Izvesno je da će igrati u PL naredne sezone, mogu li sa ovim budžetom da izbore opstanak?

Autor: Nikola Miloradović
sreda 24.04.2019.
21:08
Izvor: Sportske.net

Odigrali su sjajnu sezonu pa je veliko iznenađenje što će naredne imati veoma limitiran budžet.

Beta/AP Photo/Rui Vieira
Beta/AP Photo/Rui Vieira

Povezane vesti

Danijel Farke sjajno predvodi ekipu Noriča ove sezone, "Kanarinci" su na čelu Čempionšipa i samo jedan bod ih deli od direktnog plasmana u Premijer ligu.

Dakle, izvesno je da ćemo ih gledati u eliti naredne godine, ali je nakon poslednjih informacija veliko pitanje koliko će se tu i zadržati.

Naime, uprava će nemačkom treneru na raspolaganje staviti budžet od svega 20 miliona funti (oko 23 miliona evra) za sezonu u elitnom rangu, prenose engleski mediji.

Jasno, to je dovoljno za, u najboljem slučaju, jedno pojačanje na nivou Premijer lige ili za možda dva osrednja, pa je veliko pitanje kakvi su planovi uprave kluba.

Noric

Postoje priče da određeni timovi planski ispadaju u prvoj sezoni posle povratka u elitni rang, kako za plasman u PL dobijaju ogroman novac, a onda ekspresnim ispadanjem značajno smanjuju troškove i tako ostaju u velikom plusu.

Nisu sve izgleda tako ambiciozni u engleskom fudbalu, za neke je to čist biznis, ali ko zna, možda Farke uspe i sa ograničenim budžetom da izbori opstanak, Fulam je dokaz da vam budžet ne garantuje ništa, mada su Kardif i Hadersfild pokazatelj da ipak morate da dovedete igrače vrhunske klase da bi ste opstali u najjačoj ligi na svetu, a za takav profil fudbalera je danas potreban ogroman novac.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke