Jaja Ture: "Ljudi, ja ne idem u penziju"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 13.05.2019.
15:13
Izvor: Beta

Bivši fudbaler Mančester sitija i Barselone Jaja Ture demantovao je danas vest da je završio igračku karijeru.

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Bivši fudbaler Mančester sitija i Barselone Jaja Ture demantovao je danas vest da je završio igračku karijeru.

Njegov menadžer Dimitri Seluk je prošle nedelje izjavio da je Ture odlučio da završi igačku karijeru i da će se posvetiti trenerskom poslu, ali je jedan od najboljih afričkih fudbalera svih vremena danas to demantovao.

"Bilo je dosta konfuzije oko moje budućnosti, ali želim svima da jasno stavim do znanja da volim fudbal i da nameravam da igram još nekoliko godina", napisao je Ture na svom Tviter nalogu.

Fudbaler Obale Slonovače je potvrdio da se sprema za trenersku karijeru, ali da je sada fokusiran jedino na nove izazove u igračkoj karijeri.

"I ne brinite, kad dodje vreme, ja ću lično saopštiti da idem u penziju", napisao je Ture.

Ture nije igrao otkako je Olimpijakos raskinuo ugovor sa njim u decembru prošle godine. Za atinski klub odigrao je dve utakmice.

On je prošlog leta prešao u Olimpijakos iz Mančester sitija, sa kojim je osvojio tri titule u Premijer ligi, FA kup i dva Liga kupa.

Sa Barselonom je 2009. godine osvojio Ligu šampiona.

Za reprezentaciju Obale Slonovače 35-godišnji Ture odigrao je 101 utakmicu i postigao 19 golova, a nastupao je na Svetskim prvenstvima 2006, 2010. i 2014. godine.

Ture je četiri puta osvajao titulu za najboljeg afričkog fudbalera.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Don Carlo
Monday, 13.05.2019
15:39

u penziji si ti eo par godina, nego ne znas

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Monday, 13.05.2019
15:16

Kad je napustao Siti pricao je da je najbolji vezista na ostrvu a nije mogao ni da igra u smesnom olimpijakosu...kakav je ovo licemer

avatar
Arsenal²⁰⁰⁴
Monday, 13.05.2019
17:17

U Olimpijakosu nije mogao da igra niko pa ni on. Vlasnik Olimpijakosa je raspustio skoro sve prvotimce, ukljucujuci i Yaya Toure-a i prebacio momke iz akademije da igraju. Olimpijakos je bio u ogromnoj krizi i rezultatskoj i finansiskoj. Djurdjevica su isto tada prodali Hihonu iz spanske Segunde. Mozda nije bio najbolji na ostrvu kada je napustao Siti, ali svakako jeste bio bolji od pola ovih manekena koji se farbaju svako malo. Ne lupetaj gluposti, nego razmisljaj malo.