Izgubio kartu posle pola veka, pa onda i posao! Da li Sterling govori istinu?

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 11.12.2018.
11:21
Izvor: Sportske.net

Velika buka na ostrvu posle subotnjeg derbija, Kolinu Vingu se život pretvorio u pakao posle prijave fudbalera Sitija? Samo, niko nije potvrdio navode engleskog reprezentativca...

Screenshot youtube
Screenshot youtube

Povezane vesti

Velika frka digla se u Engleskoj oko rasističkog ispada, ili barem tako tvrdi Rahim Sterling, na derbiju između Čelsija i Sitija. On je optužio jednog navijača da mu je dobacio "crna p....", pa je gospodin Kolin Ving izgubio i posao i svoju sezonsku kartu za Čelsi.

On se kune da je rekao "Mančesterska p...." i tvrdi da Sterling laže, mada mu se kako kaže izvinjava ni zbog čega.

"Neka on bude bolji čovek od mene i neka kaže šta sam mu stvarno rekao", poručio je Ving, dok policija ispituje ceo slučaj.

Oni su dva puta razgovarali sa ovim navijačem Čelsija, nisu podigli nikakve optužbe, ceo slučaj se i dalje ispituje.

Kolin Ving nema nikakvu istoriju nasilja, niti sličnih ispada za pola veka na "Stamford Bridžu", on je bio jedan od direktora u Britiš Petrolu.

"Niko oko mene nije čio da sam ga vređao na rasnoj osnovi, slažem se da je psovanje loše, ok, dobili ste što se želeli, sada me ostavite na miru", kaže Ving koji ima ćerku, i koji je fanatični navijač Čelsija od mladosti.

Sa Kolinom će Skotland Jard ponovo razgovarati, ali sigurno neće biti uhapšen, samo na osnovu Sterlingove prijave.

Pregledavaju se snimci, ali svedoka nema, makar spremnih da kažu šta je rekao Kolin Ving.

Komšije ga osuđuju.

"Strašno je da neko takav živi pored vas", "On je đubre", "Imamo sina, ne bismo voleli da viđa takve ljude u našoj ulici", rekli su neimenovani susedi tabloidima.

Još trojica navijača Čelsija su proterana sa tribina, jedan se javio medijima, anonimno i rekao da jesu vređali Sterlinga, da su mu dovikivali da je sramota za Englesku i da to nije u redu, ali je on ponovio da niko u okruženju nije rekao ništa na rasnoj osnovi.

Džo Merser koji je bio nekoliko sedišta pored kaže da nije čuo da je neko Sterlinga vređao na rasnoj osnovi, ne poznaje ljude koji su sedeli pored njega, ali ponavlja da nije čuo rasne uvrede. Već 20 godina ovaj trgovac antikvitetima je vlasnik sezonske karte Čelsija.

"Video sam sebe u novinama, nisam bio sa tim ljudima, ali nisam ni čuo da su osim psovki koristili bilo kakve epitete na račun Sterlingove boje kože", tvrdi Merser.

Nejtan Luis koji je crnac, bio je blizu, takođe navija za Čelsi i kaže da jeste bilo psovki, ali ne na rasnoj osnovi, barem ih on nije čuo.

"Jesu ga gadno psovali i na snimku izgleda šokantno, ali ponavljam nisam čuo rasnu uvredu",
kaže još jedan vlasnik sezonske karte Čelsija.

Niko od ljudi koji su bili u blizini pomenute četvorke nije ispitivan od policije.

Klub je angažovao čitače sa usana kako bi došao do nekog zaključka i ponovio da podržava istragu, ali da i sam istražuje slučaj i da će, ako se dokaže rasizam, svi umešani dobiti doživotnu zabranu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zlogi
Tuesday, 11.12.2018
20:17

Ajde jos malo dizite dzevu oko ovoga. U sta se drustvo pretvorilo. Svi pricaju o slobodi govora ali ako kazes nesto, ne daj Boze, sto se nece svideti specosima, e onda si j* cvorka. Ovde, bar da je musko, treba da ga vredja to sto ga je nazvao p*, a ne sto je konstatovao da je crn (ima crnaca koji na rasnoj osnovi vredjaju belce i zute pa nikom nista). Ali opet Sterling je razmazen od starta i spustice se dovoljno nisko kad izgubi ili dozivi nesto sto mu se ne svidja, a vrv poraz od Celsija sigurno da pece.

avatar
GO HARD
Tuesday, 11.12.2018
19:27

Cekajte, nisam rasista, imam prijatelja i roma, crnaca, hrvata(iako on sebe tako ne smatra), i mnoge druge ali ovo je vec zlostavljanje od strane crne propagande. Prave se filmovi na osnovu stripova gde su bili belci, sada su crnci zbog neke ravnoteze? Nije politicki sajt ali ovo je sramota, kad neko ode u nigeriju i nazovu ga belcom zasto se niko ne vredja? Jer nema cega da se stidi, ako se oni stide svoje boje koze onda je to njihov problem.

avatar
Maksimus
Tuesday, 11.12.2018
17:02

Ma da britanci su fini ljudi, ne mrze nikoga, a samo ukucajte na Yt šta su radili u Parizu.

avatar
Forca Barca
Tuesday, 11.12.2018
16:22

Dobro ga nisu streljali...

avatar
PratimFudbalOd2005:(
Tuesday, 11.12.2018
15:36

oh bebo mala,je li te neko psovao greotice..pi kakva katastrofa od svijeta..mene kuci psuju 3 puta dnevno,ja sam sebe psujem 10 puta dnevno,a on plaky sto ga na fudbalskoj utakmici psuje protivnicki navijac..ma dajte,ajte svi fudbaleri kolektivno na pistu i da se ugasi taj sport,neka ga igraju samo deca na livadama i cao

avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Tuesday, 11.12.2018
14:17

Neimenovani susedi su najjaci, sta ti je komsijska ljubav na engleski nacin.

avatar
Marcos Alonso
Tuesday, 11.12.2018
13:38

pa valjda se moze procitati sa usana i onda je rijeseno sve xD

avatar
Stevan Mikša
Tuesday, 11.12.2018
13:12

Ma Sterling je ljiga koja ne ume da gubi.