Izabrali tri najbolja trenera na svetu, Murinjo šta si dočekao...

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 04.08.2020.
12:45
Izvor: Sportske.net

Opis Portugalca možda potcenjivački, ali ima šansu da razuveri L'Ekip...

EPA-EFE/Michael Regan/NMC/Pool
EPA-EFE/Michael Regan/NMC/Pool

Povezane vesti

L'Ekip je možda bio pristrasan, ali oni smatraju da u ovoj godini, kada neće biti dodeljivane nagrade za najboljeg, Zinedin Zidan zaslužuje da ponese titulu prvog trenera sveta.

On je u ovoj analizi renomiranog lista koji i dodeljuje nagrade, ispred Klopa koji je osvojio titulu u Engleskoj i Pepa Gvardiole koji će pokušati da pokori Evropu. Upravo će se Gvardiola sudariti sa Zidanom u revanšu osmine finala LŠ, Siti ima prednost iz prvog meča u Madridu od 2:1, ali ne i prednost publike na svom "Etihadu".

L'Ekip je obrazložio odluku da je Zidan trenirao jedan klub u karijeri, da je osvojio tri titule Lige šampiona i da je uspeo da smeni Barselonu koja je bila veliki favorit za Primeru i ove sezone.

"Niko to nije uspeo, Gvardiola je napravio velike rezultate u Engleskoj, ima neverovatnu harizmu, ali u Evropi od Barselone nije napravio ništa. Uz to, Siti je mnogo više potrošio na pojačanja nego Real kada se gledaju poslednje tri sezone", piše L'Ekip.

Baner


Klopa su okarakterisali kao kralja harizme, čoveka za koga bi svi glasali, koji deluje kao fudbalski navijač i u kome se mnogi prepoznaju. Sve to je doprinelo da zarazi optimizmom igrače i da ih dovede do titule prvaka Evrope i što je za Liverpul važnije, posle tri decenije to krune u Engleskoj.

Murinjo nikada nije bio lošiji.

"On pada, izgubio je i imidž i magiju, deluje kao izmodeo u odmnosu na Klopa i Gvardiolu. On je sada u Totenhemu i to mu je klub po meri, i dalje je to Murinjo, sjajan na pres konferencijama, dobar u pregovorima i za sebe i platu, i za igrače, ali i dalje dosadan na terenu, milion milja od nekadašnje slave".


Ali, sledi čuvena Murinjova druga sezona, možda ih razuveri...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mirjevac
Tuesday, 04.08.2020
17:32

Hahaha, Zidana treba strosti u zatvor a ne da ga nagradjuju! Ono sve sto njemu pripusuju da je osvojio on to nije, vec su sve to sudije osvojile uz Pomoc Vara, to svi znaju i ceo svet zna! Sad ovo sto je smenio barcelonu na prvom mestu u La Ligi je osvojio uz pomoc sudija i Var i to na stetu slabijih klubova! Realu su morali da pomazu sudije i Var cak i kod onih naj dlabijih klubova i to se ne mize reci da je osvojen vec POTKUPLJENO! Klop je momentalno naj bolji, onda Gvatdiola, ali Gvardiola sta je sve osvojio, to nece brzo neko od trenera da osvpji! Zato je Gvardiola za sad naj bolji trener svih vremena!

avatar
kalcit
Tuesday, 04.08.2020
16:48

Zidan može zahvaliti sudijama.

avatar
Amalainter
Tuesday, 04.08.2020
14:11

Sa takvim timom kakav ima Gvardiola Murinjo bi vec osvojio ligu sampiona davno..mozda bi dobijao sa 1:0 ali bi osvojio..

avatar
Mirjevac
Tuesday, 04.08.2020
17:34

Zar Murinjo nije imao odlicne timove, imso Reala, Junajteda i Celsi, da on je sa Celsi nesto osvojio ali NE dovoljno! Murinjo je jedan obican blefer i nikakav trener nije! Vec obican nikogovic, nula i od trenera i od coveka!

avatar
_mladen_
Wednesday, 05.08.2020
11:33

Ko zna, imao je Murinjo iza sebe dobre timove, ali nije uspeo da osvoji LS. Pogtovo je sad ne bi osvojio, jer njega je i njegov fudbal je vreme pregazilo.

avatar
Oldboy
Tuesday, 04.08.2020
13:33

Gvardiola je fensy sponzoruša, nešto kao JK u fudbalu

avatar
Mirjevac
Tuesday, 04.08.2020
17:37

Cuvaj to tvog Kontea on sa onakvim igracima sve zivo izgubi, i u Celsi nista nije isbojio, u Juve je odvojio uz pomoc sudija, to se videlo iz aviona! Gvardiola sto je sve osvojio i kao igrac i kao trener to nrce niko moci udkoro da osvoji, pogledaj sta je sve osvojio, pa obda reci dali je naj bolji ili ne!

avatar
Oldboy
Saturday, 15.08.2020
23:52

Konte u prvoj sezoni u PL uzeo titulu, sta pricas bre ti? Pa koliko je njih to uspelo?

avatar
NikkiCFC
Tuesday, 04.08.2020
18:33

Bas tako on u karijeri nikad nije imao rezultat iznad ocekivanja uvek ocekivano ili razocarenje. Titule Kontea sa Celsijem i Ranijerija sa Lesterom imaju vecu vrednost od cele njegove karijere.