Iz relija ponovo na trenersku klupu!

Autor: Aleksa Blaćanin
sreda 07.11.2018.
21:16
Izvor: Sportske.net

Portugalac rešio da se vrati trenerskom poslu?

BETA/AP Photo/Dmitry Lovetsky
BETA/AP Photo/Dmitry Lovetsky

Povezane vesti

Andre Viljaš Boaš, bivši trener Akademike, Porta, Čelsija, Totenhema, Zenita i Šangaja je očigledno privremeno napustio fudbal i vozio trke relija.

On je bio jedan od retkih menadžera koji nije profesionalno igrao fudbal pre trenerske karijere, a još je bio i poprilično dobar trener. Imao je neke zaista impresivne rezultate, poput one sezone u Portu kada je osvojio četiri trofeja i to prilično impresivno. Postao je najmlađi trener ikada koji je osvojio Ligu Evrope. Imao je samo 33 godine tada, a poprilično je bio impresivan i u ligi sa ovim timom, osvojio je titulu sa 20 poena prednosti i sa samo 13 primljenih golova.

Nije blistao samo u Portu, i u Totenhemu je imao zaista fantastičnu sezonu, a i u Zenitu je osvojio 3 trofeja. Jedino je razočarao u Čelsiju, koji je platio portugalskom timu rekordnih 15 miliona evra na ime obeštećenja kako bi doveo Boaša. Mada, možda je i Roman imao premalo strpljenja za tada mladog trenera.

Boaš je nakon jedne sezone u Kini napustio fudbal i počeo da vozi reli, ali izgleda da je najavio povratak u svet fudbala.

"Stao sam, počeo sam da vozim relije, to je moja velika strast, najveća van fudbala."

"Bio sam u Portu, uživao neko vreme van fudbala, ali se nadam povratku u sledećoj sezoni."


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke