Izašao najpoznatiji fudbalski pedofil na svetu, klubovi peru ruke, šta ga čeka u nastavku?

Autor: Vladimir Stojanović
petak 22.03.2019.
09:39
Izvor: Sportske.net

On je u zatvoru govorio o svojim planovima, ali čini se da mnoge stvari nije uzeo u obzir...

EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA
EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Povezane vesti

Verovatno ste pratili priču o Adamu Džonsonu, nekadašnjem fudbaleru Sanderlenda i engleskom reprezentativcu početkom decenije. Zbog pedofilije, odnosno veze sa 15-godišnjom devojčicom, osuđen je na šest godina zatvora, pušten je jutros nakon polovine odležane kazne.

Džonson je igrao za Boro, Siti, Sanderlend do 2016. nikada nije opravdao očekivanja sa početka karijere, ali je odigrao 12 mečeva za "Gordi Albion" i blizu 200 za Sanderlend.

Užasne stvari koje su se desile dok mu je supruga bila trudna, nije mogao da porekne, dokazi su bili jasni, kaznu je služio prvo u Lidsu pa u Donkasteru, dva puta mu je odbijena žalba.

Procurio je snimak iz zatvora u kome on ostalim zarobljenicima objašnjava da je kazna preterana i da je posledica pritiska javnosti jer je bio poznati fudbaler.

Stejsi Flanders njegova supruga je podnela zahtev za razvod, sada će Džonson ćerku moći da viđa samo uz nadzornika. Moraće da se prijavljuje kod nadzornika za uslovnu kaznu tri godine, neće moći da napušta Englesku, a jedino uz dozvolu može da se zaposli. Biće još stvari kojima mora da se povinuje, recimo da preda kreditnu karticu kako ne bi plaćao porno sajtove i slične stvari.

On se nadao da bi mogao da napusti Englesku i zaigra recimo u Kini, ali to je nemoguća misija, pošto zbog kriminalnog rekorda i uslovne kazne ne može da uđe u Kinu, kao i mnoge druge zemlje. Njegova kazna ističe 2022. i tada će imati već 34 godine.

Nijedan engleski klub, čak ni oni iz nižih liga ne želi da ga angažuje jer bi to bacilo mrlju, ali i izazvalo kritike javnosti.

Džonsona je na izlasku dočekao otac, njegova porodica, sestra pre svih su vodili aktivnu kampanju da dokažu da nije pedofil. Na ruku im je išla izjava majke devojčice koju je Džonson zaveo, koja kaže da joj je uništio život, da je dobijala pretnje i porugu, ali da veruju da je fudbaler zavisnik od seksa i da mu je bilo svejedno koliko devojka ima godina.

Džonson ima pravo da posle 15 godina traži da ga izbrišu iz registra seksualnih prestupnika, do tada će policija motriti svaki njegov korak.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Blackmamba24
Saturday, 23.03.2019
03:01

Kako su mu lepo namestili, jos poznata licnost, gde ces lepse za medije i javnost

avatar
Friday, 22.03.2019
16:22

koja ćelija ovo je za smrtne kazne

avatar
RHawtin
Friday, 22.03.2019
15:24

Koja glupost.... Kad pogledam danas ove od 15 godina jasno mi je sto se zeznuo.... Kriv samo sto nije trazio na uvid licnu kartu. Čovek nije pedofil vec je ona mala nimfomanka. Al na kraju krajeva koga briga za sve to...

avatar
Twister
Friday, 22.03.2019
14:23

Kriminalnog rekorda? Neki novi sport?

avatar
Agent Provocateur
Friday, 22.03.2019
12:09

Kada neko kaze pedofil na pamet mi padaju mnogo gnusnije stvari ali nije na meni da sudim. Samo razmisljam, nije velika razlika izmedju 15 i 16 godina a u koliko je po UK zakonima legalno imati seks uz pristanak.

avatar
SuperFrank8
Friday, 22.03.2019
11:46

Ovo su priče novinara u engleskoj, da li se sećate njegove priče, da su ušli u klub gde nije dozvoljeno mlađima od 21 godine, ta devojka je njemu prišla obučena skroz kao “starleta”, svi mi znamo da kada se devojka nasminka i utegne jako je teško da skontas koliko ima godina, on je čovek sve priznao jer je mislio da nije kriv i da su mu smestili kao što i jesu ali da nije dobio sud zato sto je poznat i bio u centru pažnje javnosti, možda i jeste pedofil ali u ovom slučaju je jako teško to reći.

avatar
Čerek B.
Friday, 22.03.2019
11:14

Niko mu nije kriv, do on sam. Imao je novca da nije znao ni koliko. OK, seksualni zavisnik je, to se još i može shvatiti. Ali čoveče, zvezda si, engleski reprezentativac,pun kao brod, luksuz...mogao je da ima za svaku veče po nekoliko "starleta" koje bi život dale da završe u njegovom krevetu. Ali ne, on je "izabrao" devojčicu od 15 godina. Ja bih ga stavio u ćeliju sa silovateljima muškaraca (valjda imaju takve).

avatar
Man united
Friday, 22.03.2019
18:57

Значи морао је да легитимише сваку пре ка*инџања. Данас је мало теже проценити године код девојчица кад се све нафракају и обуку ко да су на плави мост кренуле. Зато верујем да није педофил и да је погрешио у процени. још ако је и мало попио, ето ти невоље за врат. Ту га осуђујете као да је напаствовао неко дете.

avatar
Čerek B.
Monday, 25.03.2019
13:54

Nisam ni rekao da je pedofil (kao bolest ili mentalni poremećaj) već da kao neko ko je javna ličnost, pun para i sve što život profesionalnog fudbalera u Engleskoj nosi ,moraš da vodiš računa, čak i kad si pod dejstvom alkohola ili narkotika. Sam je kriv što je uništio svoju porodicu, karijeru i sve oko sebe, Samo on i niko više.

avatar
UGASICE SE partizai
Friday, 22.03.2019
11:03

Ovo mi bas nije posteno! Jel vi znate kako izgledaju maloletne devojke u izlascima,a tek kako izgledaju kada su momci u alkoholisanom stanju? Pa licno sam upoznao bar 20 devojaka koje su bile maloletne u 3-4 ujutru,neke isle sa nama i na after i kada je pitas,AKO JE UOPSTE I PITAS,koje je godiste,SVAKA ti kaze da ima 19-20-21 i sta,kao trazices licnu? Svaka osoba koja SAMOVOLJNO pristane na bilo sta sa bilo kim,ne sme biti kaznjivo ni na jedan nacin!!!

avatar
Mangus
Friday, 22.03.2019
10:56

Ko mu je kriv.
Ne kazem da je zaista pedofil ali kad si poznata zvezda, moraš na sve da obratis paznju.

avatar
GillesSimon
Friday, 22.03.2019
11:07

Joj priče ko mu je kriv. Djevojka od 16 godina izadje u klub 18+ a izgleda ko da ima 30 godina. Ni kriv ni duzan je izbambusa i dobije ovoliku kaznu. Satro pedofil jer je neko izmsilio tamo neka pravila a djevojka polno zrela. Nije je silovao, svjesno je uradila to sto je uradila...