Iz Katalonije stigla reakcija! Lopetegi u Realu, 5:1 za Barselonu!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 12.06.2018.
18:39
Izvor: Sportske.net

Šta sve oni neće iskoristiti. Lopetegi peti trener u istoriji Reala, četvrti u eri Pereza za koga su morali da plate klauzulu...

EPA-EFE/JAVIER LIZON
EPA-EFE/JAVIER LIZON

Povezane vesti

U Španiji i dalje neverica kada je novi trener Reala u pitanju.

Naime, kako kažu ovo je zemljotres koji će poremetiti i reprezentaciju, iako svi znamo kapacitet Pereza da iznenadi, ovo je zaista bilo neočekivano.

Produžio je pre Mundijala ugovor do 2020. a onda je stigla ponuda Los Blankosa za koje branio jednom u karijeri, iako je pre toga nosio tri godine dres rezervnog tima.

Lopetegi je, što ne zaboravljaju da istaknu navijači Barselone, pet puta za tri godine čuvao mrežu Barse, dakle ima više nastupa za Katalonce. Te poruke već stižu iz Barselone, da je u stvari "standardna rezerva" Barse novi trener Reala, uz naslove, Barsa:Real 5:1.

Baskijac je, otkrio ga je slavni Luis Arkonada, ali je kao mlad i bez profesionalnog ugovora otišao u filijalu Reala.

Uvek je bio rezerva u velikim klubovima, dok je standardno branio u Logronjesu i Raju u pet godina karijere, jednom je branio za Španiju,u porazu od Hrvatske u Valensiji, prijateljski meč je u pitanju.



Zanimljivo Perez će platiti klauzulu federaciji od 2 miliona evra, to je peti put u istoriji da Real plaća obeštećenje za trenera. Za Tošaka su 1989. platili tadašnjih 90 miliona pezeta, a Florentino je za Pelegrinija platio Viljarealu četiri miliona, Murinja Interu duplo više, Anćelotija takođe četiri Pari Sen Žermenu.

Mediji već spekulišu ko će sesti na klupu Španije, pominju se Luis Enrike, Mičel, Aitor Karanka, Selades koji vodi mladu reprezentaciju, Pako Hemez, Kike Sančez Flores, ali biće vremena, posle Mundijala.

Lopetegi kao selektor ima pod svojoj komandom sada šest igrača Reala, Karvahala, Ramosa, Naća, Iska, Asensija i Lukasa Vaskeza, a verovatno će i Odriozola, desni bek Sosijedada u narednih mesec dana završiti u Realu. Takođe, trenirao je Kazemira u "Zmajevima".

Verovatno znate, ali da ponovimo, Lopetegi je sa selekcijama Španije do 19 i do 21 godine bio prvak Evrope, sa Portom je bio drugi u šampionatu, u debitantskoj sezoni, ali je igrao četvrtfinale Lige šampiona. Sledeće godine je izdržao do januara kada je smenjen zbog loših rezultata u prvenstvu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

24 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
FC Barcelona Srbija
Wednesday, 13.06.2018
00:31

Smesan trener kao i klub koji ce voditi zato ih svi ismejavaju :)

avatar
Badr Hari
Tuesday, 12.06.2018
21:03

U Perezovoj eri kupovine sudija i UEFE trener Reala je potpuno nebitan lik, isto bi osvojili i da ih trenira Paja Patak. Ali ako ćemo o trenerima ne vidim kakve veze ima što je ovaj bio večita rezerva i loš golman? Pa jel Zidan bio jedan od najboljih igrača, nikada rezerva, a očajan trener.

avatar
Wednesday, 13.06.2018
11:18

Druže, ni sam ne veruješ u to što si napisao. Ta kupovina sudija i te priče su bajke za malu decu i proizvod antirealovaca koji ne mogu da se pomire sa ovim što je Real uradio u prethodnim godinama.

avatar
Friday, 15.06.2018
12:47

Postoji razlika u tome kada se namešta i kada veliki klubovi imaju protekciju
i naklonost sudija. Kod Reala bih rekao da je ovo drugo, jer mi je stvarno teško da poverujem da se na tom nivou krade i namešta, ipak je to malo jače takmičenje od JSL.

avatar
Badr Hari
Thursday, 14.06.2018
02:14

Priznajem da nikada ne bih poverovao da je moguća tolika pljačka da svojim očima nisam gledao svaku Realovu utakmicu u LŠ. I kada nakon pljačke protiv PSG-a taman pomislim da nije moguće nekoga opljačkati više negoli Juventus u četvrfinalu, onda dolazi još gora pljačka protiv Bayerna u polufinalu, najgora u istoriji fudbala. I ko nakon takvih pljački ima tu šta da smišlja, izmišlja, mrzi, zavidi itd.? Od 4 titule sve 4 su otete sudijskim pljačkama i nameštanjima žreba. Ne postoji klub na planeti za koga ne bih rekao da je čistim krađama došao do trofeja da je i upola manje pljačkao od Reala.

avatar
Doki Daki
Tuesday, 12.06.2018
19:55

Kakve veze ima igračka/trenerska karijera sa poslom trenera? Vreme će pokazati kako vodi Real, sve ostalo je nebitno.

avatar
El Clásico leyendas
Tuesday, 12.06.2018
19:25

Katalonski mediji kao i uvek optereceni Realom

avatar
Boixos_Nois
Tuesday, 12.06.2018
20:50

Sreća pa Madridski mediji nisu opterećeni Barselonom :D

avatar
Bla,bl
Wednesday, 13.06.2018
19:40

Farsa uvek opterecena jer je ona ipak mala sestra velikog Reala :D

avatar
El Clásico leyendas
Tuesday, 12.06.2018
23:05

Ja i retko vidjam Marku ili AS da pisu bilo sta o Barseloni u ovakvom konteksu, dok mediji naklonjeni Barsi se vise bave Realom nego Barselonom.

avatar
Колатерална Штета
Tuesday, 12.06.2018
18:55

Fudbalska igračka karijera nije garant da ce neko biti dobar ili loš trener, recimo Alex Ferguson, nikakva igračka, ali trenerska znamo kakav je, a ima i obrnutih primera milion...

avatar
????JULEN 8 GUERRERO????
Tuesday, 12.06.2018
21:33

Au brate koliko ružan komentar.. Alex Ferguson je imao više nego pristojnu karijeru.. Prvo uzmi u obzir period u kojem je igrao, drugo došao je do Rendžersa u kojem je imao problema ne zbog igre već zbog činjenice da mu je žena katolikinja pa je prešao u Falkirik iako je imao ponudu tada moćnog Notingem Foresta jer se konsultovao sa porodicom koja nije želela da se seli u Englesku.. Postigao je priličan broj golova uz odličan prosek.. Inače transfer u Rendžers je bio rekord u Škotskom fudbalu.. Dakle radi se o čoveku sa više nego pristojnom karijerom i brojkama.. Da nije uzeo u obzir mišljenje porodice druga bi se pesma pevala mada kažem, i ovak više nego pristojna karijera a tvoj komentar apsolutno nije na mestu.. Sportski pozdrav..

avatar
????JULEN 8 GUERRERO????
Wednesday, 13.06.2018
19:21

Evo za tebe jedno logičko pitanje pošto tvrdiš da svako ko ne igra za reprezentaciju nije dovoljno dobar.. Da li je Ognjen Koroman(on mi je pao prvi na pamet a mogao bih iskopati i lošijih igrača) bolji fudbaler od Dejana Ramba Petkovića? Kao što znaš Koroman je bio reprezentativac a Rambo ne.. Što se Fergija tiče, vanfudbalske stvari su uticale i da ne igra za državni tim Škotske, toliko..

avatar
Колатерална Штета
Tuesday, 12.06.2018
22:29

imao je solidnu karijeru kao igrac, ali nije ni upola dobar bio kao trener, pa nema niti jedan mec za reprezentaciju, po meni je to pokazatelj da li si ili ne bio dobar igrac...

avatar
BloodY RippeR
Tuesday, 12.06.2018
18:51

U real trener mora da ima status legende da bi mogao da vodi ovakav tim. Bas me zanima kako ce on da resava nezadovoljne igrace kad su svi oni veca imena od njega i koliko ce ti sami igraci da prihvate njegovo misljenje. Aj da nemalerisem odma srecno mu bilo na uzarenoj klupi :)

avatar
GoHardCAMPEONES
Tuesday, 12.06.2018
18:43

Njihov trener mocni Valverde je izjavljivao kako su pokrali sve titule pa je l to onda 10-0 za Real? :D

avatar
Boixos_Nois
Tuesday, 12.06.2018
20:45

Realno gledano, Barselona u čitavoj svojoj istoriji nije osvojila toliko LŠ koliko je Real osvojio sumnjvim radnjama, penalima, golovima iz ofsajda i crvenim kartonima... To najbolje znaju navijači Fiorentine (penal van 16-erca u finalu kod 0-0), Frankfurta (opet poklonjen penal u finalu), Partizana (2 poništena gola Milutinoviću), Juventusa (finale 1998 i gol iz ofsajda), Bajerna 2x, PSGa, Atletika...

avatar
Boixos_Nois
Wednesday, 13.06.2018
12:05

Meni zaista nije jasno kako se neko može ponositi krađama i ovakvim stvarima kao što je Realov penal u finalu protiv Frankfurta - https://www.youtube.com/watch?v=5JPIX1GIGo4