Izbacivanje iz Evrope ili zabrana transfera? Ma kakvi, svi znaju kako su varali, ali evo i kako će se izvući!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 06.11.2018.
09:40
Izvor: Sportske.net

Nikoga nisu iznenadila otkrića povodom poslovanja Mančester Sitija. Samo, od kazne će teško biti nešto, jer su pravila, odnosno sudska praksa jasni...

EPA/PETER POWELL
EPA/PETER POWELL

Povezane vesti

Da je Mančester Siti u nevolji i da su navodi "Špigla" tačni, malo ko može da ospori. Ono što se sumnjalo, potvrđeno.

Četiri su osnova za optužnicu i kršenje fer pleja.

Prvi je da je "Etihad" platio osam miliona, a da je ostatak sponzorskog ugovora oko 70 miliona dao Šeik Mansur iz svog džepa.

Drugi da su napucavali ugovor sa kompanijama koje su u vlasništvu Ujedinjenih Arapskih Emirata kako bi to prikazali kao prihode.

Treća da su sponzori isplatili pobedu u FA kupu, iako je meč protiv Vigana u finalu izgubljen.

Četvrta da je postignut tajni dogovor sa Đanijem Infantinom kako bi se izbeglo izbacivanje iz Lige šampiona i veća kazna, Siti je platio samo 20 miliona.

Na sastanku sa čelnicima UEFA, prvi čovek Sitija je bio jasan.

"Pre ću platiti 30 miliona na 50 najboljih advokata na svetu kako bih vas tužio narednih 10 godina, nego što ću prihvatiti kaznu", rekao je Kaldon Al-Mubarak, posle čega je UEFA praktično molila za sporazum.

Siti ne odgovara na ove optužbe, kako su rekli nemaju komentar na ukradene dokumente i lažne navode.

UEFA bi mogla da ih izbaci iz Lige šampiona, ali to je malo verovatno, jedino što može je da im zabrani transfere.

Sa druge strane, nešto slično bi mogla da uradi i PL, no, s obzirom da su dokumenti poput recimo imejla jednog od članova borda Sajmona Pirsa koji jasno kaže da će jedan od sponzora platiti 5 milionqa, a da će ostatak dodati iz alternativnih izvora Njegovo Veličanstvo (odnosi se na vladale Emirata) ukradeni, oni ne mogu da budu validan dokaz na sudu.

Podsetimo, otkriveno je da je Siti plaćao Manćinija i njegovu svitu preko ošfor kompanije na Mauricijusu a "Špigel" tvrdi da su finansijski izveštaji kluba sastavljeni od samih laži. Recimo, nagradu za titulu iz 2012. nije isplatio klub, kao i da navodni prihodi od sponzora od 150 miliona nisu plaćeni od pomenutih firmi već vlasnika kluba kroz njihov sistem, "mreže obmana" kako tvrdi nemački list.

Ovo će narušiti ugled Sitija, ali nije da je nekoga začudilo, kako rekosmo UEFA ćuti, ali ukradeni dokumenti nisu dokaz i to bi Siti moglo da spasi...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
dejannk
Tuesday, 06.11.2018
13:02

Mogu se kladiti da cak ni novcana kazna nece biti a ne izbacivanje iz ls :p

avatar
Brajkoo
Tuesday, 06.11.2018
12:48

Ako njih izbace iz Evrope onda Crvenu z. treba zakonom ugasiti koliko muvaju,nameštaju,otimaju...

avatar
Man united
Tuesday, 06.11.2018
18:44

А шта би тек Партизану требало урадити то не могу ни да замислим...

avatar
Mak-Juventino
Tuesday, 06.11.2018
12:45
avatar
РВЛТИЗАН И РВЛТИЗАМ
Tuesday, 06.11.2018
12:34

Paukova mreza lazi. Kakav crni ugled?

avatar
Vladanko
Tuesday, 06.11.2018
12:18

Vrlo brzo ce se oni vratiti na mesto koje im pripada a to je donji deo tabele.

avatar
Devil born 1878
Tuesday, 06.11.2018
11:55

Zivi dokaz plastike

avatar
Merseysade Red
Tuesday, 06.11.2018
11:34

Imas pare, imas ljude, Zakon, Sud... Gazda kluba je zaprijetio da bi unajmio kolegijum vrsnih advokata koji bi BILI SPOSOBNI da slucaj odugovlace... I mogli bi. Ovako bi mogao protiv svakog, zamisli tuzis ovakvog covjeka za nesto, bilo sto.. dobio bi, ali za 20 godina.

avatar
ISTINA BOLI
Tuesday, 06.11.2018
11:15

Koja crna prevara? To ako je neko izradio sistem,ne znaci da je uradio bilo sta nelegalno,nego da je sistem los! Napadaju PSG za Mbapea,kao kako oni mogu da ga plate tek sledece godine,a AC Milan,doveo 12 igraca i to svakog platili fazon 2m eura,pa ce naredne godine platiti po 20-30m i to je u redu,jer eto oni jadni da se vrate,ne dirajte njih,ali pu pu pu,vidi ovaj PSG kako oni mogu,pa mogu jer imaju svoje pare i jer rade isto sto i svi drugi klubovi,samo dovode kvalitetnije igrace! Isto za Siti. Sto se tih sponzorskih ugovora tice,kako ti nekome mozes zabraniti da sponzorise bilo koga sa cifrom koju oni zele da plate? Mada ajde to da stavim u stranu,sistem se moze izigrati na milijardu nacina,evo jedan primer,gde da to uradi bilo koji klub,ODMAH bi narucio dres i navijao za isti. Lepo se u svojoj drzavi dogovore o sponzorstvima i dodju na dres nekog kluba,eto PSG-a zasiju 150 grbova svojih kompanija,unesu u klub 2 milijarde na taj nacin i pljunu na ceo sistem,daju za Mesija 800m,samo eto jer im se moze,a da su pametni,to bi i uradili!

avatar
Bojan Samardzic
Tuesday, 06.11.2018
11:10

"Pre ću platiti 30 miliona na 50 najboljih advokata na svetu kako bih vas tužio narednih 10 godina, nego što ću prihvatiti kaznu" Like a boss, nema dalje! :)

avatar
RedDevil612989
Tuesday, 06.11.2018
10:51

Kakav ugled Sitija? Da su naftaski klub?

avatar
NikkiCFC
Tuesday, 06.11.2018
18:34

Ne samo da nemaju ugled ali unistavaju ugled fudbala. Mada ja Siti ne shvatam ozbiljno. Oni su kao deca kad igraju fudbal u skolskom dvoristu i dodje neki stari pijan covek da sutira malo loptu. Ne diras ga pustis ga jer znas da ce ode, niko ne zeli sa njim da igra. E tako ja gledam Siti.Uopste ne vidim njihove postojanje. A ovo sto su radili je poznato ali su ih spasili neosnovano. Adekvatna kazne je : 1. Izbacivanje u trecu ligu. 2. 5 godina suspenzija iz evrope. 3. De Brujne dzabe u Celsi!

avatar
Paris Saint Germain
Tuesday, 06.11.2018
10:46

ljubomora. sta reci. al siti ce odgovoriti sa po 5 komada u mrezi svima