se desilo na Mundijalu nije slučajno. Dobili su Kostariku i Panamu rutinski sa po 3:0, a danas su odigrali jedan izuzetno zanimljiv meč, a na kraju su i slavili sa 4:3 protiv Urugvaja (reprezentacija koja je na Mundijalu stigla do četvrtfinala i ispala od Francuske).

Minamino je otvorio goleadu na ovom meču, u 10. minutu je postigao prvi gol za reprezentaciju Japana. Pereiro je izjednačio u 28. minutu, da bi Osako ponovo doneo prednost u 36. minutu i tako su Japanci otišli na poluvreme sa 2:1. Kavani je u 57. minutu postigao gol za 2:2, ali samo 2 minuta kasnije Doan je ponovo doveo Japance u prednost. Strelac prvog gola, Minamino je u 66. minutu povećao na 4:2, a do kraja meča Urugvaj je jedino uspeo da smanji na 4:3 preko Rodrigeza u 75. minutu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke