Izgubio kartu posle pola veka, pa onda i posao! Da li Sterling govori istinu?

  • Autor: Vladimir Stojanović

  • 11. decembar 2018.

  • 11:21

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Velika buka na ostrvu posle subotnjeg derbija, Kolinu Vingu se život pretvorio u pakao posle prijave fudbalera Sitija? Samo, niko nije potvrdio navode engleskog reprezentativca...

Izgubio kartu posle pola veka, pa onda i posao! Da li Sterling govori istinu?
Foto: Screenshot youtube
Velika frka digla se u Engleskoj oko rasističkog ispada, ili barem tako tvrdi Rahim Sterling, na derbiju između Čelsija i Sitija. On je optužio jednog navijača da mu je dobacio "crna p....", pa je gospodin Kolin Ving izgubio i posao i svoju sezonsku kartu za Čelsi.

On se kune da je rekao "Mančesterska p...." i tvrdi da Sterling laže, mada mu se kako kaže izvinjava ni zbog čega.

"Neka on bude bolji čovek od mene i neka kaže šta sam mu stvarno rekao", poručio je Ving, dok policija ispituje ceo slučaj.

Oni su dva puta razgovarali sa ovim navijačem Čelsija, nisu podigli nikakve optužbe, ceo slučaj se i dalje ispituje.

Kolin Ving nema nikakvu istoriju nasilja, niti sličnih ispada za pola veka na "Stamford Bridžu", on je bio jedan od direktora u Britiš Petrolu.

"Niko oko mene nije čio da sam ga vređao na rasnoj osnovi, slažem se da je psovanje loše, ok, dobili ste što se želeli, sada me ostavite na miru", kaže Ving koji ima ćerku, i koji je fanatični navijač Čelsija od mladosti.

Sa Kolinom će Skotland Jard ponovo razgovarati, ali sigurno neće biti uhapšen, samo na osnovu Sterlingove prijave.

Pregledavaju se snimci, ali svedoka nema, makar spremnih da kažu šta je rekao Kolin Ving.

Komšije ga osuđuju.

"Strašno je da neko takav živi pored vas", "On je đubre", "Imamo sina, ne bismo voleli da viđa takve ljude u našoj ulici", rekli su neimenovani susedi tabloidima.

Još trojica navijača Čelsija su proterana sa tribina, jedan se javio medijima, anonimno i rekao da jesu vređali Sterlinga, da su mu dovikivali da je sramota za Englesku i da to nije u redu, ali je on ponovio da niko u okruženju nije rekao ništa na rasnoj osnovi.

Džo Merser koji je bio nekoliko sedišta pored kaže da nije čuo da je neko Sterlinga vređao na rasnoj osnovi, ne poznaje ljude koji su sedeli pored njega, ali ponavlja da nije čuo rasne uvrede. Već 20 godina ovaj trgovac antikvitetima je vlasnik sezonske karte Čelsija.

"Video sam sebe u novinama, nisam bio sa tim ljudima, ali nisam ni čuo da su osim psovki koristili bilo kakve epitete na račun Sterlingove boje kože", tvrdi Merser.

Nejtan Luis koji je crnac, bio je blizu, takođe navija za Čelsi i kaže da jeste bilo psovki, ali ne na rasnoj osnovi, barem ih on nije čuo.

"Jesu ga gadno psovali i na snimku izgleda šokantno, ali ponavljam nisam čuo rasnu uvredu",
kaže još jedan vlasnik sezonske karte Čelsija.

Niko od ljudi koji su bili u blizini pomenute četvorke nije ispitivan od policije.

Klub je angažovao čitače sa usana kako bi došao do nekog zaključka i ponovio da podržava istragu, ali da i sam istražuje slučaj i da će, ako se dokaže rasizam, svi umešani dobiti doživotnu zabranu.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari