Iz Amsterdama s ljubavlju, Tadićev san o finalu sa Novakom Đokovićem!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 29.04.2019.
10:06
Izvor: Sportske.net

Otkrio šta mu je najdraže posle pobede protiv Juventusa, pričao o mentalitetu Ajaksa, a hoće li se snovi ostvariti?

Epa/Mario Cruz
Epa/Mario Cruz

Povezane vesti

Pred polufinale sa Totenhemom, Dušan Tadić je glavna tema engleskih medija. Njegove fantastične partije su ga izbacile u vrh interesovanja, sa podsećanjem na tri sezone u Sautemptonu.

"Volim Sejntse, sa njima sam bio šesti i sedmi, to su dva najbolja plasmana u istoriji kluba, poslednje godine je bilo loše, ali svi su otišli, Van Dajk, Pele, Mane, Vanijama, Fonte", podseća Tadić.

Nije bilo dobro sa Puelom i Pelegrinom, a odlučio je da ode pre nego što je Mark Hjuz preuzeo kormilo i spasao Sautempton prošle sezone.

"Oduvek me je privlačio Ajaks. Znam koliko je to velika tradicija, ali sada kada sam ovde, tek sam zapanjen. Neverovatno je sve ovo, kakav je to klub. To je suština, tu je nastao totalni fudbal. Ponekad sednem da gledam klince iz omladinske škole, pucaju od samopouzdanja. To se videlo u revanšima protiv Reala i Juventusa, kad vidiš De Lihta i De Jonga, oni ne sumnjaju u kvalitet, to je mentalitet pobednika, svesni su pritiska, ali i dresa koji nose. U ekipi možeš da probaš sve, nema straha od greške, trener će se naljutiti ako ne probaš", objašnjava Tadić.

Srbin dodaje da je imao i drugih ponuda, ali da je želeo u Ajaks.

"Ovo je veliki klub, imamo odličnu ekipu, ali i sjajne šefove, Overmarsa i Van der Sara koji se ponašaju kao normalni ljudi, a ne kao bivši veliki igrači.

Tadiću je jedna čestitka posebno draga.

"Kada smo eliminisali Juventus, dobio sam poruku i čestitku od Novaka Đokovića. Srbi znaju koliko on znači, veoma je bitno da podržavamo naše, da se držimo zajedno, jer ponekad ljudi imaju negativno mišljenje o našoj zemlji. Ali, promene ga, kada nas upoznaju. Voleo bih da uđemo u finale Lige šampiona i da Novak dođe na utakmicu da nas bodri
", dodao je Tadić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Monday, 29.04.2019
12:46

Ajaks igra verovatno najzanimljiviji fudbal na svetu. Upravo je to samopouzdanje proisteklo iz ohrabrivanja igrača još od najmlađih kategorija da se - igra. To jeste pravo mesto za tebe Tadiću i našao si sebe i pokazao da si zaista veeeeeliki igrač. Navijam iz sve snage da Ajaks osvoji LŠ, jer to zaslužuje i jer bi to bilo dobro za fudbal. Da inspiriše druge, recimo moj Partizan, da od najmlađih kategorija krene u novu misiju. Igra, pre svega, hrabra, maštovita, i sa jakom voljom. Partizan je dugo uz Ajaks važio za jednu od najboljih škola, dok nije stigla okupacija. Od kako je stigla, više nijednom nisu čak osvojili ni prvenstvo Srbije i plasirali se za juniorsku LŠ. Ova generacija sada je bila fenomenalna, ali su je raselili, što u Teleoptik, što u Zvezdu, što prebacivanjem u prvi tim. I - to je sad generacija neostvarenih talenata. Efikasni uništavači, nema šta.

avatar
Marko HM
Monday, 29.04.2019
10:25

Mi ti želimo da se to i ostvari.